Ida Jemina
Ida Jemina

Hauva-vauva saapui!

Huh! Hauva-vauva on päässyt kotiin! Tuossa se nyt tuhisee vieressä, välillä vähän harjoittelee haukkumista ja juoksua unissaan sekä maiskuttelee tyytyväisesti suutaan.

Tämän veijarin nimi on Urho. Urho on puoliksi saksanpaimenkoira ja puoliksi bernhardilainen-tanskandoggi-labbis. Isohkoksi herraksi on siis kasvamassa vaikka tällä hetkellä sitä on vielä vähän hassua kuvitella.

urho-kolmas

Urho on kaikinpuolin ollut mitä sydämellisin tapaus. Ystävällinen, kiinnostunut, rauhallinen mutta leikkisä ja reipas. Jotkut asiat ovat vielä kovin jännittäviä ja uusia, mutta poika muuttuu selvästi koko ajan enemmän ja enemmän omaksi itsekseen, kun uusi koti alkaa tuntua tutulta. Urho on kova kaveri juttelemaan ja sillä tuntuu olevan paljon kerrottavaa.

Automatka uuteen kotiin meni täysin relaillessa. Urho olikin viisas poika, kun ennen lähtöä paukautti vielä lörtsyt vanhan kodin parketille ja olikin koko kotimatkan siististi. Hieman ulkoilma jännitti ensimmäisella pihareissulla ja yöllä olisi mieluusti halunnut huomiota sekä leikkiä 1-2 tunnin välein. Silmäpussit onkin tällä hetkellä sitä luokkaa, että parempi pitää aurinkolasit vaan suosiolla päässä.

Kotimatka meni mukavasti koisiessa.
Kotimatka meni mukavasti koisiessa.

Muutenkin rutiinit ovat nyt tietysti hieman muuttuneet uuden tulokkaan myötä ja omat tarpeet jääneet vähän taka-alalle. Pikkuvauvaherra vaatii nyt paljon huomiota ja opastusta. Täytyy kyllä sanoa, että aamulla olo oli kuin katujyrän alle jääneenä vajaiden ja katkonaisten unien jälkeen. Myös syömiset ovat menneet nyt vähän sinne päin, kun ei tuota poikaa voi vielä yksin jättää kauppareissujen ajaksi. Treeneistä puhumattakaan. Täysin olen kuitenkin kaikesta nauttinut, sillä pentuaika menee ohi niin äkkiä. Kaveri saa kyllä hymyn huulille ja sydämen pakahtumaan onnesta, kun miettii että, tuossa se nyt on – oma pikku Urho.

urho-viides

Urho

Ennen pennun valintaa ja etsimistä tuli mietittyä minkälaisen koiran sitä haluaisi. Toiveena oli hieman isompikokoinen leppoisa, koiramainen rontti, jonka luonnetta ja olemusta kuvaisi hyvin nimi Urho. Kasvattajan kanssa pentua valittaessa kävi ilmi oman pennun kohdalla hänen nimenneen koiran Urhoksi. Voi vitsit mikä sattuma! Nimivalinnasta ei nimittäin ollut mitään puhetta. Kaveri vaikutti siis jo heti ensimmäisillä viikoillaan ihan Urholta ja nyt tämä samainen veijari hengailee täällä vieressä tyytyväisenä.

Mutta nyt alkaa liikkeet näyttää siltä, että poika alkaa virkoamaan – täytyykin siis taas suunnata pihamaalle. Hauvaaiheeseen liittyen voit vielä lukea: Perheenlisäystä – haaveesta todeksi. Kivaa keskiviikkoa ja palaillaan taas pian entistä isommat silmäpussit päässä!

urho-toinen

Katso edellisestä postauksesta herkullinen resepti proteiinijäätelöön

Kommentit (43)

 1. Elina

  Aivan ihana Urho!! <3 Oma hauva on "jo" puolivuotias ja tuntuu jo niin kovin kaukaselta ajatukselta nuo ihan ensimmäiset hetket pikkusen kanssa. Aika on kullannut jo muistojakin tuon pissa-kakka rumban osalta 😀 Onnea uudesta perheenjäsenestä, itse en osaisi enää kuvitellakkaan millaista olisi ilman tuota karvanaamaa 🙂

  • Ida Jemina

   Tsihii on se kyllä veitikka <3 ai että, te ootte jo mukavilla vesillä! 🙂 juurikin tuo rumba-sana kuvaa tätä menoa hyvin 😀 Kiitos ja rapsutukset sinne karvanassukalle!

 2. Eikku

  Tsemppiä vauva-arkeen! Se on niiiiiin raskasta, mutta menee myös nopeasti. On kyllä sellaiset rodut pojassa, että varmasti ruoka maistuu ja älliä löytyy :)! Vaikka olisi aiempaa koirakokemusta, niin kantsii mennä jonnekin pentukurssille sen kanssa, niistä saa paljon irti.

  • Ida Jemina

   Kiitos Eikku! Toivotaan ainakin!:) Ehdottomasti, pentukurssille ollaan menossa:)

 3. Susanna

  Melkoisen koktailin olet valinnut. Olethan tietoinen saksanpaimenkoirien luusto-ongelmista? Esim. Poliisille tulevia koiria menee 1 vuotiaana monttuun järkyttävä määrä mm. Selkä ja lonkkavikojen vuoksi. Sairauksien vuoksi suositaan virkakoiriksi nykyään malinoisseja. Rodun keski-ikä on luusto-ongelmien vuoksi erittäin alhainen. Tanskandogin ja berhandilaisen keski-ikä on n. 6 vuotta. Ns. Normaalirotu elää puolet pidemmän elämän. Labradorinnoutaja on suht. Terve rotu, toivottavasti sitä olisi pennussasi edes hitusen. Ikävää haluta vain ulkonäön perusteella iso rotu ja terveysongelmat jätetään sikseen. Suosittelen pentusi luuston mm. Selkä, kyynäreet ja lonkat 12kk ikäisenä niin tiedät missä mennään 🙁

  • Ida Jemina

   Melkoista olettamista asioista, joista ei ole minkäänlaista taustatietoa. Iso rotu ei tarkoita, että terveysaspektit ja vanhempien sukuhistoria jätetään sikseen. Eikä pentua ole valittu vain ulkonäön perusteella. Ikävää tulla kirjoittamaan kommentti siinä tarkoituksessa, että halutaan aiheuttaa sen vastaanottajalle pahaa mieltä.

   • Lise

    Samaa mieltä pahan mielen aiheuttamisesta! Nää pätijät on kyllä ihan oma luokkansa, pakko tulla kertomaan kaikki huonot puolet ja manaamaan ja pilaamaan toisen iloa uudesta perheenjäsenestä.. Ihanan näköinen koiruli on! Mulla on itselläkin koirakuume, mutta meillä on kaks aika vanhaa, nirppaa kissaherraa, jotka ei välttämättä arvostais 😀 Meillä käy välillä hoidossa poikakaverin työkaverin bernipentu ja se riittää hyvin. Kisut nukkuu sen ajan makkarissa 🙂
    Ps. Löysin sun blogin viikonloppuna ja tykästyin 🙂

    • Ida Jemina

     Moikka Lise! Koirat ovat selvästi yksi niistä aiheista, jotka herättävät joillain tarvetta pätemiselle – rodusta, taustatiedoista, kommentoijan sisälukutaidoista tai omistajasta riippumatta monenlaista sanottavaa tuntuu aina löytyvän 🙂 Voi ei ihanat kissanirpat! Saattaisi kisulien naamat vääntyä ihmetyksestä jos taloon tulisi uusi touhupetteri pysyvälle vierailulle 😀 Kiva, kun löysit tänne ja tulit kommentoimaan!

  • Krisse

   Ihme rutisijoita aina joka blogissa jos joku imoittaa hankkineensa koiran.. Ja aina kaikki kirjoittaa mahd negatiivisia ominaisuuksia rodusta ym. Aivan kuin bloggaaja ei muka olisi ottanut selvää millaisesta rodusta kyse. Niin ja yleensä sekarotuiset ovat kuitenkin terveempiä 🙂 mistä helvetistä kukaan lukija tietää minkälainen koirakuiskaaja Bloggaaja on ja minkälainen tietotaito hänellä koirista on ? XD heti ollaan lyttäämässä ” otat koiran vaan ulkonäön vuoksi” ?! XD mitä helvettiä oikeesti?
   Onnea uudesta perheenjäsenestä, koirat tuo elämään niin paljon iloa ja rakkautta <3

   • Ida Jemina

    Moi Krisse! Jep saman jutun olen huomannut, koira kuin koira niin jotain sanottavaa löytyy omistajasta mitään tietämättä. Kiitos kovasti, ihan totta puhut<3

  • Jenni I.

   Muistaakseni se taitaa kuitenkin olla niin, että useamman rodun risteytyksessä geeneistä johtuvat viat paikkaantuvat, koska kaikki nuo luusto-ongelmat ym. tulevat kuitenkin jalostuksen myötä. Väittäisin siis, että Ida Jeminan koiralla on hyvät edellytykset olla terveempi kuin mitä tavallinen saksanpaimenkoira olisi. Mutta koskaanhan sitä ei voi tietää etukäteen, millaiset kortit itse kullekin on jaettu. 🙂
   Ida Jeminalle isot onnittelut uudesta karvaisesta perheenjäsenestä, ihan mielettömän söpö pikkukarvatassu! 🙂 Maltan tuskin oottaa uusia päivityksiä hauvavauvasta (ja oma koirakuumehan vaan kasvaa :D)!

   • Ida Jemina

    Kiitos paljon Jenni! Eiköhän Urhon matkaa pääse täällä blogissa aika ajoin seurailemaan, kunhan vain malttaa pysyä hetken aloillaan kameran edessä 😀 Kivaa päivää sinne!

 4. minä

  Kirjoitit tuossa että kasvattajan kanssa teillä oli puhetta, kuka ”kasvattaa” sekarotuisia? Tuon rotuinen koira vaatii paljon ulkoilutusta ja koulutusta. Toivottavasti koira sitä myös saa. Liian monella tuntuu olevan buumina ottaa koira, kuvitellaan miten siistiä kävellä sen kanssa kaupungilla hienoilla keleillä, käydä kesällä rantakahvloissa yms.. Oikeasti ei tiedetä, miten aikaisin on herättävä koiran kanssa ulos, tehtävä pitkä lenkki. Ja koira ei saisi olla yksin yli 8 tuntia.

  • Ida Jemina

   Ymmärrät varmaan mihin kasvattajalla tässä yhteydessä viitataan. Ei täällä ensimmäistä kertaa pappia kyydissä olla tai hetken mielijohteesta toimittu. Suosittelen lukemaan aiemman aihetta koskevan tekstin.

 5. elbe

  Voi mikä rotukombo! Nyt äkkiä urholle oma hashtagi ja ig laulamaan 😀 Koiran omistaminen on hanaa, ei oo aidompaa iloa kun koirat pääsee keskenään painimaan puistossa, eikä sillon ku tuut vihdoin kotiin. Tervetuloa kerhoon! T. Elbe ja #korukoira

  • Ida Jemina

   Kiitos! Ihan superhyvä idea! 🙂 kuvia ainakin riittää ja koiraihmiset voisi hyvin seurata. Voi eiii ihana<3! Tsekkasin #korukoiran, valloittava veijari <3

 6. Bettina

  voi että mikä ihanuus <3 mulla on niin kova hauvavauva kuume että huhhu. Meillä on yksi, 5vuotias koira ja haaveissa olisi joskus toinen.
  Onnea karvaisesta ihanasta Urhosta 🙂 jaksamista vauva-aikaan ;o)

  • Ida Jemina

   Kiitos Bettina <3 ehkä teillekin joskus vielä koiralle pikkukaveri tulee 🙂

 7. Huna

  Onnea ihanasta vauvasta! Mielenkiintoista nähdä minkälainen herra tuosta kasvaa jo ulkonäöllisesti kun on ihana sekoitus 🙂

  • Ida Jemina

   Kiitos <3 Sanos muuta! Hauskaa nähdä millainen komistus veitikasta kasvaa:)

 8. Sofia

  Ei helpota mun koirakuumetta nuo kuvat. 😀 Naapurissaki pieni 10 viikkoinen pentu, joka on niin ihana. Joskus vielä itsellekin. Mut oon samaa mieltä kuin sä (edellisessä tekstissä) että pentu vaatii aikaa ja huolenpitoa ja sille pitää sitä antaa, siksi en tässä elämäntilanteessa vielä viitsi pikkuista ystävää hankkia.

  • Ida Jemina

   Hihii pennut aiheuttaa kyllä helposti pientä kuumetta 😀 Ehkä joku toinen elämäntilanne sitten sinnekin oma karvaturri tulee 🙂

 9. Laura

  Jösses! On kyllä kertakaikkisen söpö tuo Urho 🙂 Kateellinen ilmottautuu! Itekki haluisin, mutta perheen allergiat ja 2 kania estää sen 😀

  • Ida Jemina

   Moikka Laura! Se on kyllä aikamoinen sydäntenmurskaaja 🙂 Voih, kanit on ihania – onneksi niitä teillä pystyy pitämään!

 10. Alesya

  Voi että ihana! Kuulosta kyllä iha vauva-ajalta, aino että vauva herää syömään, nojoo sattunutki et vauva päätäny moneen kertta et 5 aamu on hyvä aikaa alkaa leikkimään. Nyt nautimaan tästä ajasta <3 kohta se on jo iso 😉
  Onnea todella paljoon <3
  Ja urho on täydellinen nimi!

  • Ida Jemina

   Kiitos Alesya! Nämä ovat tosiaan hetken aikaa vähän tällaisia karvavauvoja 🙂 Kiva, että tykkäät nimestä!

 11. Miisa

  Oi että miten söpö pikkukaveri! <3 Itselleni on tulossa kesäkuussa saksanpaimenkoira. Huomasin heti Urhosta ennen tekstin lukemista, että hänessä on saksanpaimenkoiraa. Apua nyt iski vielä enemmän koirakuume.
  Toivottavasti kirjotat tänne miten pennun kanssa tulee menemään 🙂 Tsemppiä, pentuaika vaatii paljon. <3

  • Ida Jemina

   Moikka Miisa, kiitos! Voi vitsi, tosi kivaa että sinne tulee pian myös oma koiruli 🙂 Urhossa on tosiaan hieman äitinsä näköä. Aivan varmasti kuulumisia tulee tänne silloin tällöin!

 12. Frida

  Ihana veijari ! 🙂 mun mielestä sekarotuiset on niin parhaita, kun saa aina jännittää vähän minkä näköinen ja kokoinen siitä tulee 🙂 Mulla oli kyllä kans semmoiset silmäpussit pentuaikana ja kyllähän silloin väsytti mut oli se silti niin ihanaa ♥ Kasvatus mielessä niin Cesar millanin vinkeistä on paljon hytyöä 🙂
  Ja laita todellakin oma hashtagi koiralle, mäkin tein meidän koiralle oman, #bammatti 🙂 sekin on sekarotuinen ranskanbulldoggi + kettuterrieri. Kun tuossa aiemmin viitattiin että saksanpaimen koira on sairas rotu, ranskis ei ole yhtään sen parempi ja meidän koiralla ei ole ollut mitään ongelmia, lääkärissä ollaan käyty rokotuksia ottamassa sekä yhden kynnen huoltamassa kun se katkes leikkiessä ikävästi. Harmi että ihmiset viitsivät tulla tänne aiheuttamaan pahaa mieltä, blääh 🙁

  • Ida Jemina

   Sanos muuta, Frida! Hauskaa nähdä minkä näköinen kaveri siitä lopulta kasvaa 🙂 Pari Cesar Millanin kirjaa on tullut luettua ja tietysti sarjaa katsottua. Voi että, tsekkasin tuon teidän koiran hashtagin, todella suloinen ja komea tapaus! Kiva että kaikki on mennyt kaverin kanssa hyvin – terveisiä karvakorvalle!

 13. Nimetön

  Ei oo totta, miten suloinen hän on!! Tuo pentuaika menee niin nopeasti.. Nautihan pienestä hauvavauvasta, oikein paljon onnea! <3

 14. Ida Jemina

  Kiitos kovasti <3 Kyllä pitää ottaa tästä ajasta kaikki irti ja nauttia vauvan touhotuksista sekä kehityksestä 🙂

 15. Annika

  Aivan ihana hauvavauva! 🙂
  Mulla itsellä on huhtikuussa vuoden täyttävä saksanpaimenkoiran ja itäsiperianlaikan sekoitus. Ja aivan mahtava tapaus. 🙂
  Mun mielestä on ihan turha pelotella sairauksilla yms., koska nimenomaan sekarotuisillahan suurimmat riskit poistuu ja yleensä sekarotuiset on niitä terveimpiä tapauksia. 🙂
  Mun mielestä rotu (tai sekarotuisuus) ei muutenkaan koiraa pahenna, ihan yhtä tärkeä ja rakas se koira on kuitenkin. Ja ennen kaikkea, koira on ainakin meidän perheelle täysin perheenjäsen eikä mekään nimenomaan sen vuoksi kaivattu mitään kallista rotukoiraa. 🙂
  Tsemppiä koira-arkeen! 🙂
  http://annikanunelma.blogspot.fi/

  • Ida Jemina

   Kiitos Annika! 🙂 Voi että, ihanaa! Se on ihan totta, koirulit ovat aina rakkaitta karvoihin katsomatta, oli sitten rotukoira tai ei<3 Kiitos tsempeistä ja terveiset sinne nuorelle karvakorvalle!

 16. Anni

  Kaverini sai viimekesänä koiran ja sitä ennen pidin niistä jo todella paljon nyt vielä enemmän ! Miten ihana Urho ♥

  • Ida Jemina

   Urho kiittää päiväuniltaan <3 koirakaverit kyllä saa aina hymyn huulille:)

 17. Laura

  Moikka! Olen seurannut blogiasi jo jonkin aikaa ja kommentoin nyt ekaa kertaa kun nuo pari aiempaa inhottavaa kommenttia saivat sappeni kiehumaan. Mitä te ihmiset tuollaisella negatiivisuudella ja kommentoinnilla oikein saavutatte? En ymmärrä. Minusta on edesvastuutonta kommentoida jotain tuollaista tuoreelle koiran omistajalle. Eikö voitaisi olla positiivisia ja kannustaa tuollaisen tyhmän ”lyttäämisen” sijaan? Onnea Ida Jemina hauva-vauvasta! Urho vaikuttaa niin suloiselta tapaukselta 🙂 Tuollaiset kommentit vaan toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos! 😀 Ja kiitos sisällöltään mielenkiintoisesta blogista; taidan olla koukussa 😉

  • Ida Jemina

   Moikka Laura! Mukava kuulla, että olet pysynyt matkassa mukana pidempään ja kiva kun tulit kommentoimaan. Itsekin on hieman vaikea ymmärtää tahdittomuutta, mutta niin se on, että pitää lyttäämiset vaan jättää omaan arvoonsa. Kiitos itsellesi ja mukavaa viikonlopun alkua <3

 18. Sinii

  Aivan supersuloinen tuo teidän hauvatulokas! <3
  Meillä löytyy kaksi koiraa ja molemmissa seefferiä..
  Nuorempi kaveri noin 2-vuotias on kyllä sellainen hulsvontti että:D
  Ei meinaa paikoillaan pysyä niin ollenkaan, mutta luonne on niin erikoinen ja omalaatuinen<3
  Vanhempi taas niin itsepäinen ja tottelee jos huvittaa:D
  Ovat ne koirat kyllä ihania! Ja pentu aika menee todella nopeasti! En tiedä mihin se oikein katosi noiden kahden kohdalla..

  • Ida Jemina

   Kiitos Sinii!:) Hihii ihanat karvanaamat! Hauskaa, että molemmat ovat niin omia persooniaan! Täytyy kyllä nauttia vielä tästä vauvavaiheesta vaikka aikamoista meininkiähän tämä on 😀 kaikki kun on niin uutta ja ihmeellistä. Kivaa viikonloppua sulle ja koiruleille!

 19. Urhon ystäväkirja | Ida Jemina

  […] toivepostauksen aika. Arki muuttui kyllä kertaheitolla, kun tämä herra asteli taloon. (Lue: Hauva-vauva saapui!) Kaikki on mennyt tosi hyvin. Urho on superkiltti ja uskon, että olen joissain asioissa päässyt […]

 20. @hejddi

  Hei!
  Ihan pakko oli kommentoida, niin mahtavan näköinen pentunen ja tänään vasta blogisi ekaa kertaa löydettyäni jäin koukussa lukemaan😊 Viimeisimmästä postauksesta näkee miten kivan näkönen Urhosta on jo nyt kasvanu! Koira -oli se sitten rekisteröity rotukoira tai monirotuinen- on kyllä yksi elämän parhaista asioista😊 ainakin itselle nuo kullanmurut (2 kultaistanoutajaa ja 1 venäjänajokoira) on yks tärkeimmistä jutuista😊 mukavaa syksyä teille ja Urholle rapsuja❤️

  • Ida Jemina

   Heips ja kiva kun löysit blogiin! Tervetuloa! 🙂 Ihan totta turiset, niitä ei kyllä vaihtaisi pois mistään hinnasta <3 Terkkuja teidän karvakuonoille ja ihanaa syksyä sinnekin! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *