Ida Jemina
Ida Jemina

Kakkoja fiiliksiä

Snapchat--1811511784388448862[1]Täällä sitä hengaillaan parvekkeella ja tuli sen verran ikävä tänne, että ajattelin ihan vain tulla moikkaamaan nopeasti. (Huomenna tulossa kysymys-vastaus postaus.) Muistanette varmaan nilkkatapaturmani, joka tapahtui päälle kolmisen kuukautta sitten loikatessani iloisesti kuoppaan. Noh, lääkärissä tietysti käytiin ja röntgenit otettiin sekä todettiin “ei näkynyt röntgenissä mitään”. Jaahas! Ei siinä kai sitten mitään. Nilkkaan sattuu niin maan pirskatisti, mutta mitään ei näy. Sanoin sitten, että kyllähän tässä varmaan jotain on oltava, kun nilkka on turvoksissa kuin suomalaisten naamat juhannuspäivänä ja kipu on varsin miellyttävä. ”Siinä on varmaan joku venähdys“.

Snapchat-1727632959184213609[1]

Snapchat-4522289337766860992[1]

Snapchat--3268399063772225853[1]

Venähdys my ass! Tänään menin sitten lomalta viimein palanneelle toiselle lääkärille, kun nilkka ei näinkään pitkän ajan jälkeen ole kokonaan parantunut. En pysty esim. menemään varpailleni tai hyppimään tai taivuttamaan ylipäätään nilkkaani ilman kipua. Nyt sain lähetteen magneettikuvaukseen, joka on huomenna. Sitten takaisin taas lääkärin puheille ja katsotaan mitkä ovat suunnitelmat tästä eteenpäin. Eihän tämä todellakaan mitään ilmaista lystiä ole, mutta parempi katsoa kuin katua. Toivotaan, että tästä vielä nilkka joku kaunis päivä saataisiin. Sellaisia fiiliksiä täällä, toivottavasti siellä iloisempi meininki <3

Edellisessä postauksessa: Naama turvoksissa kaupungilla

Kommentit (8)

 1. Ansku

  Tositosi paljon tsemppiä sulle. Just itse vähän samoja juttuja läpikäyneenä voin todellakin lähetellä sulle sympatiapisteitä. Tänään palo rahaa oikein urakalla ortopedien ja magneettikuvafirmojen taskuun :/ …mutta pakko päästä liikkumaan. Ei kestä pää tällästä lepäilyä, kun ei tiedä kauanko se kestää.

  • Ida Jemina

   Voi ei 🙁 kovasti tsemppiä sullekin sinne Ansku <3

 2. Ella

  Heippa! Onko mielestäsi kumpi näistä oikea tapa: lämmittely->venyttely->reeni->venyttely vai lämmittely->reeni->venyttely? 🙂

  • Ida Jemina

   Heips! Vastailen sulle tänään kysymys-vastaus postauksessa 🙂 stay tuned!

 3. Viksu

  Ääh, niin perinteistä, että kun röntgenissä ei mittään näy, niin eihän sielä muka mittään voi olla! Mulla päsähti polvi parisen vuotta sitten, eikä siinäkään näkynyt röntgenissä mitään. Polvi oli jalkapallon kokonen ja ottivat sieltä erittäin ihanalla toimenpiteellä verta yli desilitran, mutta olivat sitä mieltä, että kävele kuule vaan menemään. Siitä parin viikon päästä pääsin magneettiin ja siellä näkyi, että koko polvi oli tuhannen päreinä. Käpälä kipsiin ja ohjeeksi, että ei minkäänlaista varausta jalalle. Kolmen kuukautta menin kepeillä ja sen jälkeen jälkitarkastus mitenkä muutenkaan kuin röntgenillä. Mietin vaan, että miten hitossa sielä mitään näkyisi, kun ei alunperinkään näkynyt?! Noh, on tuo onneksi parantunut, mutta pitkään se kesti. Kannattaa vaan vaatia sitä magneettia heti, tai vähintäänkin toisen lääkärin mielipidettä asiaan. Harvoin mikään paikka on ”vaan venähtänyt”, jos kipu on kovaa vielä pitkän ajan jälkeenkin.

  • Ida Jemina

   Sanos muuta, ihme touhua! Auuuuts, kuulostaapa tosi ilkeältä! :/ ihan kylmiä väreitä menee! Noi polvijutut on niin inhottavia! Mutta hyvä jos se pelittää viimeinkin taas!

 4. Camilla

  Sulla vois uultavasti olla revenneet nivelsiteet! Minulla tapahtui sama viime kesänä 🙁 Voin jakaa sulle mun tarinan:
  Jalkapallopelissä astuin jalalla pahasti sisäänpäin eikä muuten koskaan ole sattunut niin paljoa. Mentiin saman tien julkiselle puolelle lääkäriin ja ne ottivat röntgenkuvat joissa ei näkynyt mitään. Jalka laitettiin kuitenkin kipsiin 4 viikoksi ja diagnoosina potentiaalinen telaluun murtuma. Seuraava kuukausi mentiinkin sitten keppien kanssa. Olen aina ollut urheilullinen, ja jalkapallo on minulle oikeastaan jo elämäntapa. Jos en päässyt treeneihin juoksemaan ja päästelemään höyryjä minusta tuli kärttyisä ja masentunut. Voit arvata, millainen olo minulla oli koko kesän.
  Heinäkuussa, kun kipsi otettiin pois, oli jalka vielä hirveän näköinen. Silloin taisin tajuta ensimmäisen kerran, että ei kaikki taida nyt vieläkään olla ok. Jalka oli vieläkin turvonnut ja mustelmilla. Kipsin poistossa lääkäri ilmoitti, että telaluuni ei murtunutkaan. Luullussa murtumiskohdassa olikin ollut vain ylimääräinen luu. Kipsin oton jälkeen jouduin vielä käyttämään keppejä jonkin aikaa. Jalka tuntui löysältä ja sille ei uskaltanut laittaa paljoa painoa. Se kipeytyi nopeasti vähästäkin kävelystä. Pyysin julkisella puolella lääkäreitä ottamaan magneettikuvan, jotta nähtäisiin mikä siellä sitten meni, kun kerran murtuma se ei ollutkaan. Heidän mielestään sille ei ollut tarvetta.
  Kipsiä pois ottaessa minulle sanottiin, että minun pitäisi pystyä treenaamaan taas muutaman viikon päästä. Kun ajankohta oli lähellä, ei jalalla todellakaan voinut juosta saati sitten pelata jalkapalloa. Se oli vieläkin turvonnut ja löysä ja vähäkin hölkkäys kipeytti sen pahasti. Lopulta päätin mennä yksityiselle lääkärille näyttämään jalkaa. Kävin magneettikuvauksissa, ja kas kummaa siellä näkyi kahden nivelsiteen vanhat repeytymät. Kun menin lääkärille kuulemaan magneettikuvauksen tulokset, lääkäri kauhisteli sitä että jalka oli vieläkin turvonnut ja että minulle ei oltu annettu turvotusta vähentävää lääkitystä. Jalka oli ollut siis turvonneena melkein 2kk. Turpoaminen käytännössä tarkoitti sitä, että nivelsiteiden arpikudosta oli kertynyt repeämiskohtiin liikaa. Lääkitys sai turpoamisen loppumaan, jonka lisäksi sain lääkärissä vielä kortisonipiikin pahemmin arpeutuneeseen nivelsiteeseen. Jos nilkka olisi saanut arpeutua vielä lisää olisi leikkaus ollut varma. Nytkin tunnen jalassa heiluteltaessa ylimääräistä nilkan kohdalla, joka on tätä ylimääräistä arpikudosta.
  Lopulta kolmen kuukauden tauon jälkeen uskalsin taas mennä kentille, ja nyt vielä vuodenkin päästä käytän edelleen nilkkatukia koska nivelsiteet jäivät löysiksi. Toivottavasti sunkin jalka saadaan kuntoon!

  • Ida Jemina

   Oh no! Aika hurjan kuuloinen tarina.. Tuollaiset tapaturmat ja etenkin epävarmuus parenemisesta ottavat koville. Hienoa, jos jalalla uskaltaa juosta, mutta kurjaa jos nivelsiteet eivät ihan ennalleet ole tulleet. Täällä odotellaan vielä lopullista tuomiota.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *