Arnoldin kultainen kuusikko

Heipsis! Välipäivästä selvittiin kunnialla ja tänään oli selän ja olkapäiden vuoro. Joka toisto yritän keskittyä siihen, että teen liikkeen juuri selällä enkä käsillä. Helpompihan ne liikkeet olisi suorittaa, jos painot voisi laittaa liikkumaan kaikilla lihaksilla. Se ei kuitenkaan valitettavasti ole paras tapa selän kasvatukselle.

Mietin tuossa tänään, että hitsi, jos olisin jo silloin vuosia sitten tajunnut treenata selkää paremmin, niin tulos tänä päivänä voisi olla paljon parempi. Kun aloitin treenaamisen, keskityin perusliikkeisiin, mikä tietysti oli hyvä aloittelijalle, mutta jotkut lihakset ehkä jäivät vähän vähemmälle huomiolle varsinkin tuntuman suhteen. Saliuran alkuaikoina treenasin yksijakoisella ohjelmalla Arnoldin kultaisen kuusikon mukaan. 

Arnold kehitti aikoinaan kultainen kuusikko -ohjelman


1.    Takakyykky
2.    Penkkipunnerrus
3.    Leuanveto leveällä otteella 
4.    Niskan takaa punnerrus
5.    Hauiskääntö tangolla
6.    Istumaannousu


Tähän olin muistaakseni lisännyt vielä pohkeet seisten ja ojentajat ranskalaisella tangolla. Tykkäsin tästä ohjelmasta, koska se oli yksinkertainen ja suhteellisen rankka. Kyykkyjä esimerkiksi tehtiin aina 4×10 ja painoja pyrittiin nostamaan joka treenissä. Treenasin tuolloin joka toinen päivä, joten kyykkytanko ehti kyllä tulla tutuksi!


Huomista odotan kauhun- ja innostuksensekaisin tuntein, sillä vuorossa on volyymijalat. Thumbs up!

 

 

Kommentit (2)
  1. Moi, harkitsen tuota G6 aloittamista, mutta mietin saako jalat tarpeeksi rasitusta vai pitäisikö lisätä muutama jalkaliike joukkoon. Saitko hyviä tuloksia tuolla ohjelmalla?

    1. Moikka Titi! Koska frekvenssi on niin tiheä, ei kertavolyymin ja intensiteetin tarvitse olla niin korkeita. Pohkeille tuohon voisi lisätä jonkin liikkeen. Halutessaan voi myös esim. joka toisessa treenissä vetää kyykyn ja joka toisessa maastavedon. Täältä voit lukea tarkemman ja uudemman postauksen aiheesta: Tällä ohjelmalla aloitin salitreenit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *