ASIAT JOTKA OTTAA PATTIIN TREENAAMISESSA!

Patti otsassa! Musta oli  hauska kuulla viime kerralla kun puhuin asioista, joista en pidä treenaamisessa, kun eräs lukija kertoi aina ajatelleensa, että kaikki treenaajat tai ns. fitnesstyypit tykkää koko hommasta NIIN paljon, että mikään siinä ole ikävää tai ainakaan he eivät sano sitä ääneen. 

Niinpä tänään jaetaan taas näitä ei niin kivoja treenamiseen liittyviä juttuja! Kuulostaako jokin näistä sulle tutulta?

PYYKKITULVALTA EI VOI VÄLTTYÄ

You know what I’m talking about! Pyykkitulvalta on vaikea välttyä. Ensinnäkin pyykkiteline on täynnä pestyjä vaatteita, muualla roikkuu hikisiä vaatteita kuivumassa ennen pyykkikoriin laittoa ja pyykkikori pursuu jo kuivuneista vaatteista. Siinä saa aikamoista kiertokulkua pyörittää.

PSYYKKAUS ENNEN TREENIÄ

Tämä on ehkä mielestäni yksi isoimmista jutuista. Itselläni on sillä tavalla, että voin rentoutua täysin vasta kun treeni on hoidettu. Siihen asti on pidettävä mieli skarppina eikä auta lötkistyä. Voi kun se olisikin niin, että täydestä rentoutumisesta voisi sormia napsauttamalla olla treenimoodissa. Ennen treenasin aina hyvin myöhään illalla aikataulujen sanelemana. Treenit loppuivat vasta yhdentoista jälkeen, jolloin koko päivän joutui pysymään valppaana ihan iltaan asti. Iltatreenissä oli tietysti oma tunnelmansa, mutta myös ikävät puolensa, kun joutui vielä myöhään virittäytymään treenivalppauteen sekä käymään ihan kierroksilla yömyöhään.

VIE AIKAA

No niinhän se on vaikka mitä tekisi. Treenaamiselle on aina löydyttävä jostain ylimääräistä aikaa, mikä tarkoittaa sitä, että jostain toisesta puuhasta on luovuttava tuoksi ajaksi. Ja aina sen ajan löytäminen ei oikeasti ole helppoa, koska kyllä niitä tärkeämpiä ja akuutimpia juttujakin joskus löytyy sanoi kuka punttisankari mitä tahansa.

Aikani kuluu aikalailla töiden parissa ja koirien myötä aikataulut ovat paukkuneet entisestään. Vaikka pyrin pitämään treenit menossa mukana, tulee kuitenkin nämä asiat ensimmäisenä enkä niistä lähde tinkimään. Niinpä se on joskus aikamoista balansoimista ja taiteilemista, kun päivät ovat niin täynnä touhua, että sohvalla ehtii istumaan usein vasta iltapalalla.

Nyt olenkin viime aikoina kääntänyt treenirytmin aivan ympäri niin, että olen noussut jo viideltä ja treenannut ennen duuneja. Whaattttt! Frendit ja perheenjäsenet tietää, että tää ei ole ollenkaan mun tapaista, terveisin pesunkestävä iltavirkku! Tämä uusi rytmi on kuitenkin toiminut ihan jäätävän hyvin vaikka toki ysiltä nukkumaan meneminen saa mut tuntemaan itseni entistä mummommaksi. Ei sitä kuitenkaan käy kieltäminen, että tässä granny-elämässäkin on puolensa, kun omista treeneistä ei joudukaan niin helpolla tinkimään, vaikka päivät olisivat kiireisiä ja aika tiukilla.

VIE RAHAA

Sitäkin! Lukija lisäsi tän kohdan viimeksi, kun juteltiin näistä. Tää on niin totta vaikka toki niille rahoille usein saa monella mitalla vastinetta. Pöllömpiinkin juttuihin voi rahansa kuluttaa, mutta ei käy kieltäminen, että salikortti maksaa, treenivaatteet maksaa, mahdolliset lisäravinteet maksaa ja matkoihinkin voi mennä rahaa. 

PAIKAT JUMISSA

Jep! Paikat tuppaavat olemaan aika-ajoin väistämättäkin jumissa kehonhuollosta ja eritoten sen unohtumisesta riippuen. Erityisesti pohkeet mulla on sellaiset, että niitä jos innostuu liikaa treenaamaan, niin auta armias siinä ei kävellä kahteen viikkoon.

JATKUVA SÄÄTÄMINEN

Treenejä ennen ja treenien jälkeen tapahtuva säätö.. Sitä riittää! Kamat kasaan, sheikkerit täyteen, vaatteet vaihtoon, matkustus salille, matkustus takaisin, suihku, sheikkerin peseminen.. ja taas on hikisiä vaatteita kylpyhuone täynnä.

SOPIVIEN NORMAALIEN VAATTEIDEN LÖYTÄMINEN

Jotkut vaatteet voivat toki istua paremmin kuin aikaisemmin, mutta itselleni normaalien housujen löytäminen on usein pienoinen haasteensa. Ongelman aiheuttaa paksut reidet ja suhteellisen kapea vyötärö. Jos housut saa reisistä mahtumaan, niin vyötärö on aivan liian löysä. Joskus ne saa vain sen verran ylös, että haaroihin jää sellainen inhottava ilma-aukko, kun ne eivät mene kunnolla ylös asti. Joskus ne housut taas tyssää jo pohkeisiin.

Trikoot TÄÄLTÄ / Paita TÄÄLTÄ / Treenikengät TÄÄLTÄ

Ai kamala! Onneksi se treenaaminen ei niin vakavaa ole, mutta kyllä niitä pattiin ottavia juttujakin löytyy! Osaatko samaistua?

LUE MYÖS: 3 LOISTAVAA OLKAPÄÄLIIKETTÄ JOITA EN OLE KOSKAAN NÄYTTÄNYT

EDELLISESSÄ POSTAUKSESSA: 10 YLEISTÄ RASVANPOLTTAJAN KOMPASTUSKIVEÄ

👻 Seuraa snapchatissa: idajemina 👻
ja Instagramissa: @idajemina 

<3

Kommentit (6)
  1. Heh aiheellisia huomioita ja kivaa putista välillä vaikka yleensä pyrkii positiivisesti tän homman ottamaankin! 😃 Lisäisin tähän syömisen rytmittämisen… ei tarvinne selventää enempää 😅

    1. Sepä se! Pikkuputina silloin tällöin keventää mukavasti mieltä 😄 Hei hyvä lisäys!

  2. Voin todella samaistua vaateongelmiin. Itsellä todennäköisesti jo geeneissä kulkee harteikkuus, joka aiheuttaa paljon ongelmia. Muuten menee (merkistä riippuen) jopa XXS tai XS, mutta välillä on pakko ottaa se S jotta saisi edes jotain liikkumavaraa. Suuria hankaluuksia tuottaa varsinkin takit sillä niissä ei vain meinaa löytää hyvän näköistä ja istuvaa, varsinkaan talveksi sillä materiaalit ei jousta paljoakaan🙄 Mitä siinä tehdä kun ojentaa kättä ja hiha irtoaa?😄 Jos kaipaat hyviä farkkuja niin suosittelen lämpimästä kävelemään Bik Bok:kiin. Niiltä löytyy ihanan joustavia farkkuja joten on mahdollisuus saada kaikkialta istuvat. Ensimmäisen kerran kun ostin sieltä farkut kauhistelin hintaa, mutta nykyään maksaa sen melkeinpä mielellään, sillä ne ei petä 👌🏻 Paitsi kerran olin ilmeisesti nostannut housuja niin paljon että sain reiät vyötärön sivuille😂 Mutta ei puhuta siitä…

    1. Haha hiha irtoaa😂👏 Ah ymmärrän tuskan! Joskus myös kun on löytänyt ihan täydellisen t-paidan kinnaa ne hihat niin paljon että veri ei kierrä😂 hei kiitti housuvinkistä! Täytyypä käydä kokeilee!💃💃💃

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *