HERKULLINEN UUNIPELTIATERIA – ihanan yksinkertainen idea!

Kaupallinen yhteistyö: Becel

Arkiruokasuosikkeja kehiin! Tämän ruoan idea on ihanan yksinkertainen – kaikki kypsennetään yhdessä samalla pellillä. Lopputuloksesta tulee niin houkuttelevan näköinen, että tätä kehtaa tarjoilla vaikka vieraillekin!

Arkena kaipaa aina jotain helppoa karsien ylimääräisiä steppejä kyökin puolella, mutta ei sitä silti mausta halua tinkiä. Ehei! Tämä seuraava ateria on mielestäni aika täydellinen arjen pelastus. Simppeli, helposti muokattavissa, vähätiskinen ja ennen kaikkea maistuva sekä ravinteikas! Tee vaikka tuplasatsit, niin voit ottaa lounaaksi seuraavanakin päivänä mukaan tai töistä tullessa hyökätä valmiin annoksen kimppuun. Kuinka kätsyä!

Tässä ateriassa mikään ei ole niin justiinsa ja voit heitellä pellille mukaan kaikkea mitä kaapista löytyy. Voitkin päästää mielikuvituksesi vapaaksi tai hyödyntää vaihdellen sitä mitä milloinkin on saatavilla. Erityisesti kasvisten suhteen vain mielikuvitus on rajana. Pääasia on, että kaikki on kypsää. Myös ainesten määrää voi huoletta muokata syömäreiden mukaan ja jos tekee isomman satsin, valitsee vain isomman pellin. Itse tykkään pitää ainekset isohkoina palasina niin, ettei niitä silppua aivan pieneksi – kiva syödä ja säästää aikaa kokkailuvaiheessa.

Tämä uunipeltiateria on täysin vegaaninen. Siitä saa helposti muokattua myös lihaisan version, jos se on syömäreiden mieleen.

Perunasta ja kasviksista saa hiilihydraatteja ja kuituja. Hiilihydraatit toimivat aktiivisen lihaskuntotreenaajan pääasiallisena energianlähteenä treeneissä, joten niitä ei suotta kannata vältellä. Saat niistä lisätehoja suoraan treeniin.

Tofu tuo mukanaan runsaasti proteiineja. Maustamattomana siinä ei sellaisenaan ole paljon makua, mutta don’t you worry – meikäläisen mausteseoksella mauttomuus ei käväise mielessäkään. Kuivaa tofu pilkkomisen jälkeen talouspaperilla painellen, niin siihen pääsee paremmin makua ja rakennekin on rapsakampi.

Becel juoksevasta taas saa välttämättömiä rasvahappoja auringonkukka-, rypsi- ja pellavansiemenöljyistä. Omega-kolmoset ja -kutoset ovat pehmeitä, tyydyttämättömiä rasvoja, joita keho tarvitsee toimiakseen. Osan tarvitsemistaan rasvahapoista elimistö osaa valmistaa itse, mutta osaa ei ja siksi niitä on saatava safkasta. Vaikka nykyisin rasvoihin suhtaudutaan huomattavasti myönteisemmin kuin vähärasvaisuus-trendin aikoihin, saattaa silti rasvojen huomioiminen ruokavaliossa joskus jäädä taka-alalle. Monesti tämä saattaa tapahtua ihan huomaamatta, kun syömisiä on alettu viemään terveellisempään suuntaan. Tämä onkin kompastuskivi numero yksi, kun tarkastelen ruokavalioden parannuskohtia. Ruokavalion koostavat muut raaka-aineet ovatkin usein erinomaisia ja terveellisiä, mutta vahingossa ruokavalion siistimisen yhteydessä rasvansaanti on saattanut jäädä unholaan. Ja siitähän kroppa ei tykkää hyvää, joten tähän asiaan kannattaa kiinnittää huomiota ja sisällyttää hyviä rasvoja mukaan syömisiin.

Mausteista taas saa tottakai sitä makua. Sitä ei tule tästä puuttumaan! Ateria onkin mausteinen ja aavistuksen tujakka. Valkosipulin voi tottakai halutessaan jättää pois, jos seuraavana päivänä ei halua tapaamisessa hönkiä jonkun naamaan. Muussa tapauksessa, anna mennä vaan! Ihanan simppeliä ja hyvää arkiruokaa tiedossa!

UUNIPELTIATERIA KAHDELLE:

1 prk kirsikkatomaatteja
1 sipuli
10 perunaa
3 valkosipulin kynttä (Tai oman maun mukaan! Itse tykkään vetää valkosipulin aina vähän yläkanttiin, koska rakastan sitä.)
250 g maustamatonta tofua
2 rkl Becel Original juoksevaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
0,5-1 tl rosmariinia
0,5 tl cajun maustetta (Ei cajunpippuria vaan maustetta. Myös paprikamauste käy hyvin tämän tilalla.)
Fiiliksellä babypinaattia

Ennen paistoa komeus näyttää tältä

 

Ohjeet: Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Pilko perunat, sipuli sekä valkosipuli ja laita ne pellille. Pilko tofu, kuivaa se talouspaperilla ja heitä mukaan pellille. Lisää sinne myös huuhdellut kirsikkatomaatit. Sekoita mausteet keskenään erillisessä kupissa. Valuta pellillä olevien ainesten päälle Becel juoksevaa ja sekoita niin, että sitä tarttuu kaikkialle. Lisää sen jälkeen mausteseos ja pyörittele niin, että mausteet tarttuvat palojen pintaan. Paista uunissa 15 minuuttia ja lisää sen jälkeen mukaan babypinaattit. Sekoita samalla. Jatka tämän jälkeen kypsennystä 15 minuutin ajan tai kunnes kaikki on kypsää. Kannattaa testata haarukalla, miltä perunat tuntuvat.

Namskis ja näin helposti on uunipeltiateria valmis! Ei kun pötsi täyteen! Maistuvia hetkiä joka kotiin!

KATSO MYÖS: PARHAAT ITSETEHDYT HAMPURILAISET! NYT ONNISTUI!!

EDELLISESSÄ POSTAUKSESSA: PURJOT KURKUSSA SALILLA – TREENIKUULUMISIA!

Kommentit (12)
  1. Tää menee ehdottomasti viikonloppuna testiin! Kuulostaa hyvältä reseptiltä ja niiiiiin helpolta!

    1. Jes Mintsku! Tää on ihan älyhelppo ja yksinkertainen!😍

  2. Ei nyt liity postaukseen, mutta käytätkö mitään vitamiinilisiä? 🙂 Ovatko mielestäsi tarpeellisia?

    1. Käytän! Erityisesti D-vitamiini on täällä Suomessa tarpeen! Myös monivitamiinista ja magnesiumista voi olla hyötyä erityisesti urheilijoille🙂💪

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *