EPÄVARMA OLO SALILLA

Sis. mainoslinkkejä

Jokainen tuntee olonsa joskus epävarmaksi, mutta entä jos salille meno jännittää? Varsinkin aloittelijoilla ongelma on luonnollisesti ihan yleinen, mutta myös kauemmin salilla käyneitä saattaa jännittää.

Mitä jos en tiedä, mitä salilla tekisin? Mitä jos muut tuijottavat mitä teen? Mitä jos en ole yhtä hyvässä kunnossa kuin muut? Mitä jos en tiedä miten jokin laite toimii? Mitä jos käyttämäni painot ovat paljon pienemmät kuin muiden? Mitä jos..?

Ihan ensiksi, pieni jännitys on ihan normaalia. Sitä tapahtuu muuallakin elämässä kuin salin puolella ja hyvin niistä tilanteista selviää. Et ole missään nimessä ainoa, jolla saattaa olla pieniä perhosia mahassa tai hieman epävarma olo. Mitä tutummaksi homma käy ja mitä useammin sitä tekee, sitä enemmän rentoutuu. Tästä syystä salilla käymistä kannattaa jatkaa eikä missään nimessä jättää kesken. Jokainen treeni vie sinua eteenpäin ja seuraavassa treenissä osaa aina vähän enemmän.

Eli hengitä syvään ja rentoudu. Ei ole mitään hätää. Sekään ei haittaa vaikka kaikkea ei osaa kerralla. Tutustu rauhassa eri liikesuorituksiin sekä laitteisiin ja siihen miten ne toimivat. Ei ole mikään kiire aloittaa sarjaa saman tien. Myös konkarit kokeilevat ja säätävät laitteiden eri asetuksia, joten tutkiminen ei ole mitenkään normaalista poikkeavaa. Itsekään en aina edes löydä mistä niitä penkkejä säädetään ja sitten kiskon jokaista nuppia joka suuntaan. Kyllä se jossain kohtaa sitten tärppää. Vierustoverilta voi myös kysäistä apua. Yleensä jengi auttaa ihan mielellään ja on avun pyytämisestä sekä rupattelusta ihan mielissään.

Toinen huomionarvoinen tosiasia on, että eniten huomiota sinuun kiinnität sinä itse. Epävarma olo aiheuttaa sen, että helposti kuvittelee kaikkien seuraavan omaa toimintaa. Se saa myös aikaan sen, että yhtäkkiä on tosi tietoinen niistä kaikista asioista, joista kokee epävarmuutta. Tässä kohtaa onkin hyvä muistaa, että mieli tekee tepposet. Ei muut niitä asioita mieti tai tutkaile, vaan omat ajatukset ne vain pyörivät pään sisällä. Todellisuudessa jokainen keskittyy kuitenkin aina eniten niihin omiin juttuihin ja omaan olemukseen. Toisilla saattaa jopa olla ihan samanlaisia ajatuksia, kuin sinulla ja he saattavat olla epävarmoja jonkin toisen asian suhteen. Näiden asioiden kanssa harvoin kukaan on yksin vaikka juuri siltä se saattaa tuntua kun salille astelee. Onkin hyvä muistuttaa itselleen, että todellisuus on toinen.

Kolmanneksi, itsensä vertaaminen muihin on täysin turhaa, sillä kaikki ovat salilla kehittyäkseen. Ei siis ole mitään väliä, missä kunnossa olet, koska kaikilla on sama missio – kehitys. Sitä saattaa myös helposti ajatella, että muut osaavat täydellisesti kaiken. Näin ei missään nimessä ole. Ei siis syytä epävarmuuteen.

Kun tiedostaa nämä asiat ja yrittää muistutella niitä itselleen, huomaa äkkiä rentoutuvansa ja ymmärtävänsä, ettei olekaan mikään kummajainen salilla.

Usein uudet asiat jännittävät, oli kyse sitten uudesta salista, uudesta ohjelmasta taikka uusista liikkeistä. Tästä syystä niin aloittelijoilla kuin pidempäänkin salilla käyneillä saattaa olla ihan samoja fiiliksiä. Ensi kerralla, jos tunnet pienen jännityksen tai epävarmuuden taas hiipivän mieleen, muistuttele näitä kohtia itsellesi:

– pieni jännitys on ihan normaalia
– myös muilla saattaa olla samoja fiiliksiä, et ole yksin
– eniten huomiota sinuun kiinnität sinä itse, eivät muut
– avunpyytämisestä tykätään
– mitä enemmän homma muuttuu rutiiniksi, sitä enemmän rentoudut, joten keep on going!
– myös muut ovat salilla kehittyäkseen

Toppi täältä / trikoot täältä

Loppupeleissä me kaikki ollaan hyvin samanlaisia. Sekin on hyvä muistaa. Askel askeleelta kohti rennompia, mutta sitäkin tehokkaampia treenejä, eiks niin! Kannattaa lukea myös tämä postaus: 8 keinoa parantaa itsevarmuutta

EDELLISESSÄ POSTAUKSESSA: RUSKEAT, VIHREÄT VAI SINISET SILMÄT? MIKÄ PALETTI SOPII SINULLE?

Kommentit (6)
  1. Hei, voisitko linkata ne hampaidenvalkaisuliuskat, joita käytät :)?

  2. Niin totta. Kun joskus olin jo käynyt vuosia salilla, mutta saliohjelmaan tuli uusia liikkeitä, niin oli taas ihan lähtöruudussa. Oikeastaan aina, kun kokeilee jotain uutta niin ne vaihtoehdot on, että onnistuu tai meneekin metsään. Tai vaikka tauon jälkeen ei jotkut tietyt painot nousekaan ja pitää vaihtaa pienempiin. Ja aina tuntuu hölmöltä, aivan kuten silloinkin kun on vuosia sitten aloittanut salilla käynnin. Onneksi voi sitten nauraa itselleen. Tätä ei aina aloittelijat ymmärrä.:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *