Kosteusvoiteiden taisto – tässä TOP 3!

Sis. mainoslinkkejä

addu-harmaat

Alright alright alright!

Rakastan jakaa kaikkia hyväksi koettuja juttuja, oli ne sitten treeniliikkeitä, reseptejä, vaatteita tai vaikka meikkejä. Tällä kertaa ajattelin kertoa omat top 3 kosteusvoiteet vartalolle, joiden suhteen minulla on omat kriteerini. Tykkään kyllä kokeilla eri purkkeja ja merkkejä, sillä niin voi löytää uusia suosikkeja, mutta vaatimukset ovat ne mitkä pysyy.

Hyvän kosteusvoiteen tulee mielestäni:

-kosteuttaa niin, että yksi rasvaaminen päivässä riittää
– levittyä vaivatta

-ei jättää tahmaista oloa
– tuoksua hyvälle

Ihoni on suhteellisen kuivahko ja sitä on kosteutettava joka suihkukerran jälkeen. Muuten se alkaa kuivumaan ja kutisemaan. Nyt kesällä olen käyttänyt ohuempaa kosteusvoidetta, kuin talvipakkasilla. Vaihtelen niitä siis hieman ilmaston mukaan.

Jokaisen purnukan tärkeimpinä vaatimuksina on kuitenkin, että ne levittyvät helposti ja kosteuttavat. Kärsivällisyyteni ei millään riitä siihen, että rasva jää valkoisena iholle ja sitä pitää hinkata puoli tuntia imeytyäkseen kunnolla. Koska tykkään rasvailla kroppaani joka päivä, ei tähän aktiviteettiin halua tuhlata muutamaa minuuttia kauempaa.

Coconut Body Lotion

yr-purnukoita

Nyt kun ilmat ovat vielä näin lämpimät, olen käyttänyt tämän näköistä kookoskosteusvoidetta. Voi luoja se tuoksuu hyvälle! Sain body lotionin Yves Rocherilta sellaisen paketin mukana, jossa tuli myös saman sarjan suihkusaippua sekä tuoksu. Tämä rasva levittyy äärettömän helposti ja on sopivan kosteuttavaa juuri tähän vuodenaikaan – ei liian paksua tai tuhtia, joten se imeytyy ihoon heti. Pidän myös siitä, että voide on pumppupullossa. Tuohon kookoksen tuoksuun jää kyllä niin koukkuun ja kerta mukana tuli myös eau de toilette, olen suihkaissut sitä suihkunraikkaaseen ihoon. 

yves-rocher body lotion
Nämä tulivat voiteen mukana ja kädessäni on tuo ihana kookostuoksu.
 • Edullinen
 • Tuoksuu ihanalle
 • Levittyy hyvin
 • Imeytyy samantien
 • Kevyt
 • Pumppupullo

Body Butter

body-shop-lotion

Toinen suosikkini vähän kuivemmille ihopäiville on ollut The Body Shopin Body Butterit. Superkosteuttavia, levittyvät erinomaisesti ja tuoksuvat raikkaille. 

 • Hieman hintavampi
 • Hyvin kosteuttava
 • Levittyy helposti
 • Useita raikkaita tuoksuvaihtoehtoja

Vartaloemulsio

Kolmas loistava vaihtoehto ja kestosuosikki on ollut Nivean Nourishing Body Milk. Se kosteuttaa todella hyvin ja aiempiin verrattuna jättää iholle hieman öljymäisemmän sekä kiiltävämmän pinnan. Se ei siis kuivu aivan samantien toisin kuin esim. tuo kookosvoide. Tuoksu on sellainen normaalin kosteusvoiteen tuoksu. Kuivalle iholle ja erityisesti talviaikaan tämä kuitenkin toimii erinomaisesti. Nyt minulla ei siitä valitettavasti ole kuvaa, koska käytän sitä vasta vähän talvemmalla.

 • Edullinen
 • Kosteuttaa hyvin
 • Paksua
 • Ei kuivu aivan samantien mutta ei jätä valkoisia jälkiä

Jepulis, sellaisista purnukoista olen pitänyt ja nämä ovat selättäneet kriteerit levittyvyydestä, imeytymisestä, kosteuttamisesta sekä hyvästä tuoksusta. Ihanan raikasta sunnuntaita kaikki!

Edellisessä postauksessa: Voiko pelkällä kasvisruokavaliolla kehittyä?

Kommentit (9)
 1. Hahahah! Itsellä nämä täysin samat purnukat käytössä. Kotona erilaisia isoja body shopin buttereita, poikakaverin luona yves rocherin kookos ja nivea. Salikassissa matkakoon body butter. Öljymäisistä tuotteista muuten suosittelen testas yves rocherin monoi kuivasprayta!

  1. Eihäään! Soul sister! Ja multa löytyy täsmälleen tuo sama kuivaöljykin! Love it! 🙂

 2. Itse olen tykästynyt apteekin Vichy sarjan IDEAL BODY vartalovoiteeseen. Voide on tuhtia, mutta imeytyy hyvin ja tuoksu on mitä ihanin 🙂

  1. Hei enpäs ole vielä tuollaista testannut, täytyypä joskus kokeilla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *