Ida Jemina
Ida Jemina

Kiinteämmät reidet kehonpainolla? Tsekkaa 10 teholiikettä kotitreeniin!

Sis. mainoslinkkejä

Nyt etureidet laulamaan! Kiinteiden jalkojen salaisuus piilee hyväkuntoisisssa lihaksissa ja siihen parasta lääkettä on kunnon treeni! Tässä postauksessa esittelen 10 eri liikettä, jotka voi suorittaa jokaisen kodissa – ja täysin ilman painoja. Valitse näistä suosikkisi omaan treeniisi ja katso löytyykö joukosta uusia tuttavuuksia!

1. Pistoolikyykky

Pistoolikyykky eli jäniksen ammunta on tehokas etureisiliike, jossa pääsee hieman myös tasapainoilemaan. Nosta toinen jalka suoraan eteen ja lähde laskeutumaan alas pitäen ”lepäävän” jalan koko liikkeen ajan ilmassa. Nouse takaisin ylös kunnon puristuksella ja tunne reisiesi kärisevän poltteesta!

pistoolikyykky
Tänään sain paketin House of Brandonilta ja kuteet pääsivät heti testiin: ShapeMeUp-toppi ja ShapeMeUp-trikoot

2. Kyykky

Kyykky ei ole kuningasliike syyttä suotta. Asetu melko kapeaan, noin lantion levyiseen haara-asentoon. Kantapäiden alle voi halutessaan laittaa pienen korokkeen liikkumista helpottamaan. Laskeudu jarruttaen alas ja nouse jouhevasti takaisin ylös.

kyykky

3. Sissikyykky

Tämä liike sopii todellisille sisseille! Ota toisella kädellä tukea esim. oven karmista tai muusta vastaavasta ja seiso päkiöidesi varassa kantapäät ilmassa. Vaihtoehtoisesti voit asettaa kantapäiden alle jonkin korokkeen tukevamman suorituksen mahdollistamiseksi. Liikkeen voi myös suorittaa ilman tukikättä, jos kaipaa kokonaisvaltaisempaa haastetta. Tässä liikkeessä laskeutuminen tapahtuu nojaamalla taaksepäin ja samalla polvista joustamalla. Pidä koko liikesuorituksen ajan reisien ja ylävartalon linja yhdenmukaisena. Laskeudu sopivalle tasolle omien voimiesi ja liikkuvuutesi puitteissa. Lähde puristamaan itseäsi reisillä takaisin alkuasentoon.

sissikyykky

4. Yhden jalan kyykky

Seiso yhdellä jalalla ja nosta toinen jalka koukkuun taakse. Laskeudu rauhallisesti jarruttaen alas kyykkyasentoon ja nouse alhaalta jälleen ylös seisomaan. Liikettä voi myös tarvittaessa keventää pitämällä koukistettua jalkaa kevyesti maassa tukena.

yhden-jalan-kyykky

5. Askelkyykky taakse

Seiso noin hartioiden levyisessä asennossa ja askella yksi jalka kerrallaan taakse polviasentoon. Tiristä itsesi takasin ylös hallitusti reisilihaksia käyttäen. Vältä siis ponnauttamasta tai nytkäyttämästä itseäsi ylös. Tämä liike on myös erinomainen yhdistettynä lopussa tapahtuvaan hyppyyn, joka lisää haastetta tarpeen vaatiessa mukavasti.

askelkyykky

6. Bulgarialainen askelkyykky

Nosta takajalka korokkeelle, esim sohvalle tai penkille. Parhaan erureisituntuman saavuttamiseksi hae itsellesi sopiva ja luonnollisen tuntuinen etäisyys penkistä.

bulgarialainen-askelkyykky

7. Reidenojennus maaten

Tämä liike on mainio vaihtoehto silloin, kun eristäville reisiliikkeille ei löydy treeniympäristöstä laitteita. Asetu lankkumaiseen asentoon lattialle ja pitäen jalat penkillä tai muulla korokkeella. Laskeudu alas koukistamalla polvitaipeesta pitäen koko liikesuorituksen ajan ylävartalon ja reisien linjan suorana. Purista itsesi jälleen ylös reisilihaksilla pinnistäen.

reidenojennus

8. Penkille askellus

Nouse penkille yhdellä jalalla. Pyri lähtemään liikkeelle mahdollisimman paikoiltaan ilman pomppua tai muun heilautuksen suomaa energiaa. Voit tehdä joko yhden jalan toistot putkeen kerrallaan tai käyttää vuorotoistoja.

askellus-penkille
Tässä vaiheessa poika kyllästyi seuraamaan vain vierestä

9. Jalan ojennus eteen

Nämä balettimaiset pidot saavat jalat itkemään onnesta! Ojenna toinen jalka eteen ja pidä se staattisesti ylhäällä niin kauan kuin jaksat. Voit ottaa halutessasi kädellä tukea jostakin tasapainon pitämiseksi. Erityisesti treenin loppuun pidot ovat poikaa!

baletti

10. Hypyt

Hypyt, kuten kyykkyhypyt, ovat äärimmäisen kovia liikkeitä ja niillä saa todellakin reidet raikaamaan. Näillä voi helposti lisätä räjähtävyyttä treeneihin ja niitä voi hyvin yhdistellä useisiin eri liikkeisiin.

Useimpiin edellä esiteltyihin liikkeisiin on myös halutessaan mahdollista lisätä painoa. Parhaisiin takareisiliikkeisiin pääset tästä: Parhaat takareisiliikkeet – upeaa muotoa jalkoihin

Etureisitreeni

Näin on reidet rääkätty ja myös aivan upea ruotsalainen treenivaatemerkki ShapeMeUp testattu! Täydellistä joustavaa kuosia ja niin kauniita yk
sityiskohtia. Ah tykkään! Näitä uutuuksia on rajallisesti, joten ole nopea! Tsekkaa koko mallisto House of Brandonilta!

Aivan mahtavia treenejä! Kuka laittaa tänään reidet laulamaan?

Edellisessä postauksessa: 5 sudenkuoppaa, jotka voivat saada terveellisen elämäntyylin tuntumaan kamalalta

Kommentit (36)

 1. Jenna

  Kiitos vinkeistä! Täytyy pistää ylös ja kokeilla kotona 😉

 2. Hanna

  Voiko lantioo saada pienemmäksi jos luut on tosi isot ja kaukana toisistaan?

  • Ida Jemina

   Moikka! Luuston rakenteeseen ei valitettavasti voi vaikuttaa, mutta lihaksiston kokoon ja rasvaan toki 🙂

  • nann

   Miksi kukaan haluaisi lantiota pienemmäksi?? Kadehdin naisia, joilla on ihanan naisellinen ja leveä lantioluusto. Se luo tiimalasimaisen vaikutelman eikä rasva vyötäröllä korosto niin paljon kuin kapeavartaloisilla. Ja sitten jos on vielä niin onnekas, ettei sitä rasvaa edes ole paljoa niin avot! Ole ylpeä leveästä lantiosta ja muodoistasi 🙂

 3. Tiina

  Nämä lähtee testiin jahka karistan flunssapöpön kropastani! 🙂 Snäpin puolelta huomasin ripsiarsenaalisi ja ainakin mua kiinnostaisi nähdä postauksen muodossa kuinka niitä käytät 🙂

 4. Sara

  Hei kiitos vinkeistä! Pitääpä testata heti tänään:) kuinka monta toistoa teet ja kuinka monesti käyt nämä 10 liikettä läpi?:)

  • Ida Jemina

   Eipä kestä! 🙂 Tässä postauksessa esittelin liikkeet, joista voi valita suosikkinsa omaan treeniin. Niinpä en ole määritellyt toisto- tai sarjamääriä 🙂

 5. Johku

  Moikka. Tässä pitkään miettinyt, että kysyisin kotona tehtäviin omanpainon takareisi liikkeisiin ohjeita. Itsellä ongelmana myös tuntuman saaminen. Missähän vika?

  • Ida Jemina

   Moikka Johku! Jos takareisiin ei saa treeneissä tuntumaa, silloin voi olla paikallaan panostaa kohdelihaksen aktivaation kehittämiseen. Usein tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että liikesuorituksia pitäisi viilata ja pyrkiä oivaltamaan kuinka takareisi työskentelee. Myös painoilla tehtävien liikkeiden sisällyttäminen treeneihin saattaa auttaa selvästi tuntuman löytämisessä. Mm. suorinjaloin maastavedot ja vastaavat ovat loistavia takareisiliikkeitä.

 6. toiveikas

  Täss hieman hassu kysymys. Olisiko sulta mahdollista joskus saada ns. Treenihaastetta kehonpainolla. Eli laittaisit ohjeet miten treenata ja syödä ja jos hommasta tekisi kilpailun niin porukka voisi laitella esim muutoskuvia. Aikalailla sama kuin bikini bootcamp? Itellä motivaatio aivan hukassa, eikä salikorttiin eikä muihin ruokavaliojuttuihin ole opiskelijana varaa. Olisi ihana jos vastaisit. Oot huippu<3

 7. Taru

  Ihanan freesit kuvat, en tiedä muokkasitko eri tavalla/onko eri kamera, mutta näyttää super hyvältä ja valoisalta!! 🙂

 8. Heta

  Hei! Näiden ihanien reisiliikkeiden lisäksi itse kaipaisin hieman vinkkejä tuon pistoolikyykyn suorittamiseen kun itselläni ei ainakaan vielä ole yhdessä jalassa tarpeeksi voimaa eikä oikeen tasapainoakaan moiseen liikkeeseen ja hirveästi kyllä huvittaisi osata kyykätä yhdellä jalalla? Miten sitä voisi siis edistää muuten kun tietenkin vahvistamalla jalkoja?

  • Ida Jemina

   Moikka Heta! Pistoolikyykkyä harjoitellessa voit alkuun tehdä pelkästään negatiivisia toistoja. Eli laskeutua ainoastaan jarruttaen alas yhdellä jalalla ja nousta kyykystä käyttäen molempia jalkoja. Voit myös ottaa kädellä tukea esim. oven pielestä ja näin avustaa ylös sekä alasmenossa. Lisäksi ilmassa olevan jalan voi asettaa lattiaan työtä tekevän jalan nilkan taakse ristiin ja laskeutua siitä kyykkyyn. Mikäli käytössäsi on koroke, tukeva tuoli/matala pöytä, jonka päällä kyykätä, pystyy edessä olevaa jalkaa roikottamaan alempana suorituksen ajan. Tällöin liike on helpompi tehdä ja tästä variaatiosta voi olla hyötyä ennen varsinaiseen pistoolikyykkyyn siirtymistä.

 9. Mari

  Heei, vitsit. Aivan mahtavaa!
  Sen vanhemman ”Tehokas pepputreeni kotona – näillä liikkeillä pyrstö pyöreäksi” kanssa saa hyvän kombon, kun yhdistelee niitä rankimpia liikkeitä. 😉

 10. Minni

  Kiitos, tästä sai hyviä vinkkejä! Repesin tota kuvaa, jossa koirasi tuli osingoille, hah, niin tuttua omankin koiran kanssa, että pienikin jumppaaminen saa sen luulemaan, että on riehuntahetken aika. 😉

 11. Jenni

  Taas kerran ihana postaus !
  Sua on ihana seurailla snapchatissä:) Ois kiva tietää miltä nettisivulta tilaat sun tekoripset, ja miten laitat ne helposti kiinni:)
  Keep going girl😍

  • Ida Jemina

   Kiitos Jenni! 🙂 Ihanaa, että oot mukana snäppiperheessä! Voin niistä ripsistä kirjoitella 🙂 Mukavaa sunnuntaita!

 12. Tuija

  Voin iha kuvitella kuinka jalat tärisee tuon jälkeen 🙂

 13. Mikä on paras toistomäärä? Katso kuinka monta toistoa kannattaa tehdä! | Ida Jemina

  […] Katso edellisestä postauksesta 10 teholiikettä reisien kotitreeniin! […]

 14. Sanna

  Helou, kiitokset taas hyvistä kotijumppaohjeista 😉 tein viime viikolla joskus aikaisemmin postaamasi kotipeppujumpan ja hikikarpalot vaan valuivat. Siitä treenistä tuli minulla myös etureidet kipeiksi, ovat minun heikoin kohtani jalkalihaksissa! Pitääpä tästä ohjelmasta kokeilla millä saisi parhaan tuntuman etusiin 🙂 Teen muuten itse tuota bulgarialaista askelkyykkyä smithissä salilla peppuliikkeenä. Tietty tuolla askelpituudella ja painopisteellä voi vaikuttaa tuleeko puristus etureidestä vai pakarasta.
  Blogisi on muuten ehdottomasti parhaiten kirjoitettu, huumoria ja rikasta suomenkieltä sekä selkeää asiantuntevaa tekstiä, sisällöltään hyödyllisin sekä parasta kaikesta: tervettä järkeä huokuva ja täysin huuhaasta vapaa 🙂

  • Ida Jemina

   Ihana olet Sanna! Kiitos paljon näistä sanoista <3 Ehdottomasti laita näitä liikkeitä kokeiluun! Tsemppiä reisirääkkiin! 🙂

 15. Kaisa

  Hei,
  Minkä kokoista mallistoa nuo treenivaatteet on..isoa vaiko pientä? Normaalisti tainnu mennä xs-housuilla adidakset ja niket niin miten käy näiden kans? 👌

  • Ida Jemina

   Heips Kaisa! Normikokoa tuntuvat olevan, mutta ihanaa joustavaa matskua. Mulla on housuista S ja topista xs 🙂

 16. 10 minuutin vatsatreeni kotona | Ida Jemina

  […] Kiinteämmät reidet kehonpainolla? Tsekkaa 10 teholiikettä kotitreeniin! […]

 17. Parhaat takareisiliikkeet – upeaa muotoa jalkoihin | Ida Jemina

  […] Kiinteämmät reidet kehonpainolla? Tsekkaa 10 teholiikettä kotitreeniin! […]

 18. TREENAA HELPOSTI KOTONA – TSEKKAA NÄMÄ 10 TEHOKASTA KOTITREENIÄ! | Ida Jemina

  […] 6. Kiinteämmät reidet kehonpainolla? Tsekkaa 10 teholiikettä kotitreeniin! […]

 19. Jalkoihin upeaa muotoa – kokeile tätä treeniä käsipainoilla! | Ida Jemina

  […] Mahtavia treenejä! Tsekkaa myös nämä 10 teholiikettä jalkatreeniin omalla kehonpainolla! […]

 20. Millä reisistä viimeisetkin mehut irti? Näillä jalat tuuttiin! – Ida Jemina

  […] Omalla kehonpainolla tehtävät liikkeet ovat mitä parhaita viimeisteleviä liikkeitä. Näihin on olemassa monia eri vaihtoehtoja, kuten yhden jalan kyykky, askelkyykky jne. Kyllä jalat tärisee, kun loppuun tekee esimerkiksi jalan ojennusta eteen. Tsekkaa tästä 10 kehonpainolla tehtävää teholiikettä reisille. […]

 21. Suski

  Oujee! Tuli pitkästä aikaa kokeiltua tätä jalkatreeniä, uuu ja kyllähän oli täpäkkää menoa jaloille! Tein kaikki muut 1×10-15 (riippuen liikkeestä) paitsi sissikyykyn. Sen tilalla tein loppuun kyykkyhyppyt 2×20. Yes!

Kommentoi »

Vastaa