KOKONAINEN PAAHDETTU KUKKAKAALI – NAM!!

paahdettu kokonainen kukkakaali

Voihan paahdettu kukkakaali sentään!! Olin viime syksynä Polarin kanssa Pariisissa vetämässä treenejä ja workshoppia. Mentiin sitten illalla raflaan safkaamaan ja nenäni eteen pamahti kokonainen paahdettu kukkakaali! Voi vitsit se oli hyvää! Se oli ensimmäinen kerta, kun mutustin kukkakaalia tässä muodossa, kokonaisena paahdettuna – kuinka nerokasta ja komean näköistä!

Tänään laitetaan kokonainen kukkakaali täällä kotona uuniin ja paahdetaan se oikein maistuvaksi mausteiden kanssa. Jääkaapista löytyy itse pääaines ja maustekaapista loput. Ja hei! Tässä toimii aivan varmasti myös muutkin mausteet, jos sulta ei kaapista löydy tismalleen samoja.

AINEKSET – KOKONAINEN KUKKAKAALI UUNISSA

1 kukkakaali
valkosipulia rouheena (fiiliksellä oman maun mukaan!)
1 tl mustapippuria
0,5-1 rkl chiliä
1 tl garam masalaa
1 tl korianteria
1 tl kurkumaa
1 tl inkivääriä
1 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä

OHJEET – KOKONAISENA PAAHDETTU KUKKAKAALI

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Pese kukkakaali ja poista siitä kaikki vihreät osat

3. Sekoita kaikki mausteet keskenään öljyineen päivineen kulhossa.

4. Sivele mausteet kukkakaaliin kunnolla kunnolla kiinni joka puolelle sudilla.

5. Aseta kukkakaali leivinpaperin päälle pellille ja paista 200 asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Kokeile haarukalla onko kypsää.

Vinkki! Voit sivellä lisää oliiviöljyä pintaan kesken paiston, jos kukkakaali näyttää kuivahtavan.

Oi jes! Siis tästä tuli niiiiiiin hyvä ja aivan täydellisesti onnistui!! Ripottelin päälle vielä persiljaa ja sitten hyökättiinkin heti komeuden kimppuun. Ei kun nautiskelemaan ja kokeilemaan! Tuntuu, että erityisesti nyt on tosi kiva kokeilla tällaisia simppeleitä, mutta hauskoja juttuja keittiössä. Ihanaa pääsiäistä!

EDELLISESSÄ POSTAUKSESSA: VIIMEISIN ASIA PUHELIMESSASI TAG!

Katso valmennukseni TÄÄLTÄ 🔥🔥

 Seuraa Instagramissa: @idajemina 

Kommentit (4)
  1. Oijoi näyttää herkulliselta tätä pitää kokeilla😍

    1. TODELLAKIN Reeta!!😍 Vieläpä niin helppo tehdä!!

  2. Toimiskohan tää sama parsakaalin kanssa?

    1. Jaa-a! Voi olla että parsakaalin kukinnot saattaisi kärähtää, mutta en osaa sanoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *