HERKULLINEN MUNATON KOKKELI! NÄIN SEN TEET!

Kaupallinen yhteistyö: Becel

Miten menee murut! Tykkäätkö munakokkelista? No niin minäkin! Sitä on tullut tehtyä miljoonia kertoja, sillä siitä saa niin helposti ja nopeasti väsättyä erilaisia versioita vaikka kaapissa ei olisi paljon mitään. Mutta ootkos koskaan maistanut munatonta kokkelia tai miettinyt miten sellainen on edes mahdollista tehdä? Täällä ei paljon muuta enää nautitakaan!

Tänään laitan jakoon superherkullisen munaton kokkeli – reseptin! Tämä on vegaaninen vaihtoehto perinteiselle kananmunista väsättävälle versiolle ja on todella helppo tehdä! Samoin kuin normaalista munakokkelista, myös tästä pystyy loihtimaan lukuisia erilaisia versioita riippuen jääkaapin aineksista. Simppeli ravitseva ruoka – siitä mä tykkään!

MUNATON KOKKELI TESTIIN!

Tämä munaton kokkeli sopii ihan täydellisesti aamupalapöytään paahtoleipien ja hyvän levitteen kanssa syötäväksi! Toki se maistuu erinomaisesti myös sellaisenaan ja erityisesti, jos sinulla on kiire, sen kun lappaat suoraan suuhun vaan! Astetta ruokaisamman sekä entistä herkullisemman kokemuksen saat kuitenkin, kun isket komeuden vielä omalla yrttilevitteellä voideltujen paahtisten päälle. Ah! Tästä ei kuule aamupalahetket (tai iltis-, lounas-, päivällishetket) paremmiksi muutu!

Tämän simppelin vegaanisen kokkelin valmistamiseen tarvitset vain kiinteää tofua, mausteita ja rasvaa kypsentämiseen. Becel Gold on reseptiuudistuksen myötä nykyisin täysin kasvipohjainen, joten käytin sitä kokkelin kypsentämiseen. Näiden lisäksi voit heittää joukkoon erilaisia kasviksia – mitä vain kaapista löytyy! Kerron sulle kuitenkin mitä itse tässä käytin, sillä ne toimivat yksi yhteen tosi kivasti!

Lisäksi! Eikä siinä vielä kaikki hah! Annan mun ihan supersimppelin, mutta sitäkin maukkaamman maustelevite-reseptin, jota sivelin noiden rapeiden paahtisten päälle. Tää on sellainen taikaisku aterialle, joka buustaa makuja ja sitoo kaiken yhteen. Nam! Lisäksi saa maistuvassa muodossa niitä elintärkeitä omega-kolmosia ja -kutosia!

NÄIN VEGAANINEN KOKKELI LOIHTUU HELPOSTI!

Vegaani-kokkelia pystyy tekemään monella tapaa käyttäen esim. kikhernejauhoja, mutta tämä versio on suosikkini sen helppouden ja nopean valmistustavan vuoksi. Sen voi tehdä simppelisti myös täysin ilman kasviksia tai vaihtoehtoisesti astetta maukkaampana kasvisten kanssa. Tästä setistä riittää ainakin neljän paahtiksen päälle laitettavaksi.

Ainekset:

Paprika, puolikas sipuli, herkkusieni – nämä kasvikset toimivat älyhyvin kokkelin kanssa!

250 g kiinteää tofua – käytän maustamatonta, sillä haluan kokkeliin omat mausteet

Nokare Becel Goldia – pannulle kypsennysvaiheessa, toimii loistavasti ruoanlaitossa!

Ripaus suolaa, mustapippuria ja kurkumaa – kurkuma antaa kokkelille nätin keltaisen värin!

Ohjeet:

Leikkaa tofu ensin paloiksi ja murskaa sen jälkeen haarukalla vielä vähän pienemmäksi muruksi. Pilko kasvikset. Laita kuumennetulle pannulle nokare Becel Goldia (70%) ja pilkotut kasvikset. Anna niiden kypsyä hetki ja lisää sen jälkeen tofumuru. Mausta suolalla, pippurilla ja kurkumalla.

Valmista! Sanoinhan, että se on helppoa! Vitsit tästä tulee herkullista ja tosi aidon munakokkelin näköistä! Ei kananmunia jää paljon kaipaamaan, kun tämän annoksen saa nokkansa eteen. Niin kuin aiemmin mainitsin, voit hyvin syödä aterian ihan näin sellaisenaan. Suosittelen kuitenkin vakaasti, että isket sen vielä maustelevitteelläni voideltujen paahtisten päälle, koska BANG mikä ilotus sun kielenpäälle tulee. Tämä on oikeasti tosi maistuvaa, mutta samalla freesiä ja ravitsevaa.

Maustelevite, josta mesoan, on tosi näppärä tehdä. Simppeliys kunniaan! Sekoita seuraavat ainekset keskenään, levitä paahtoleipien päälle ennen munakokkelin lisäämistä ja pääset makumatkalle!

Raikas maustelevite:

150 g Becel Goldia
1 dl silpottua ruohosipulia
2 murskattua valkosipun kynttä
ripaus mustapippurirouhetta

Maustelevitteen pohjana toimii Becel Gold, johon lisään vain muutamat mausteet. Levitteessä on herkullinen maku – siinä on 70% rasvaa ja se on valmistettu kasviöljyistä, jotka sisältävät luonnostaan monityydyttymättömiä omega-3- ja -6-rasvoja. Juuri niitä pehmeitä, tyydyttämättömiä rasvoja, joita keho tarvitsee toimiakseen. Osan tarvitsemistaan rasvahapoista elimistö osaa valmistaa itse, mutta osaa taas ei ja siksi niitä on saatava safkasta. Tästä ei kyllä varmasti omegoiden saanti enää herkummaksi muutu. Nykyään Becel Goldissa on myös uudistettu resepti, jonka myötä se on täysin vegaaninen.

Namskis! Oletko sä tehnyt jo munatonta kokkelia? Nämä ihanuudet on (valitettavasti) jo meikäläisen masussa ja maistui muuten iloisesti miehellekin. Toivottavasti myös sulle!😊

EDELLISESSÄ POSTAUKSESSA: NOPEA TREENI SALILLA! NÄIN TREENAAT 20 MINUUTISSA!

 Katso valmennukseni TÄÄLTÄ 🔥

Seuraa Instagramissa: @idajemina 

Kommentit (4)
  1. Wau näyttää hyvältä! Kiitti reseptistä, en ookaan aiemmin tehnyt kasvipohjaista ”kokkelia” mut pitää testata tätä viikonloppuna😊

    1. Anytime girl! Sitten ehdottomasti vaan testiin! Ei kun kuppi kahvia käteen ja näitä rouskuttamaan😊❤️

  2. Kokeilin tätä ohjetta ja olipa muuten hyvää nams! Toimi hyvin ruisleivänkin päällä. Maustelevite kruunasi koko herkun 🙂 Nämä sinun resepti postaukset on tosi hyviä, koska joskus on päiviä kun ei vaan keksi yhtään mitään mitä laittaa ruuaksi

    1. Eihän! Ihan mahtava kuulla, että pistit heti testiin!😍 maustelevitteessä on kyllä kivasti makua🤗 Lisää reseptejä on varmasti tulossa taas pian joten stay tuned ja ihanaa loppuviikkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *