GLUTEENITON VEGAANI LEIPÄ – NÄIN LEIVOT SEN HELPOSTI!

Gluteeniton VEGAANI Leipä

Gluteeniton vegaani leipä helposti ja nopeasti! Tämä mahtavan näköinen ja maukas gluteeniton vegaaninen leipä on todella helppo tehdä ja eikä sen pyöräyttämiseen kulu tuntitolkulla aikaa. Täydellinen koostumus – päältä rapsakka ja sisältä kuohkea! Tätä kun koputtelee leivän pohjalle, saa kuulla sellaisen ihanan kumean äänen. Sitten kun veitsellä leikkaa leivästä palasia, pääsee näkemään kuinka pehmeä ja täydellisen mehevä sisus on. Ei kuiva ollenkaan! Tämä gluteeniton leipä ohje siis ehdottomasti talteen ja testiin. Se on kuin kaupoissa tarjoiltavat maistiaispalat! Oih!!! Toivottavasti tykkäät!

Komea ulkomuotoa saattaa hämätä luulemaan, että valmistamiseen tarvittaisiin kummempiakin taitoja. Ei onneksi! Tämä gluteeniton leipä on oikeasti iisi valmistaa ja resepti on helppo. Tarvitset vettä, kuivahiivaa, fibrexiä, gluteenittomia jauhoja, suolaa, leivinjauhetta, öljyä ja agavesiirappia.

Täällä tuoksuu oikeasti kuin leipomossa tällä hetkellä! Mikäs sen parempaa kuin vastaleivotun leivän tuoksu ja tästä könsikkäästä riittää useampaan herkuttelukertaan. En voi muuta kuin suositella!

Gluteeniton Leipä
Gluteeniton Leipä

GLUTEENITON VEGAANI LEIPÄ RESEPTI

5 dl kädenlämpöistä vettä
2 ps kuivahiivaa (22g)
2 rkl fibrexiä eli sokerijuurikaskuitua
500 g gluteenittomia jauhoja (karkea jauhoseos), joista säästä 2 rkl loppua varten
1 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
1 dl öljyä
1 rkl agavesiirappia

GLUTEENITON LEIPÄ OHJE

1. Lämmitä uuni 240 asteeseen. Sekoita kuivahiiva kädenlämpöiseen veteen ja anna hiivan herätä.

2. Sekoita muut kuivat ainekset keskenään erillisessä kulhossa, mutta muista säästää 2 rkl jauhoja myöhempää käyttöä varten!

3. Lisää hiivaveteen öljy, agavesiirappi ja kuivat ainekset. Sekoita vatkaimella taikinakoukuilla 3-5 minuuttia, kunnes taikina on tasaista ja kimmoisaa.

4. Aseta leivinpaperi uunipellille ja ripottele siihen vähän jauhoja. Kaada taikina pellille ja muotoile käsin pyöreäksi. Käytä jäljellä olevia jauhoja apuna. Tee lopuksi veitsellä pari viiltoa taikinaan.

5. Peitä taikinapallura liinalla ja anna sen levätä 20 minuuttia.

6. Paista uunin alatasolla 30 minuuttia. Seuraile loppuvaiheilla miltä leipä näyttää.

7. Anna levätä hetki uunista ottamisen jälkeen.

GLUTEENITON VEGAANI LEIPÄ
Maukas ja helppo gluteeniton vegaaninen leipä

Ai että! Maistuu ja kovaa! Kuori on ihanan maukas ja rapsakka sekä sisus herkullisen pehmeä. Ei kun testaamaan ja jaa resepti ihmeessä kaverillekin!

EDELLISESSÄ POSTAUKSESSA: KOTITREENI YLÄKROPALLE ILMAN VÄLINEITÄ!

kotitreeni yläkroppa

Katso valmennukseni TÄÄLTÄ 🔥🔥

 Seuraa Instagramissa: @idajemina 

Kommentit (7)
  1. Tätä testaan kyllä ens viikolla! Näyttää niiiiiin hyvältä!

    1. Siis tämä kyllä onnistui!😍 juuri makaan sohvalla masu täynnä leipää😄👌🏽 Kivoja leipomishetkiä!☺️❤️

  2. Hyvännäkönen resepti! Minkä merkin jauhoja käytit? 🙂 Niissä on paljon gluteenittomana eroja

    1. Tää toimii!😍👌🏽 Hyvä kyssäri! Käytin Semperin karkeaa jauhoseosta👌🏽

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *