EI IHAN PERINTEINEN JOULU

Viikko jouluun – ihanaa! Me ollaan koristeltu kotia pikkuhiljaa koko tämä joulukuu ja vieläkin aion kaivaa varastosta vanhoja koristeita esiin. Tämän vuoden teema on ollut selkeästi hillitympi kuin edellisinä vuosina – valkoista, kultaa, hopeaa ja hohtoa. Vähän kyllä kaipaan sellaista isoa tonttupehmolelua, joka meillä joka vuosi on täällä ollut. Urho tietää, ettei saa leikkiä sillä, niin se menee aina varovasti aukomaan suuta sen lähelle, mutta ei ota siitä kiinni 😀 vähän niin kuin minä jääkaapilla.


Meidän joulu on usein aaton osalta aika perinteinen. Käydään kahdessa eri paikassa molempien vanhemmilla ja syödään navat täyteen tietysti molemmissa. Ah ihanaa, en malta odottaa! Se mikä hommasta tekee kuitenkin kenties hieman vähemmän perinteisen on se, että me pidetään täällä meidän kotona aina ennen aattoa pieni salainen joulu. Karvaisen perheemme kesken. Ostetaan kinkku, laatikoita ja muita jouluruokia ja nautitaan ne ihan kahdestaan. Se on sellainen rento ja mukava lasku joulutunnelmaan. Meidän joulupöydästä löytyy laatikoiden ja kinkkujen lisäksi aina myös kylmäsavulohta sekä mätiä ja jälkkäriksi on luumurahkaa. Naam! Simppeliä mutta toimii joka vuosi yhtä hyvin! Karjalanpaistia ja makaronilaatikkoa nautiskelen sitten (toivottavasti) vanhempieni luona. Näitä jokaisen perheen omia jouluruokia on aina niin hauska vertailla. Jotkut eivät voi yhtään ymmärtää esimerkiksi tuota karjalanpaistia, jos se ei ole ollut perinteenä. Ja tuo makorinilaatikkohan ei ole lihamakaronilaatikko vaan ilman lihaa lisukkeeksi tarkoitettua. Syödäänkö kellään teistä karjalanpaistia jouluna? Tai jotakin sellaista mikä ei välttämättä jokaiseen pöytään kuulu? Kerro ihmeessä!

Tuona salaisena jouluna me myös jaetaan ne lahjat, joita haluamme toisillemme antaa, katsotaan kenties jotain luontodokkaria tai Elffiä ja ollaan ihan mukavissa kotivaatteissa. Tämä joulu tulee olemaan meidän ensimmäinen tässä kodissa ja ollaan nyt myös hieman hankittu niitä olennaisempia juttuja tänne. Verhot ovat paikoillaan, lamput ovat katossa ja eteisessä on kaappi talviromppeille. Ihanaa! Jotenkin rauhoittava mieli, kun tavarat alkavat löytää oman paikkansa – ollaan tosissaan otettu asian kanssa iisisti eikä suuna päänä lähdetty ostamaan uutta. Se mikä on vielä tulossa, on uusi sohva. Tämä vanha ja uljas sohvareppana on nimittäin palvellut siitä asti, kun muutin pois kotoa. Se alkaa olemaan viimeiset päivänsä nähnyt, joten on sen aika siirtyä eläkkeelle. Snäpissä joskus näytän näitä kotijuttuja enemmän, joten jos haluat kurkata enemmänkin meidän kotiin, niin lisääpäs idajemina.


Tulevasta joulusta tekee erilaisen myös se, että meitä on täällä yksi naama enemmän! Sisu oli kyllä jo elossa viime jouluna, mutta sisarustensa kanssa ulkona pakkasessa! Voi toista. Nyt sekin pääsee ensimmäistä kertaa joulutunnelmaan!

Suurimman osan lahjoista olen jo hankkinut, mutta yleensä joka vuosi väsään vielä joitakin herkkuja annettavaksi. Tähän vuoteen olen säästänyt Lumo-asukkaille tulevasta Kodikas-lehdestä chilitryffeleiden reseptin ja se pääsee nyt testiin! Tuo resepti on nähtävissä myös verkossa täällä, jos säkin haluat päästä nautiskelemaan.

Ei kun oikein ihanaa sekä rentouttavaa joulun odotusta meidän perheeltä sinne teille ja nähdään siellä snäpissä! 🙂

EDELLISESSÄ POSTAUKSESSA: TOP 5 LIIKKEET VATSOJEN JA PAKAROIDEN TREENAAMISEEN

👻 Seuraa snapchatissa: idajemina 👻
YouTubessa: Ida Jemina 
Instagramissa: @idajemina 
Facebookissa: Ida Jemina

 

Kommentit (5)
  1. Ihanalta kuulostaa teidän joulusuunnitelmat! tuli tätä lukiessa myös toivepostaus mieleen, teidän koirien kuulumiset! Tai jotain koirajuttuja 🙂 Onko se tylsä aihe, tai siis saako siitä kirjoitettavaa? Koirajuttuja on niin kiva lukea, ja teillä on vielä niin komeat kaverit. Mullakin sekarotuinen sohvanlämmittäjä täällä kainalossa <3

    1. Moi Hanna! ❤️ Voi vitsit musta on ihana kertoa koirakuulumisia ja kuulla lukijoiden karvakorvista!❤️ Todellakin voin tehdä postauksen. Kokemusrikas vuosi nimittäin ollut etenkin Sisun kanssa. Stay tuned! 😊

  2. Meillä syödään karjalanpaistia, mutta tuota lihatonta makaronilaatikkoa en ole ikinä ymmärtänyt. 😀 meillä on laatikoiden joukossa perinteisesti myös maksalaatikko ja se on herättänyt monissa ihmetystä, kun se on kuitenkin ympäri vuoden myynnissä ja varmaan enemmänkin arkiruokaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *