ITSE TEHDYT JOULULAHJAT – NÄMÄ EHTIVÄT JOULUKSI!

Kuinka söpöjä nämä itse tehdyt joululahjat ovatkaan! Jouluksi on ihana pyöräyttää jotain pientä maistuvaa lahjaksi tai antaa vaikka muutamatkin eri herkut pukinkonttiin. Joinain vuosina innostun oikein toden teolla vääntämään kaikenlaisia pikkupurtavia ja toisina vuosina taas valitsen jonkun yhden jutun minkä teen. Jokatapauksessa lahjan saajan mukaan on kiva miettiä, minkälainen herkku hänelle maistuisi suolaisesta makeaan.

Olen tehnyt niin siemennäkkäreitä, jotka ovat ihan jäätävän hyviä, chilihunajapähkinöitä, marianne-muffinsseja, tryffeleitä, kuin piparkakku- ja suklaatalojakin. Kuinka kiva on saada itse tehtyjä herkkuja lahjaksi ja kuinka tunnelmallista niitä on tehdä! Ja tottakai myös siinä samassa vähän maistella 😉

Tänään laitetaankin jakoon näitä herkkuja, jotka sopivat täydellisesti pieniksi joululahjoiksi.

MAISTUVAT SIEMENNÄKKÄRIT

Oiii! Nämä kun kääräisee sellofaaniin niin tulee todella houkuttelevan näköiset paketit! Tästä reseptistä jengi on digannut ihan hirveästi ja omastakin mielestä näkkäreistä tulee ihan jäätävän hyviä. Niitä on myös helppo tehdä! Katso ohje tästä: Omatekoinen näkkileipä – resepti

(SUKLAA)PIPARKAKKUTALO

 

Ootko kokeillut? Astetta herkumpi talo taittuu myös suklaalevyistä! Ylijäävät osat tietysti sitten omaan suuhun lurps!

MARIANNE-MUFFINSSIT


En edes muistanut, että tein näitä yksi joulu ennen kuin tsekkasin vanhaa postausta. Nämäkin on helppoja tehdä ja Marianne sopii jotenkin hyvin jouluun. Tässä ohje-esimerkki. En muista mitä ohjetta tuolloin käytin.

TRYFFELIT

Sikke Sumarin helpot tryffelit! Tämä ohje on lähtenyt kiertämään ja se on alun perin Siken käsialaa. Voisi kuvitella, että tryffeleitä olisi vaikea tehdä, mutte ehei! Ei näitä! Mikä parasta, tuorejuustosta ja dominoista tehdyt herkut kolahtavat todella kovaa omiin makunystyröihin ja näistä jää itsellekin ylimääräisiä herkutteluhetkiin.

350g Dominokeksejä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g tummaa suklaata

Murskaa Dominokeksit ja sekoita tuorejuuston kanssa tasaiseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään tunniksi. Pyörittele massasta pieniä palloja ja laita takaisin jääkaappiin muutamiksi tunneiksi. Dippaa pallurat sulatetussa suklaassa (koristele lisäksi jos haluat) ja laita takaisin jääkaappiin jähmettymään.

CHILIHUNAJAPÄHKINÄT

Viimeisenä muttei suinkaan vähäisimpänä, olen pyöräyttänyt chilipähkinöistä pitäville omatekoisia sellaisia. Nam näitä voisin tehdä tänäkin vuonna ja samasta satsista riittää useammalle maisteltavaa. Katso miten kätevästi ne taittuvat tästä postauksesta!

Mekko TÄÄLTÄ* / Kaulakoru TÄÄLTÄ*

 

Tykkäätkö itse väkertää jouluherkkuja viemisiksi tai ihan vaan omaksi iloksi? Mun mielestä se on superrentouttavaa puuhaa! Ihanaa joulunodotusta parhaat! 🙂

EDELLISESSÄ POSTAUKSESSA: MUOTOJA LITISTÄMÄTTÖMÄT TRIKOOT – MISTÄ?!

👻 Seuraa snapchatissa: idajemina 👻
ja Instagramissa: @idajemina 

Kommentit (2)
  1. Leipuri-kondiittoriksi valmistuttuani innostuin konvehtien tekemisestä. Tänä jouluna väsersinkin niitä oikeen urakalla perheelle lahjaksi. Ensin huolestutti, että tuleeko tarpeeksi, mutta nyt niitä onkin oikeen ylimääräsiä rasia kaupalla 😀 Etenkin vanhemmille on kiva antaa jotain itse tehtyä, heille on muuten niin vaikea keksiä mitään. Hyvää joulua myös sinnepäin!

    1. Oi vitsit ihanaa! Sä osaatkin varmasti tehdä aivan ihania konvehteja!😍 Hahaaa sehän on vaan hyvä, että jää itsellekin vähän herkuteltavaa🤗🤗 Mahtavaa joulunaikaa sulle Anni!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *