Ida Jemina
Ida Jemina

KATSO JOULUHERKKUNI JA VOITA 100€ STADIUM-LAHJAKORTTI

propud-mousse-thumbnail

Minut on haastettu hauskaan reseptikisaan kahden muun bloggaajan kanssa. Innoissani hikinauha otsalla ja suojalasit silmillä ryhdyin tuumasta toimeen! Tehtävänä oli kehittää ProPud-resepti, joka sopii hyvin joulupöytään ja tähän vuodenaikaan.  Näistä resepteistä te pääsette äänestämään suosikkianne ja samalla osallistumaan Stadiumin 100€ lahjakortin arvontaan

Halusin annoksen olevan ensinnäkin ihan järisyttävän hyvän makuinen kuin myös ihanan jouluinen. Sellainen herkku, jota oikein tyytyväisenä haluaa tarjoilla kaikille. Pidin myös tärkeänä sitä, että se olisi helppo tehdä, niin ettei koko päivä kulu väsäämisessä.

mousse

En olisi voinut uskoa kuinka hyvin nämä onnistuivat ja ylittivät odotukseni ihan totaalisesti. Niin hyvää, niin pehmeä koostumus ja samalla satunnaiset rapsakat muruset siellä täällä – ah! Piparkakun, pehmeän suklaan ja vaniljan sekä pirteän puolukan yhdistelmä on kerrassaan voittamaton. Kyseessä on jouluinen vanukaskakku lasissa. Sen kuin lusikalla kouraisee oikein pohjasta asti ja maistelee herkullisten kerrosten yhdistelmää naaammm.

mousse-toinen
Valmistaminen on superhelppoa ja siihen tarvitset:

100g Pipareita
50g Voita
3 dl Vispikermaa
2 Vanilja-ProPudia
1 Suklaa-ProPud
6 Liivatelehteä
4 rkl Vettä
Puolukoita
(Marenkia koristeluun)

mousse-ylhaalta

propud-suklaa-ja-vaniljaOHJEET:

Tästä ohjeesta tulee noin 6 ihanaa annosta.

1. Murskaa piparit murusiksi. Tämä on helppo tehdä esimerkiksi pakastepussin sisässä. Sulata voi ja sekoita se piparimurujen kanssa. Laita jokaisen lasin pohjalle pipariseosta.

2. Sitten täytteen kimppuun! Vispaa kerma. Tämän jälkeen jaa se kahteen kippoon niin, että toiseen tulee 1/3 (suklaatäyte) ja toiseen 2/3 (vaniljatäyte). Vaniljatäytettä tehdään enemmän kuin suklaata, koska sitä laitetaan annokseen kaksi kerrosta. Sekoita ProPudit kermavaahdon kanssa niin, että suklaa sekoitaan siihen missä on vähemmän ja vaniljat siihen missä on enemmän.

3. Laita liivatelehdet kylmään veteen loikoilemaan noin 5 minuutiksi. Tällä välin kiehauta 4 ruokalusikallista vettä ja siirrä kädellä puristetut liivatelehdet kuumaan veteen liukenemaan. Kaada koko ajan sekoittaen noin 1/3 nesteestä suklaatäytepurkkiin ja 2/3 vaniljatäytepurkkiin.

4. Sitten päästäänkin parhaaseen vaiheeseen eli kokoamaan!  

mousse-kerrokset

Lisää laseihin piparipohjan päälle kerros vaniljatäytettä, kerros suklaatäytettä ja vielä kerran kerros vaniljatäytettä.  Mikäli seos tuntuu liian paksulta eikä levity kauniisti, voit lisätä siihen tilkan vettä. Kun täytteet on koottu päällekäin, laita annokset jähmettymään jääkaappiin. Kun ne ovat jähmettyneet, lisää päälle puolukoita, piparinmurusia ja halutessasi murskattua marenkia tuomaan huurteen tuntua. Ai että, näistä tulee tosi kauniita!

Sitten vain ohje talteen ja nautiskelemaan! Voin suositella<3

>> ÄÄNESTÄ RESEPTIÄNI TÄÄLLÄ JA OSALLISTU 100€ LAHJAKORTIN ARVONTAAN <<

 

Kommentit (15)

  1. pejpe

    Äänestetty! ProPudit on ihan mieletön keksintö! Mulla on niitä caramellin makuisina jääkaapin ylähylly täynnä, muutama vanilja ja muutama luciapulla myös. Piti ihan kunnolla hamstrata f.tukun mega-aleista 😀

    • Ida Jemina

      Jee! Kiitos äänestä! 💛 Naaam ne on kyllä herkkua! 😍

  2. Elisa

    Mistä noi housut on? 😀

    • Ida Jemina

      Ne on nämä mutta vähän vaaleamman harmaina 🙂

  3. Ninna

    äänestetty myös vaikken sitä voi syödä(liivate, olen kasvissyöjä)aika tuhti. ihana kuva.

    • Ida Jemina

      Mahtavaa! Kiitos äänestämisestä Ninna! 💋

  4. Jemina

    Ääänestetty! naaam miten ihanan näköstä <3
    Mun blogissa kanssa uutta tekstiä 🙂
    http://woundedlaughh.blogspot.fi/2016/12/ma-en-riita-itselleni.html

    • Ida Jemina

      On kyllä superherkullista! 😍

  5. Nelli

    Ihana resepti, kokeiluun menee 🙂 propudit on nam ❤

    • Ida Jemina

      Ehdottomasti testiin! 😍😍👌

  6. Minttu

    Nam, pitää kokeilla! Sun kuvat on aina niin kivoja millä kameralla kuvaat? Oot varmaankin jossain sen maininnutkin muttei ole osunut silmiin 🙂
    Hyvää Joulua!

    • Ida Jemina

      Herkullisia hetkiä! 😘 Ja kiitos! Nämä kuvat on otettu Sony A6300 rungolla ja Canon 85mm f/1.8 USM ja Sigma 18-35mm f/1.8 linsseillä 🙂 Ihanaa joulua sullekin! <3

  7. Katja

    Sun versio heittämällä paras!

    • Ida Jemina

      Voi kiitos! 💜

  8. LUKIJOILLENI – Ida Jemina

    […] KATSO JOULUHERKKUNI JA VOITA 100€ STADIUM-LAHJAKORTTI […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *