Joskus on parasta jättää treeni väliin

Kaikki ovat varmasti koko viikonlopun miettineet, miten jättiläischilille kävi! Jos tässä vaiheessa mietit, että mikä ihmeen jättiläischili, niin odota hetki, kerron ihan pian. Pidän sinua kuitenkin vielä hetken jännityksessä kertomalla ensin hieman muita kuulumisia.

 


Eilen olisi ollut vuorossa selkäpäivä. Tuo vanha inhokkini. Päätin kuitenkin olla menemättä salille ja jäädä kotiin makoilemaan. Syynä tähän ei ollut laiskotus tai se, ettenkö olisi halunnut treenata selkää ja mennä salille. Syynä oli yksinkertaisesti se, että olo oli niin huono!

Minulla ei ole ollut koskaan aikaisemmin allergioita, mutta nyt sitten ilmeisesti on! Nenä on aivan tukossa, silmiä kutittaa ja aivastuttaa koko ajan! Siis ihan hirveä tunne, vetää kaikki mehut pois. En tiedä mille olen allerginen, mutta veikkaan jotakin siitepölyä. Minkähän aika nyt sitten on? Jokatapauksessa, joka kerta, kun astun ulos alkaa aivastuttamaan ihan todella paljon! Täällä on kaikki sympatiat niiden puolella, jotka joutuu kärsimään tästä joka vuosi ja vielä pahemmin kuin minä. On nimittäin sen verran ikävää touhua, ihan kuin olisi kipeä.

Viikonloppuna en kuitenkaan voinut vältellä ulkotiloja, koska olin kirpputorilla myymässä molempina päivinä. Vaikka kirppis oli sisätiloissa, myyntipöytä oli ihan ulko-oven lähellä ja sieltä pääsi tätä pirullista siitepölyilmaa nenään. Voi vitsi kun olisi tajunnut laskea kuinka monta kertaa aivastin! Olisi ollut aika suuri luku! Varmaan tosi kiva kaikille ostajille katsoa sitä pärskimistä. Hyvä etteivät ripset tipahtaneet silmistä kun ne olivat niin vetisinä (kirjoitin ensin verisinä mutta ei onneksi sentään!). Kun sitten pääsin kotiin, olin aivan loppu. Sali olisi kuitenkin vielä ollut edessä.

 
Kiertäjät lämpimiksi ennen tositoimia


Urheilijalle on joskus vaikea antaa itselleen armoa. Ajatellaan helposti, että huonokin treeni on parempi kuin ei treeniä ollenkaan. Tämä ei kuitenkaan ihan aina pidä paikkaansa. Jos olo sellainen, että kroppa tarvitsee ensisijaisesti lepoa, ei silloin kannata suunnata salille rasittamaan kroppaa vielä lisää. Fiksumpaa on silloin siirtää treeni seuraavalle päivälle, kun kroppa on saanut palautua ja kerättyä voimia. Tämä saattaa kuitenkin olla haastavaa itse kullekin. Miten tunnistaa tekosyyt ja oikea levon tarve? 

Joillekin haasteena voi olla se, että kotisohva houkuttaa salille lähtöä enemmän ja sitten keksitään tekosyitä sille, miksi treenaamaan ei voisi mennä. Toisille haasteena taas voi olla se, että ns. oikeat syyt nähdään tekosyinä ja ei osata kuunnella kroppaa. Ajatellaan vain, ettei urheilija tervettä päivää näe ja pistetään lenkkarit jalkaan vaikka olisi kuumetta. Kumpikaan näistä vaihtoehdoista ei ole hyvä ja molemmista on vain haittaa kehitykselle sekä mahdollisesti jopa terveydelle.  

Kerran menin jääräpäisesti salille vaikka olin TODELLA väsynyt. Olin nukkunut vain muutaman tunnin ja edessä oli voimajalkapäivä. Eihän siitä tullut yhtään mitään! Painot eivät liikkuneet mihinkään ja jotkin liikkeet ilman painoakin olivat todella raskaita. Oikein tunsin, kuinka kroppa aneli lepoa. Tämä olikin ensimmäinen ja toivottavasti viimeinen treeni, jonka jälkeen ajattelin, että olisi kannattanut jäädä kotiin. Koskaan ennen näin ei ole tapahtunut ja treenin jälkeen on aina ollut sellainen fiilis, että kannatti lähteä. 

Positiivista on kuitenkin se, että niin kuin monessa muussakin asiassa, myös tässä voi kehittyä! Vaikka sitten omien tai muiden virheiden kautta. Tilanteesta riippuen kannattaakin punnita, kumpi kehittää enemmän, treeni vai lepo. Pikkuhiljaa sitä oppii kuuntelemaan kroppaansa ja tunnistamaan mikä on sille oikeasti hyväksi. 

Noniin ja sitten takaisin jättiläischiliin! Ne ketkä ovat lukeneet aikaisemman kirppiskirjoitukseni täältä, tietävätkin jo mistä puhun. Mutta te ketkä ette vielä tästä herrasta ole kuulleet, saanen esitellä: Jättiläischili.

 
 


Tätä yritettiin kaverin kanssa kaupitella kirpputorilla ja lapset olivat siitä aivan fiiliksissä. No kukapa nyt ei olisi! Lasten vanhemmat ehkä. Koko viikonlopun metrin korkuinen jättiläischili oli kunniapaikalla myyntikojussamme, mutta kukaan ei ostanut sitä! Haha ei edes kahdella eurolla! 

 


Nooh chiliherra pääsi sitten takaisin omaan kotiinsa 🙂

Edellisessä kirjoituksessa kerroin kiinteytymisen saloista: Haluatko kiinteytyä? Lue ensin tämä

Kommentit (7)
  1. Lahjoita Chili johonkin lastenosastolle/kouluun/päiväkotiin tms 🙂

    1. Hei hyvä idea kiitos! 🙂

  2. Hei! Saatko salilla paljon katseita miehiltä jos ehdit vilkuileen? 🙂

    1. Moi! Suhteellisen laput silmillä kuljen mutta tuskinpa mitenkään poikkeuksellisen paljon 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *