Katso, olisiko tästä sinulle apua treeneissä!

Sis. mainoslinkkejä*

treenivyo

Heipparallaa! Tästä on tullut niin paljon kysymyksiä ja onhan se kuvissanikin toisinaan vilahdellut, että ajattelin vastailla näihin kysymyksiin nyt ihan kunnolla.

Käytätkö vyötä treeneissä?

Millaista vyötä suosittelisit salitreeniin vai suositteletko vyön käyttöä ollenkaan?

Tarra- vai solkivyö?

Lähtökohtaisesti suosittelen aina opettelemaan liikkeet ensin ilman vyötä. Kun suoritustekniikat ovat varmasti hyvin hallussa, voi vyötä joskus käyttää työkaluna treeneissä. Se tukee keskivartaloa ja sen käytölle on toki paikkansa. Esimerkiksi jos treenissä on paljon keskivartalon lihaksia kuormittavia liikkeitä, voi pieni lisätuki auttaa ja ehkäistä tilttejä. Vyötä käytetäänkin usein ensisijaisesti raskaissa liikkeissä.

Omissa treeneissä käytän vyötä silloin tällöin, mutta se kulkee aina mukana treenikassissa, niin se on valmiina silloin, kun sitä tarvitaan. Olen jo useamman vuoden ajan käyttänyt tätä Better Bodies*-vyötä ja ollut supertyytyväinen. Se on kevyt, anotomisesti muotoiltu, portaattomasti säädettävä ja mikä parasta, edullinen. Se on kapeampi kylkien kohdalta, jolloin se istuu paremmin eikä satu luihin liikkeitä tehdessä.

Itse pidän enemmän tarravyöstä, mutta nämä ovat makukysymyksiä. Pidän siitä, että vyötä voi säätää portaattomasti. Jos maha pullottaa hitusen enemmän sinä päivänä tai on paksumpi paita päällä, niin no problem – tarra hoitaa homman ja vyö istuu aina kuin valettu. Dieetin jäljiltä taas, kun vyötärö on kapeampi, saa vyötä säädettyä jopa yli tuon pienimmän kireyden. Näiden kaikkien vuosien aikana tuo tarrakiinnys pitää edelleen kuin uusi. Säilytän sitä aina tarra ”kiinni” kassissa.

Sellaisia tipsejä tänään! Kivaa sunnuntaita ja ihanaa itsenäisyyspäivää!

Kommentit (7)
  1. Ei sattumalta olisi heittää alennuskoodia fitnesstukun vöihin?😉Se Better Bodiesin perusmalli saattais olla menossa meinaan joululahjana ostoslistalle…

    1. Hei hieno joululahja! Itsekin sain tämän aikoinaan jouluna 🙂 Ei valitettavasti ole voimassa olevaa alekoodia.

  2. pitäiskin hankkia toi vyö. auttas varmasti kyykkyenkkaa haettaessa 🙂

    1. Jep, olen kyllä pitänyt tästä mallista 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *