Epäonnenpäivä – voltteja pyörällä

Hei murmelit!


Epäonnenpäivä ei osunutkaan 13. perjantaille vaan tuli 3 päivää myöhässä. Aamulla olin hyvillä fiiliksillä lähdössä liikenteeseen ja suuntasin Nopsa-pyöräni luokse. Nopsa ei kuitenkaan ollut lähtöfiiliksissä vaan oli yön aikana tyhjentänyt takarenkaan. Voi pirskatti, kun oli kiva yllätys! 


Aamulla oli vielä tiukka aikataulu ja minun olisi pitänyt olla sovitussa paikassa sovittuun aikaan. En ole mikään ekspertti pyörien nikkaroija, joten otin alleni vanhan pyörän.


Poljin hiki päässä ja juuri ja juuri vältin myöhästymisen. Kun myöhemmin lähdin polkemaan takaisin ihanan virkistävän sateen hipoessa kasvojani, päätin testata ilmahyppytaitojani. Ei kun jarrut pohjaan vaan ja nätissä kaaressa tangon yli kohti taivasta! Tuo aika ennen asfalttiin tömähtämistä on muuten yllättävän pitkä. Siinä ehdin miettiä, että ei vitsu.. pitihän tämäkin vielä tunkea tähän päivään. 

Niin kuin arvata saattaa, ilmahypyt eivät ole ilmaista lystiä vaan niistä joutuu maksamaan aina alastulon tuomilla mukavuuksilla – mustelmilla ja verellä. Polvet, sääret, reidet, peppu, jalkapöytä ja kämmenet saivat kyytiä. Eräs ihana nainen tuli kysymään tarvitsenko apua ja pökerryksissäni sanoin kaiken olevan hyvin. Ei minulla hätää ollut mutta kyllähän se kirpaisi. Ai vitsi! Onneksi oli kypärä päässä.

Lähdin pyöräntanko vinossa, lokasuojat renkaita hangaten jatkamaan matkaa ja koetin suojella vaaleita kenkiä jalkapöydästä valuvalta vereltä. Olisi tehnyt mieli alkaa pillittää mutta hammasta purren päätin säästää kyyneleet toiseen kertaan.  

Puhdistin haavat ja laitoin jaloille kylmää. Onni onnettomuudessa oli se, että leikattu polvi säästyi suuremmilta vahingoilta ja ruhjeet tulivat juuri polven alle sääreen. Nyt on sitten paikat saaneet vähän kauniita turvonneita mustelmia ja ajattelin näillä pärjätä tämän kesän. Ilmahypyt jätän toistaiseksi tauolle!

Edelliseen kirjoitukseen pääset tästä: Pikku Myy

Kommentit (5)
  1. Näyttää vaan katu-uskottavammalta kun on vähän mustelmia 😉 Mut hyvä ettei sattunut pahemmin!

    1. Haha no niinpä 😀 jotain hyvää sentään!

  2. Voi sua 🙁 Hyvä ettei käyny pahemmin! Vaarallista touhuu toi pyöräily 😀

    1. No onneksi ei! Sanos muuta 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *