Ida Jemina
Ida Jemina

Ärsyttävät asiat salilla

Salilla käyminen on mukavaa, mutta ai että, kun joskus kismittää ja ihmetyttää jotkut pienet ärsyttävät asiat. Minulle on ihan yksi lysti, miten ihmiset salilla pukeutuvat, meikkaavat tai treenaavat. Kunhan se ei häiritse omaa treeniä, niin omasta puolestani ihmiset voisivat vaikka olla ilman vaatteita. Salilla ja niin kuin muutenkin elämässä pyrin olemaan hyvällä asenteella, sillä “You can’t have a good day with a bad attitude, and you can’t have a bad day with a good attitude”. Niin moni asia on asenteesta kiinni. Kuitenkin, koska tässä ihmisiä ollaan, tulee välillä vastaan joitakin hetkiä, jolloin ei voi muuta kuin pudistella päätään. Listasin muutamia asioita, jotka saattavat olla ärsyttäviä salilla.

———————————————————————————————

Treenaajat, jotka eivät tunne salietikettiä 

Tämä pitää sisällään monta asiaa, mutta päällimmäisenä voisin sanoa painojen ja laitteiden omimisen. Et omista laitetta ja et ole ainoa, joka sitä haluaa käyttää. Ole siis ystävällinen äläkä kieltäydy, jos pidät taukoa ja joku tulee pyytämään saada tehdä välissä. Joskus vastaan on tullut sankareita, jotka vetävät herneen nenään, jos heille esittää tämän kysymyksen. 

Painojen jättäminen tankoon/laitteisiin

Jos olet jaksanut raahata painot laitteisiin, niin varmasti jaksat viedä ne myös takaisin paikoilleen. Ei ole kiva aloittaa omaa sarjaansa tyhjentämällä laitetta ensin kiekoista. Tämä on erityisen ärsyttävää esimerkiksi jalkaprässissä, johon niitä kiekkoja saa ladattua aikamoisen määrän.

Laitteissa notkuminen ja niiden varaaminen

Joskus ihmetyttää, kun itse on ehtinyt tehdä jo kaksi eri liikettä sillä välin, kun toinen ottaa huilia jossakin laitteessa puhelintaan näpräten. Näissä tilanteissa voi onneksi käydä kysymässä, että voisiko tehdä välissä.


Rikkinäiset laitteet

Tämä ärsytti viimeksi tänään, kun yritin tehdä pohkeita istualtaan. Laite on sen verran vino, että toinen pohje saa paljon enemmän rasitusta. 

Täysi sali

Vaikka on oikeasti tosi kiva, että ihmiset ovat alkaneet liikkua enemmän, niin se ei ole kivaa, että salit ovat tupaten täynnä. Joskus ruuhka-aikana on saattanut olla niin, että YKSIKÄÄN laite/tanko ei ole ollut vapaana ja käytännössä kaikkiin on jonoa. Se pikkaisen haittaa treeniä, jos haluaisi edetä oman ohjelman mukaan ja treeniaika venyy todella pitkäksi, kun paikkojen vapautumista joutuu odottelemaan. 

Päällepäsmärit

Tarkoitan sellaisia ihmisiä, jotka kyttäävät tilaisuutta päästä arvostelemaan ja ”neuvomaan” muita. Joillekin voi oikeasti olla jännä paikka tulla salille ja on aika syvältä, jos joku tuijottaa niskaan ja tulee pätemään, että ”mikäs tuo tuommoinen liike on olevinaan?”. Parikin kertaa on oikein harmittanut kanssatreenaajien puolesta, kun tällaista olen nähnyt. Pahimmassa tapauksessa se saattaa olla myös vaarallista, jos joku neuvoo toista tekemään jonkun liikkeen aivan päin hanuria. Keskitytään siis kaikki vaan omaan treeniin. Pahinta on arvostella toisen suoritusta kovaan ääneen jollekulle toiselle ja siihen päälle vielä pilkaten matkia tätä. Järkyttävän huonotapaista!

Röyhtäilevät ja piereskelevät miehet (ja naiset)

Siis hyi! Ei muuta lisättävää.

Suomi-iskelmä

Ennen en osannut treenata kuulokkeet korvilla, koska aloin keskittymään musiikin rytmiin liikaa. Nykyisin on kuitenkin onneksi tämä taito hallussa – pysyypähän tunnelma kohdillaan, vaikka salilla alkaisikin soimaan joku kamala iskelmäbiisi (tai mikä tahansa muu josta ei pidä, ei pahalla iskelmä-fanit!).

Sarjan aikana puhuminen

Jos on sarja kesken, silloin ei voi puhua. Kysymykset voi esittää muutaman sekunnin päästä, kun sarja on loppu.


Lapset salilla

Sali ei ole oikea leikkipaikka lapsille. Silti, jotkut tahvot tuovat lapset mukanaan ja jättävät ne leikkimään itsekseen, kun itse treenaavat. Oma treeni menee pieleen, kun pitää varoa, ettei satuta juoksevia lapsia.

Tortulta haisevat treenaajat

Hien hajun vielä kestän, mutta jos oikeasti haisee siltä, että lörtsyt ovat tulleet housuun, niin siinä menee raja!

———————————————————————————————

Huh! Oikeastaan muuta ei tule mieleen. Ennen ihmetytti egon treenaajat, jotka etsivät itselleen aina salin isoimmat vitosen ja kympin kiekot eivätkä voineet koskaan käyttää pienempiä samanpainoisia kiekkoja. Näitä kooltaan isompia vitosia ja kymppejä oli vain yhdet kappaleet, mutta aina ne piti etsiä käsiin. Kerran monia vuosia sitten olinkin ovela kettu ja omaksi viihdytyksekseni laitoin nämä kiekot hieman eri paikkaan. Oli huvittavaa, kun isoja kiekkoja etsittiin joukolla erikseen, vaikka saman painoisia pienempiä kiekkoja olisi ollut ihan vieressä! 

Enää tuommoinen ei häiritse, sillä se ei millään tasolla vaikuta omaan treeniin tai elämään. Jos jollain on liian pieni paita, juhlameikit naamassa tai farkut jalassa, se ei ole minulta tai keneltäkään muultakaan pois. Sen sijaan sellaiset asiat, jotka saattavat hankaloittaa omaa jumppaa, ovat asia erikseen. Onko teillä joitakin asioita, jotka ärsyttävät salilla?

Jalkapäivän hauispose

Vaikka egopellet eivät nykyisin juurikaan häiritse, niin onneksi ei kuitenkaan tarvitse taistella salin viimeisistä kiekoista tämän ukkelin kanssa:

Edellisessä postissa asiaa Arnoldin kultaisesta kuusikosta.

 

Kommentit (15)

 1. Johanna

  Samaa mieltä! Kaikkein ärsyttävintä on musta kuitenkin se jos kesken sarjan tullaan häiritsemään! Luulis viestin menevän jo kuulokkeiden ansiosta perille 😀

 2. Anonymous

  Hyvin tuli häiritsevät asiat esille… Näihin kaikki törmää jos salilla tulee reenailtua.. Mites kun olet noin timmissä kuosissa, niin tuleeko häiritsevän paljon kommenttia salilla? Vedät varmasti huomiota puoleesi..

  • Ida Jemina

   Niinhän se taitaa olla, ettei näiltä asioilta voi välttyä jos salille lähtee. Kiitos, ei itseasiassa tule paljonkaan kommenttia. Koko saliuran aikana vain muutamat ovat huikkaisseet jotakin tai tulleet vaihtamaan jokusen sanan 🙂

 3. Riikka V

  Mua ärsyttää aivan suunnattomasti se, kun tehdään circuit-tyylisesti treeniä. Ensin haetaan kaikki tarvittavat pumppilaudat ja kiekot siihen taljan viereen ja kasataan vieressä oleviin laitteisiin valmiiksi painot. Sitten jokaista liikettä tehdään tietty aika ja vaihdetaan seuraavaan niin, että edelleen jaloissa on ne pakarapotkuihin vaadittavat nilkkurit ja varataan kaikki koko treenin ajaksi. !!! Meidänkin sali on niin pieni, ettei siihen sitten muut enää mahdu treenaamaan.

 4. Anonymous

  Olen ratkaissut tämän ongelman hankkimalla painot ja vehkeet kotiin..

 5. Anonymous

  Hyviä pointteja.. huh huh. Onneksi on myös niitä hyviä hetkiä!
  -jiijii-

 6. Emmi

  fit1 on kyllä todellakin sali joka on aina täynnä, ja kyllä ärsyttää sillon ne jotka siinä laitteessa tekevät 10 min eikä pääse välissä tekemään 😀

 7. Anonymous

  Kännykän käyttö salilla on ärsyttävää – biisien vaihtaminen ok.
  Lehtien lukeminen kuuluu samaan kategoriaan. Sinne on tultu hikoilemaan, jos keskittyisi vain siihen sen tunnin ajan?!

 8. Missä miehet voisivat ottaa oppia naisilta – entä naiset miehiltä? | Ida Jemina

  […] karkeista yleistyksistä sekä salimaailman laveista stereotypioista huolimatta. Lue myös: Ärsyttävät asiat salilla. Onko sinulla mielessäsi jotain missä naiset voisivat ottaa mallia miehistä tai […]

Kommentoi »

Vastaa