HINTAVERTAILU! RUOKAOSTOSTENI YLLÄTTÄVÄT HAVAINNOT!

Kuitit esiin! Lähdin ruokakauppareissulle tarkoituksenmukaisesti vertailemaan hintoja ja selvittämään tuleeko sesonkikasvisten ostaminen oikeasti halvaksi. Samalla halusin tutkia voiko tiettyjä juttuja valitsemalla säästää ja kuinka paljon esim. pakastevihannekset maksavat verrattuna tuoreisiin. Supermielenkiintoista ja monia sellaisia juttuja selvisi joita en todellakaan osannut odottaa! Yllätyksiä siis luvassa ja kaikki ei suinkaan ole niin yksinkertaista kuin voisi olettaa!

Ostin vain sellaisia kasviksia, jotka A) ovat nyt lokakuussa sesongissa ja B) joita olen tottunut muutenkin oikeasti syömään. Kori käteen ja tutkimusmatkalle!

OVATKO PAKASTEET OIKEASTI HALVEMPIA?


Aivan jäätävän kallis oli tuo kukkakaali hah! Nappasin koriin myös parsakaalin, ruusukaali-rasian ja lehtikaalin. Halusin selvittää juuri näiden kohdalla, kumpi on halvempaa – pakaste vai tuore ja onko hinnoissa suuri ero? Tuoreet olivat suomalaisia ja pakasteet ulkomaisia.

Kukkakaali oli tottakai pakasteista just loppu, joten en sisällytä sitä vertailuun, mutta sain napattua nuo muut pakastealtaasta koriin.


Parsakaali tuoreena maksoi 3,89e / kilo ja pakasteena 1,84€ / kilo! Wou! Ihan jäätävä ero hinnassa! Toki on eri syökö pakastetta vai tuoretta ja alkuperämaakin oli näissä eri, mutta hintaero on silti huomattava, 2,05€. Siksi jos ruokalaskussa haluaa nipistää, kannattaa välillä kurkata myös sinne pakastealtaan puolelle. Itse suosin todellakin molempia.

Mutta ei se parsakaaliin jää kuule tämä selvittäminen! Jatketaan!


Ruusukaali tuoreena oli 7,97€/kg ja pakasteena 5,42€/kg. Erotus = 2,55€


Lehtikaali tuoreena oli 14,90€/kg ja pakasteena 5,90€/kg. Erotus = 9€ !! Aivan jäätävä ero! Näistä kasviksista lehtikaalissa voi siis todellakin säästää pakastetta valitsemalla. Tämä oli itseasiassa ensimmäinen kerta, kun ostin lehtikaalia pakasteena, joten mielenkiintoinen havainto!

Tuoreet suomalaiset kasvikset olivat kilohinnaltaan yhteensä 26,76€ ja ulkomaiset pakasteet 13,16€. Eli ero näiden välillä oli huimat 13,60€! Siinä on siis kohta, jossa pystyy todellakin halutessaan säästämään ruokalaskussa, sillä tuollainen summa on jo huomattava. Toki näiden vertaileminen yksi yhteen on hankalaa, sillä pakaste on aina pakaste ja ihan eri kuin tuore. Samoin alkuperämaa lisää tuoreiden kasvisten hintaa, mutta silti!

VALMIIKSI PUSSITETTU VAI IRTOKAPPALEET?

Eteenpäin! Vielä on monta mielenkiintoista havaintoa luvassa etenkin sipuli- ja perunahyllyllä!

Perunoissa vertasin valmiiksi pussitettuja perunoita irtoperunoihin ja huomasin, että valmiiksi pussitetut tulevat edullisemmiksi, jos on valmis nappaamaan 2 kilon suuruisen säkin. Tästä pienempi pussi ei tule edullisemmaksi.


Sipuleissa taas homma oli täysin päinvastoin! Eli valmiiksi pussitetut olivat kalliimpia kuin irtokappaleet!


Valkosipulihylly sai mut aivan villiintymään hintavertailuissa ja tutkin niin luomua, ulkomaista kuin kotimaista. Yllättäen selvisi, että ulkomainen luomu tuli näistä vaihtoehdoista halvimmaksi! Luomu oli siis edullisempaa kuin saman merkin ei-luomu. Outoa! Suomalainen valkosipuli oli valitettavasti aivan jäätävän kallista ja kilohintaero oli huimat 13,30€ luomuun ulkomaalaiseen verrattuna. (Pst! Sellainen lisähuomio, että mun kaupassa tilanne oli tämä, mutta saman ruokakaupan nettisivuilla taas ulkomainen ei-luomu oli halvempaa kuin vastaava luomu.) Miksi näin? En tiedä! Muutenkin nämä havainnot ja vertailut koskevat vain Prisman hintoja. Tilanne voi olla toinen jossain toisessa kaupassa.

POIKKEUKSIA PAKASTEIDEN EDULLISUUTEEN!


Go suomalainen porkkana! Se oli halvempaa kuin ulkomainen pakaste! Samoin sipulikuutiot olivat kalliimpia pakastealtaassa kuin tuoreena.


Lisäksi ostin muita sesonkiruokia, kuten paprikaa, omenaa, sitruunaa ja satsumaa. Hirveä määrä kasviksia kori täynnä ja vähän jännityksellä hipsin kassalle maksamaan. Minkähän suuruinen potti tästä tulee? Normaalisti en nimittäin osta kerralla näin paljon pelkkiä kasviksia ja hedelmiä.


PALJON KAIKKI NÄMÄ SITTEN MAKSOIVAT?

Ennen kuin luet alla olevasta kuvasta eteenpäin, heitä villi veikkaus paljonko nämä kaikki maksaisivat yhteensä!

Kassaneiti kertoi summan ja voin sanoa, että olin todellakin yllättynyt! 25,87€! Olin varautunut paljon suurempaan summaan ottaen huomioon, että ostin kerralla niin paljon ja sekä tuoreita että pakastevihanneksia. Suosin myös huomattavasti eniten suomalaista mikä yleensä on aina vähän kalliimpaa. Ennakkoluuloissani epäilin myös sitä tuleeko sesonkituotteiden valitseminen ylipäätään oikeasti selvästi edulliseksi, mutta siltä vain näyttäisi, että kukkaro oikeasti kiittää kun niitä valitsee.


Tästä kauppareissusta jäi ihan mielettömän paljon mielenkiintoisia havaintoja käteen!

1. Valmiiksi pussitetut perunat olivat halvempia kuin yksittäiset JOS ostaa kahden kilon säkin. Yhden kilon valmiiksi pussitettu ei nimittäin ollut halvempaa.
2. Sipulit taas olivat edullisempia yksittäin! Ei pussitettuina. 
3. Valkosipuli oli halvempaa luomuna kuin ei-luomuna
4. Pakasteita koriin nappaamalla pääsi halvemmalla PAITSI porkkanoiden ja sipulin kohdalla!
5. Sesongissa olevia kasviksia ja hedelmiä valitsemalla pääsi oikeasti yllättävän halvalla!


MIELENKIINTOISTA! Kuka muu tykkää tehdä tutkimusretkiä kaupoissa? Toivottavasti diggasit postauksesta!

EDELLISESSÄ POSTAUKSESSA: EPÄTAVALLISET SALILIIKKEET – ONKO NÄISTÄ MIHINKÄÄN?

👻 Seuraa snapchatissa: idajemina 👻
ja Instagramissa: @idajemina 

<3

Kommentit (7)
  1. Supermielenkiintoista!! Meidän taloudessa ruoan hinta on aina ollut yksi tärkeä tekijä ruokahankintoja tehdessä, joten tämä oli tosi mielenkiintoinen postaus. Ollaan yritetty ostaa sesongin mukaan, jolloin koriin voi tarttua villejä kortteja, jos on menty alennusten ja tarjousten perässä. Tämän postauksen lisäksi kiinnostaisi hintavertailu eri kauppojen välillä. Ihanaa torstaita! 🙂

    1. Oli kyllä just ihan parasta puuhaa syynätä näitä!😍 Ruoassa pystyy todellakin säästämään eri asioissa ja siks näitä oli mielenkiintoista katsoa ihan ajan kanssa. Monesti siellä kaupassa saattaa napata sitä mitä on ihan vain tottunut ottamaan vaikka kilohintoja vertailleissa saattais huomata, että hups tässähän säästäis. Mahtavaa, että tykkäsit postauksesta ja eri kauppojen vertailu on ihan loistava idea! Kivaa torstaita sullekin!😊❤️

  2. Superkiva postaus! Näitä lisää 🙏🏻😎

    1. Jes mahtavaa että pidit, kiitos! Tutkimusretket on parhautta 😊❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *