Break the Rules – Riko sääntöjä

Tässä kirjoitussarjassa kerron ajatuksiani Arnold Schwarzeneggerin kuudesta menestyksen säännöstä.  Ensimmäinen sääntö oli Trust Yourself – luota itseesi. Siitä pääset lukemaan lisää täältä.

Nyt on tullut aika kirjoittaa toisesta elämänohjeesta, joka on Break the Rules – riko sääntöjä. 


Mitä tämä sitten tarkoittaa? Miten sääntöjen rikkominen voi olla hyvä asia? Arnold ei tarkoita tässä kohtaa lain rikkomista vaan jotain ihan muuta – ”break the rules, not the law, but the rules”.


Maailma on rakentunut tuhansien ja taas tuhansien sääntöjen varaan. Osan säännöistä asettaa valtio, osan yhteiskunta, osan työpaikat, koulut ja vanhemmat. On paljon kirjoitettuja sääntöjä mutta sitäkin enemmän niitä kirjoittamattomia. Sosiaaliset paineet siitä, miten tämä elämä pitäisi elää, on nähtävissä kun katsoo ympärilleen. Pitäisi kouluttautua, olla hyvä työpaikka, mennä naimisiin, hankkia pari muksua, Volvo ja kultainen noutaja. Monen elämä kulkee kirjoittamattomien sääntöjen mukaan ilman, että koskaan miettii haluaako näitä asioita oikeasti. Jos maanantaina on aina ihan hajalla alkavasta työviikosta, voisi olla paikallaan miettiä mitä oikeasti haluaisi tehdä. Tai jos hakee opiskelemaan jotakin alaa, joka ei oikeasti kiinnosta, kannattaa miettiä kenen vuoksi sitä tekee näin – oman itsensä, vanhempien vai yhteiskunnan paineiden vuoksi? Elämää ei pidä elää toisten sääntöjen mukaan, koska todellisuudessa niitä sääntöjä ei ole olemassa. Me voimme valita miten elämää elämme, kunhan vain osaamme katsoa näiden kirjoittamattomien sääntöjen ohitse.  


Ja nyt toivon, ettet ymmärtänyt väärin. Siinä Volvossa, lapsissa ja paritalossa ei todellakaan ole mitään pahaa. Se voi olla monelle unelmaelämää, jolloin asiat ovat mitä parhaiten. Pointtina on se, että mitään ja huom mitään ei kannata toteuttaa vain siksi, että niin on aina tehty tai että niin kuuluu tehdä, jos itse ei sitä oikeasti tahdo. 


Yhtenä Arnoldin haaveena ja tavoitteena oli tulla filmitähdeksi. Hänelle naureskeltiin ja sanottiin, ettei tuon kokoinen lihasmöykky hullunkurisella aksentilla voi tulla näyttelijäksi. Arnold ei kuitenkaan tästä välittänyt; ”those were their rules” – ne olivat muiden sääntöjä, ei hänen. No miten siinä sitten kävikään? Miehestä tuli maailman parhaiten palkattu elokuvatähti, jonka tavaramerkit olivat juuri lihakset ja hauska aksentti.


Arnold siis rikkoi sääntöjä ja saavutti sen mitä lähti tavoittelemaan. Nyt sinä voit miettiä mitä sinä haluat tehdä ja kuka sinä haluat olla. Se voi olla mitä tahansa vaikka se kuinka hassulta ja jännittävältä saattaisi kuulostaakin. Sulje silmäsi ja kuvittele maailma, jossa voit olla mitä tahansa. Nyt avaa silmäsi ja lähde kohti tuota kuvaa, sillä arvaa mitä? Tuo maailma, jonka äsken kuvittelit, on tässä ja nyt. 

Myöhemmin luvassa kirjoitussarjan seuraava osa: Don’t be afraid to fail

Edellisessä tekstissä puhuin maidottomasta ja gluteenittomasta ruokavaliosta.

Kommentit (1)
  1. Kaksi loistavaa core-liikettä | Ida Jemina
    16.4.2015, 11:31

    […] Huomenna ajattelin kertoa vähän lisää omasta taustastani, palataan siis pian! Viettäkäähän mukava perjantai!Edellisessä tekstissä kerroin ajatuksiani sääntöjen rikkomisesta. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *