Ida Jemina
Ida Jemina

Buenot täytetyt paprikat

Heips! Tässä sitä istutaan kampaajalla värit päässä. Ensimmäisen kerran koitan saada julkaisun tehtyä ihan vain pelkällä puhelimella. Katsotaan lentääkö luuri kohta seinään vai saadaanko postaus ulos ilman ongelmia. Tekniikan lapseksi kun olisi syntynyt niin olisi elämä helpompaa!

taytetyt Paprikat

Anyway! Lupasin jakaa ohjeet täytettyjen paprikoiden tekoon, joita kokkailin kera kauniin ystäväni. Tähän herkutteluhetkeen resepti syntyi ihan vain päästä vetämällä ja sen ihmeempiä miettimättä. Lopputulos oli kuitenkin todella bueno!

Kahdelle kokkaillessa tarvitset:

4 paprikaa (eri värisiä tietysti :)) 

400 g jauhelihaa

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

200g tuorejuustoa (kokeile eri makuja, me valitsimme muistaakseni ruohosipulin)

1dl tummaa riisiä (kuivapaino)

Juustoraastetta

Chilimaustetta

Mustapippurirouhetta

Suolaa

paprikoita

Ohjeet:

  1. Keitä riisi.
  2. Pese paprikat ja poista niistä sisälmykset ja varret niin, että paprikat säilyvät muuten koskemattomina.
  3. Pilko sipuli ja valkosipuli sekä kuullota ne pannulla. Heitä jauheliha mukaan paistumaan. Mausta chilillä, mustapippurilla ja suolalla.
  4. Kun setti on kypsää, kaada samalle pannulle myös riisit ja tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi mössöksi.
  5. Esikypsennä paprikoita uunissa 225 asteessa vuoassa noin 5 min, jonka jälkeen täytä ne täytteellä.
  6. Ripottele päälle juustoraastetta reilulla kädellä.
  7. Paista täytettyjä paprikoita uunissa vielä noin 10 min. Tsekkaile niitä välillä, etteivät ne kärähdä.

Nauti hyvässä seurassa! 

taytetty paprika resepti

valmiit-paprikatIhan kivastihan tämä kirjoittaminen on sujunut tähän asti. Mitä nyt pari kertaa kärsivällisyyttä koeteltu ja puhelin on varmaan 100 asteinen. Kommentteihin vastailen myöhemmin ihan oikealta koneelta. Ja hei muuten! Nyt vanhoja postauksia on helppo lukea ja löytää sivupalkissa olevan arkiston avulla. Klikkaa kuukautta ja kaikki sen kuun postaukset avautuvat alle. Iloisia lukuhetkiä! 

master-chef

Katso myös edellisestä postauksesta: Tällä ohjelmalla aloitin saliharrastuksen

Kommentit (5)

  1. Viksu

    Nam, olipa kyllä törkeen hyviä! :p Pakko oli kokeilla, kun niin houkuttelevilta näyttivät ja teen kyllä uudestaankin. Mulla oli tuorejuustomakuna savuporo. 🙂

  2. Laura

    Voi että, nämä ne kyllä kerrassaan vaan toimii. Kaikessa yksinkertaisuudessaan, tai ehkäpä just sen takia! Nam nam, pakko kyllä kokkailla joku päivä!

  3. Etsitkö uusia ideoita keittiöön? Katso 16 parasta reseptiäni! | Ida Jemina

    […] Buenot täytetyt paprikat […]

Kommentoi »

Vastaa