EI ENÄÄ LIHAA MULLE

Okei eilen se alkoi. Ei enää lihaa mulle. Oon pyöritellyt tätä päässäni nyt aika pitkään ja tuossa viikonlopun aikana päätin, että mitä sitä enää pyörittelemään. Jumantsuikka jätän lihan pois ruokavaliostani kokonaan.

Oon jo tässä pidempään miettinyt asioita vähän eri kanteilta ja yrittänyt tehdä sellaisia asioita sekä päätöksiä, mitkä mulle elämässä tuntuu tärkeiltä. Niin, että niitä ei vain miettisi vaan oikeasti tekisi. Viimeisen parin vuoden aikana mulla onkin ollut mahdollisuus tehdä monia asioita, jotka ovat olleet sydäntäni lähellä ja jotka ovat auttaneet niin hädässä olevia lapsia, kärsiviä kodittomia eläimiä kuin esim. syrjäytyneitä ihmisiä.

Tästä päästäänkin sitten tähän lihattomuus-ajatukseen. Päätös on pelkästään eettinen. Se tuntuu mulle oikealta. En ole luopumassa lihasta mistään ravitsemuksellisista syistä vaan siltä kantilta katsottuna nappaisin edelleen sen lihan mieluusti lautaselleni. Tykkään myös lihan mausta ihan hirveästi. Mun yksi lempiruuista on sisäfileepihvi, tortillojen väliin pistän kanaa tai jauhelihaa, leivän päälle leikkelettä ja lohisalaattia vedän lähes joka viikko. Syön lihaa ihan päivittäin.

Vaikka mun ruokavalio on koko ikäni ollut sekaruokavalio, ei tää päätös tunnu siltikään vaikealta.  Se on se mitä haluan tehdä.

Ajatus lihattomuuteen alkoi itämään Urhon myötä. Arvostus kaikkia eläimiä kohtaan on kasvanut ihan hirveästi oman koiran myötä, kun on päässyt seuraamaan eläintä niin läheltä. Kuinka fiksuja, vilpittömiä ja tietoisia ne ovatkaan. Ihan kaikki eläimet. Ihminen tuntuu irtautuneen ihan hirveästi luonnosta ja siltä usein haluaakin sulkea silmänsä. On ihmiset ja sitten on ne eläimet. Tuolla jossain.

Mä en halua, että mikään eläin kärsii. Mä en halua ajatella olevani parempi kuin jokin toinen älykkään elämisen muoto.

Nyt lähteekin siis liha pois enkä ole asettanut tälle mitään päättymispäivämäärää. Jos teitä kiinnostaa miten lihamonsterista tulee yhtäkkiä lihatonsyöjä, niin voin kertoa myöhemmin kuulumisia. Aika erilaisia lautaselliset tulevat nimittäin olemaan. Maitotuotteita käytän jonkun verran toistaiseksi edelleen, mutta luulen, että nekin saa jossain kohtaa jäädä.

Huh! Tuntuu kevyeltä! Siis ei fyysisesti vaan henkisesti. Todellakin oon superilonen tästä päätöksestä ja vaikka rakastan lihan makua hyvin suuresti, ei tätä muutosta (ainakaan näin alkumetreillä) ollut vaikea tehdä.

En ala täällä enkä muuallakaan tunkemaan muille kurkusta alas tätä asiaa käännyttämisen toivossa. Olen vilpittömästi sitä mieltä, että jokainen saa syödä itselleen sopivimmalla ja mieluisimmalla tavalla, eikä ole mitään oikeaa tai väärää tapaa tehdä asioita. En halua, että kukaan ikinä kokee minkäänlaista tarvetta selitellä syömisiään ainakaan minulle, koska miksi ihmeessä pitäisi. Nämä ovat vain ajatuksia omista valinnoistani ja niitä kokemuksia aion totta kai jakaa niistä kiinnostuneille. Varmasti on mielenkiintoista kuulla, etenkin tämän startin aikaan, että miten menee, miltä tuntuu ja tuleeko sitä lihaa ikävä.

Näitä juttuja luvassa siis lisää pian. Musta olisi hienoa kuulla myös teidän kokemuksia, jos olette siirtyneet esim. lakto-ovo-ruokavalioon tai vegaaniin ruokavalioon. Miltä se tuntui? Oliko helppoa vai vaikeaa? Jatkatko edelleen samalla linjalla vai kokeilitko uutta ruokavaliota esim. ihan kokeilun vuoksi jonkin aikaa? Veikkaan, että kommentit saattais kiinnostaa muitakin lukijoita, joten jätä ihmeessä terveisesi.

Peace and out! Tää viherpiiperö lähtee nyt ostaa ituja 😉 Love ya!

EDELLISESSÄ POSTAUKSESSA: JOS SAISIN VALITA VAIN KOLME – TOP 3 LISÄRAVINTEENI

👻 Seuraa snapchatissa: idajemina 👻
ja Instagramissa: @idajemina 

<3

Kommentit (91)
 1. Varo vaan ettei kokeilu jää päälle niinkuin itsellä kävi 😁 nyt 3. vuosi menossa vegenä/vegaanina. Vois sanoa että 90% olen vegaani, maitotuotteita on välillä pakko ostaa, kun opiskelijabudjetti ei taivu katkuvaan soijajugurtin tms ostoon.
  Mutta en kadu päivääkään, ja lihaa en ole ikävöinyt kertaakaa! Ehkä kesällä grilatessa, mutta löytyy niin paljon hyviä vegejttuja grilliin niin ei kauaa harmita.
  Treenitkin kulkee ihan yhtä hyvin kuin aiemminkin, ja energiaa riittää. Itseasiassa jotkut vegetuotteet on mielestäni jopa parempia kuin ”normaalit” tuotteet, esim. vegeproteiinit voittaa heratuotteet 6-0 samoin kauramaito on 100 kertaa parempaa kuin lehmänmaito kahvissa 🙂
  Nyt en enää vaihtaisi ruokavaliota toiseen.
  Tsemppiä sun kokeiluun, mielenkiintoista kuulla fiiliksiä matkan varrella, etenkin miten susta muutos vaikuttaa treeneihin yms. 🙂

  1. Jee toivottavasti jäis oikein kovaa päälle!! Mahtava kuulla sun kokemuksista ja kiitos kovasti tsempeistä! <3 kerron myöhemmin miten on mennyt 🙂

 2. piti se täällä kuitenkin sitten tulla ilmottaan että oot ryhtynyt kasvissyöjäksi 😀 ei ketään oikeasti pitisi kiinnostaa syötkö lihaa vai et. mutta onnittelut kuitenkin, täällä kanssa yks joka ollut kasvissyöjä jo muutaman vuotta. vegaani tämän vuoden. <3

  1. Ihanaa ja kiitos onnitteluista<3 Olisiko tämän siis pitänyt olla aihe josta ei saa kirjoittaa? Blogia pitävänä sitä kirjoittaa kuulumisistaan oli aihe mikä tahansa eikä tämän pitäisi olla poikkeus. Muiden kokemuksia asiasta kuin asiasta on mielestäni mielenkiintoista kuulla ja nimenomaan asioista on hyvä puhua eikä muodostaa tabuja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *