HELPPO PROTEIINIPATUKKA RESEPTI – 5 AINESTA!

Aika kaivaa helppo proteiinipatukka resepti esiin! Siitä onkin aikaa kun viimeksi pyöräyttelin itse tehtyjä proteiinipatukoita ja täällä olenkin jakanut joskus vuoooosia sitten ohjeen, jossa patukat tehdään ihan uunia käyttäen hyödyntäen mm. vauvanruokaa. Tsekkaa se TÄSTÄ!

Tää seuraava on kuitenkin sellainen, ettei uunia tarvita olleskaan vaan protskupötkelöt saa jähmettyä jääkaapissa tai pakastimessa. Homma on helppo kuin mikä ja se menee näin!

PROTEIINIPATUKKA RESEPTI

100 g makeuttamatonta maapähkinävoita

100 g maitoa (tai mantelimaitoa)

100 g kaurahiutaleita

50 g suklaaproteiinijauhoa

30 g riisimuroja

Sadassa grammassa: 21 g proteiinia, 26 g hiilihydraattia, 17 g rasvaa.

OHJEET:

1. Sekoita maapähkinävoi ja maito keskenään kulhossa.

2. Lisää joukkoon proteiinijauhe sekä kaurahiutaleet ja sekoita tasaiseksi. Seoksen kuuluu olla aika paksua tököttiä, jotta se jähmettyy, mutta lisää tarvittaessa nestettä (tai säädä kaurahiutaleiden määrää). Olen tehnyt näistä aina välillä vähän kosteampia tai vaihtoehtoisesti vähän tuhdimpia versioita.

3. Lisää viimeiseksi mukaan riisimurot ja sekoittele varovasti.

4. Kaada paksu seos tasaiseen leivinpaperilla vuorattuun astiaan ja painele tasaiseksi levyksi esimerkiksi nuolijan avulla.

5. Jähmetä jääkaapissa kaksi tuntia tai pakkasessa puolisen tuntia.

6. Leikkaa levystä veitsellä patukoita ja säilö jääkaapissa herkullisia välipalahetkiä varten!

Iisibiisi ja kuinka hyvää! Riisimurojen tilalle voi myös heittää esim. rusinoita, kuivattuja marjoja, kookoslastuja yms yms. Mitä herkullista vaan tulee mieleen ja mitä kaapista löytyy. Kaakaonibsitkin olisi aika jees! Määrät voi myös helposti tuplata, jos aineksia vain löytyy kaapista.

Ai että se on mukava, kun tällaisia pötkylöitä löytyy valmiina jääkaapista ja pääsee nälän iskiessä heti niiden kimppuun! Ihanaa ja maistuvaa viikonloppua!

EDELLISESSÄ POSTAUKSESSA: TURPOSIKO NAAMA KREATIINISTA?

🔥 Katso valmennukseni TÄÄLTÄ 🔥

Seuraa snapchatissa: idajemina 
ja Instagramissa: @idajemina 

Kommentit (5)
  1. Mitä proteiinijauhetta käytit? 🙂 Heraa vai kenties jotain vegaanista?

    1. Käytin heraa! 😊

  2. Kysymys ravinnosta ja: Kannattaako kolmivuorotyöläisenä syödä kevyemmin yövuorojen aikana esim. näitä proteiini patukoita vai kunnon ateria? Säännöllisiä rytmejä kun ei ole, niin on vaikea sovittaa ateria-, uni- tai treenirytmejä. Onko edes mahdollista saavuttaa ns. timmikroppa rytmittömyyden takia? Tästäkin aiheesta olisi kiva saada postaus.
    Kiitos vielä ja ihan paras blogi! 🙂

    1. Moikka Auli! Voi kiitos ihana!💖💖 Ja kiitti myös hyvästä postaustoiveesta! Kannattaa syödä vuorokauden aikana samalla tavalla kuin söisit muutenkin epäsäännöllisestä rytmistä huolimatta. Pääasia on syödä kokonaisuudessaan sen verran kuin tarvitset ja sillä ei ole käytännön kannalta väliä tapahtuuko se esim. neljässä, viidessä tai kuudessa erässä jos määrä on lopulta sama. Eli nauti ateriat ihan niin kuin sulle on kaikista käytännöllisintä ja helpointa ja pidä vain huoli siitä, että kaikki tulee vuorokauden aikana syötyä 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *