EKAA KERTAA SALILLA – NÄIN PÄÄSET ALKUUN!

Ekaa kertaa salilla? Ei ole ihme, että pää saattaa olla pyörällä ennen kuin on salille astunutkaan! Mitä siellä tehdä? Mistä aloittaa? Kuinka monta toistoa pitäisi tehdä? Entä sarjaa? Minkälainen sen treeniohjelman kannattaisi sitten olla? Entäs ne painot??

Huh ei hätää! Nyt kerrotaan vastaukset näihin ja linkkaan myös ohjelmaan, jolla itse aloitin.

EKAA KERTAA SALILLA

– Ihan ekaksi – aloita! Mene salille tutkimaan ja haistelemaan. I know se voi olla jännää, mutta niin on kaikki muutkin siellä treenaavat tehneet ja hyvin selvinneet. Tutki laitteita, kokeile painoja ja testaa liikkeitä. Huomaat, että hei – täähän on hauskaa! Eikä yhtään niin vaikeaa, kuin etukäteen kelasit.

– Alussa on tärkeää opetella keskeisimmät perusliikkeet ja aloittaa niistä. Erikoisemmat liikkeet ja erikoistekniikat kannattaa tässä vaiheessa jättää taka-alalle. Älä edes mietiskele sellaisia. Perusliikkeillä tulee erittäin tehokkaasti tulosta ja treenit on aina hyvä jatkossakin rakentaa niiden varaan. Siksi ne kannattaa opetella samantien.


– Painojen valinta riippuu täysin ihmisestä ja liikkeestä. Ei voi antaa yhtä painolukemaa kaikille kaikkiin liikkeisiin. Kun liike hidastuu hieman sitä tehdessä, on sellaisista painoista hyvä aloittaa. Mieluummin treenataan lihasta kuin egoa. Aloita siis ekaa kertaa salilla mieluummin liian pienistä kuin isoista painoista. Kun liikkeet on tutut ja sujuvat, voit alkaa kasvattamaan painoja, sillä treenaamaanhan sinne salille on tultu.

– Kuinka paljon sitten pitäisi tehdä mitäkin? Aloittelijoille suosittelen suoria sarjoja. Se tarkoittaa esimerkiksi 8 toistoa x 3 sarjaa tai 10 toistoa x 4 sarjaa tai 15 toistoa x 3 sarjaa.

– Pyri kasvattamaan sarjapainoja aina ihan vähäsen joka treenissä, jos edellisessä treenissä sait kaikki toistot hienosti tehtyä.

– Entäs se ohjelma? Moni jakoinen sen kannattaisi olla? Aloittelijan kannattaa aloittaa simppelillä jaolla tarkoittaen mieluummin 1-2-jakoista ohjelmaa kuin monijakoista. 1- jakoinen ohjelma tarkoittaa sitä, että koko kroppa treenataan aina treenin aikana läpi. 2-jakoinen ohjelma taas tarkoittaa sitä, että kroppa on jaettu kahteen. Yhdessä treenissä treenaat esimerkiksi jalat ja toisessa treenissä yläkropan. Kun on simppeli jako, liikkeitä pääsee toistamaan usein ja näin ne tulevat tutuksi.


– Älä kopioi suoraan jonkun toisen konkarin treenejä! Mitään katastrofaalista tuskin tapahtuu, mutta se ei vie aloittelijaa parhaisiin mahdollisiin tuloksiin. Pidemmälle pötkineet ovat myös olleet joskus ekaa kertaa salilla, käyneet aloittelijavaiheen läpi ja kasvattaneet jo vuosikausien treenillä työkapasiteettiaan. Myös he ovat aloittaneet ensin yksinkertaisemmilla asioilla ja opetelleet perusliikkeet sekä tekniikat. Ennen eteenpäin siirtymistä tai mitään erikoisuuksia, on tärkeää handlata perusjutut. Pitkässä juoksussa pisimmälle pääsee, kun opettelee homman alusta asti ensin kunnolla.

– Aloittelija saattaa helposti innostua niin, että sinne treenaamaan tekisi mieli lähteä jokaisena päivänä. Jos tällainen innostus tulee, niin jes! Mutta jäitä hattuun siinä vaiheessa. Kehitystä tapahtuu nimittäin levossa eli se on yhtä tärkeää kuin treenikin. Mieluummin laadukasta treeniä vähemmän, kuin sinne päin soheltamista enemmän. Laatu korvaa määrän!

– Jos ja kun kehitys kiinnostaa, pitää muistaa myös syödä. Eli kunnolla sitä pöperöä lautaselle niin huomaat treenienkin rullaavan ja kovaa. Katso ensin, että syöt riittävästi ja sen jälkeen voit alkaa katsomaan, että mitä se lautanen tarkemmin sisältää.

Tässä vielä ohjelma, jolla itse aikoinani aloitin. Kerron myös mitä nykypäivänä siitä muuttaisin: TÄLLÄ OHJELMALLA ALOITIN SALITREENIT


Näillä pääsee jo todella pitkälle! Sitten ei muuta kuin nokka kohti salia ja haukat pumppiin!

EDELLISESSÄ POSTAUKSESSA: MITÄ SYÖN PÄIVISIN? AAMUPALA, LOUNAS, PÄIVÄLLINEN?

🔥 Katso valmennukseni TÄÄLTÄ 🔥

Seuraa Instagramissa: @idajemina 

Kommentit (8)
  1. Moikka! Millaisia tuloksia sait tolla arskan golden six:illä?
    Kun itse haluaisin kehitystä jalkoihin ja pakaraan (tietty myös muuhun kroppaan mutta nuo ovat päätavoittet) niin onnistuuko se tuolla ohjelmalla?

    1. Moikka Sini! Kehitystä tuli kuin kohisten! Tuossa pääsee niin usein runttaamaan esim. kyykkyä että ei voi olla muuta kuin kehittymättä. Kyykky tosin ainoana jalkaliikkeenä ei kaikilla aktivoi pakaroita tehokkaasti. Halutessasi voit ottaa toisinaan mukaan lisäksi esim. Hip thrustia tai vaihtoehtoisesti tehdä joka toisella kerralla kyykyn sijasta maastavetoa.

  2. Unohtui kysyä, että montako kertaa viikossa kannattaa tehdä tuo treeni? Oon ite treenaillu aina 2 kertaa viikossa + 1 kotitreeni, niin riittäiskö se?

    1. Se kuulostaa oikein hyvältä startilta! Anna mennä vaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *