Apua, sain haasteen!

blogihaaste

Sain ihka ensimmäisen blogihaasteen! Näitähän on täällä portaalissa pyörinyt ja aina olen rannalle jäänyt ruikuttamaan. No ei,..muutaman kyyneleen olen vain tirauttanut, en sentään ruikuttanut! Mutta rakastan kaikkia tämän tyyppisiä juttuja ja joulua vieläkin enemmän, joten Pauliinan heittämä jouluhaaste otetaan innoissaan vastaan! Kiitos haasteesta!

Pidätkö joulusta? Miksi?

Rakastan joulua! Se on ehdottomasti koko vuoden suosikkijuhlani ja yritän alkaa fiilistelemään sitä jo hyvissä ajoin etukäteen. Joulukoristeet pidän esillä myös pitkälle kevääseen – niitä on kiva ripustella, mutta poiskorjaaminen on aina yhtä vaikeaa ja tylsää. Joulu on minulle yhdessäolon, hyvän ruoan ja rauhoittumisen aikaa.

lahjojen-jakoa
Viime jouluna jaettiin Lukan kanssa yhdessä lahjoja.

Miten tahtoisit viettää joulusi? Kenen kanssa? Missä?

Perheen ja läheisten kanssa ehdottomasti. Tämä on Urhon ensimmäinen joulu, joten se on siinä mielessä spesiaali muihin vuosiin verrattuna. Urho rakastaa yksinkertaisia asioita, joten tyhjät vessapaperirullat ja jääpalat ovat pukin toivelistalla. Sinällään paikalla ei ole kauheasti merkitystä, mutta kyllähän se Suomi on paras maa viettää joulua. Vielä kun johonkin Lappiin pääsisi, niin ah!

Onko sinulla joulukalenteria? Minkälainen?

Kyllä ehdottomasti! Äidilläni on tapana antaa minulle jouluinen kalenteri. Pidän enemmän paperikalentereista kuin suklaakalentereista. Parhaita ovat ne, joissa avatun luukun kuva sopii maisemaan ja on ikään kuin tarinan jatke. Tänä vuonna sain myös kosmetiikkajoulukalenterin, josta kirjoitin täällä.

hietsu-kuusi

Onko sinulla pikkujouluja tiedossa?

Ei onneksi, hih!

Pelkäsitkö pienenä joulupukkia?

En ainakaan muista pelänneeni.

Mikä on ensimmäinen muistamasi joulu?

Muistan kun oltiin kerran mökillä jouluna ja joulupukilla oli harmaat vaatteet, mikä oli minulle täysi shokki. Eihän tuo mikään pukki ole! Missä se oikea on?

Missä vietät joulusi tänä vuonna? Vietän joulua useammassa eri paikassa siirtyen joulupöydästä toiseen ja lopulta kierien kotiin. Jouluaamun aloitan kuitenkin Urhon kanssa koirapuistoillen tai lenkkeillen.

Oletko ollut tuhma vai kiltti tänä vuonna?

Kyllä se tuonne kiltin puolelle varmaankin kallistuu.

Mitä toivot eniten jouluksi?

Rentoutumista ja leppoisaa fiilistä. Lumi olisi myös toivelistalla.

moikka

Nimeä mieluisin jouluruokasi:

Rakastan kaikkea jouluruokaa suolaisesta makeaan. Meillä on usein myös karjalanpaistia, joka täytyy nostaa yhdeksi lemppariksi. Parasta on kuitenkin se, kun saa täyttää lautasen monenlaisilla ruoilla.

Oletko kenties jo ostanut/saanut valmiiksi kaikki aikomasi lahjat?

Suurin osa on valmiina, mutta muutamat tärkeät lahjat on vielä hankkimatta.

Mikä on sinun kaunein joululaulusi?

Kaikki iloiset kappaleet. Joistain joululauluista meinaa tulla vähän ahdistava fiilis, joten tykkään enemmän sellaisista, joissa on pirteä meininki. Esimerkiksi Rekiretki on mukava värssy. ”Nosta, orhi jalkaa, rekiretki alkaa, helkkää tiu’ut pienet, iloiset…”

hietsu-kynttila

Paras jouluaiheinen leffa?

Pakko myöntää, että Elf 😀 Se elokuva on vaan jotenkin niin hölmö ja päähenkilö Buddy niin vilpitön vailla minkäänlaista kyynisyyttä. Love it!

Paras joulumuisto?

Kun lapsena herättiin joulupäivänä ja mentiin mummin sekä ukin kanssa aamulla potkukelkkailemaan Joutsenon hiljaisille kaduille. Silloin oltiin vielä niin pieniä, että saatiin istua kelkkojen tuoleissa ja isovanhemmat polki vauhtia. Oli ihanaa kun pakkanen paukkui ja kaikkialla oli kauniin lumista.

Mitä joulussa odotat eniten?

Ilonpitoa, löysää rentoilua ja yhdessäoloa läheisten kanssa.

Minkälainen joulukuusi teillä on?

Pieni tekokuusi poissa Urhon uteliaan nenän ulottuvilta.

Osallistutko salaiseen pikkujoululahjojen vaihtoon koulussa tai työpaikalla?

Tänä vuonna ei tullut tällaisia vastaan. Joskus aikoinaan olen kyllä ollut salaisissa tonttupuuhissa mukana.

Nyt vielä viimeisiä paketteja paketoimaan! Rentouttavaa tunnelmaa kaikille<3 Kurkkaa edellisestä postauksesta: 12 vinkkiä jouluähkyn välttämiseen

Kommentit (6)
  1. Moi jemina! Miten suosittelisit toimimaan salitreenin kanssa kuukauden tauon jälkeen? Aloitanko vähän kevyemmillä painoilla, mitä tulee ottaa huomioon? 🙂

    1. Heippis Essi! Vastailinkin sulle tuonne eri postauksen kommentteihin 🙂 Ehdottomasti rauhallisesti liikenteeseen ja hieman pienemmillä painoilla aloitellen 🙂

  2. Moikka!
    Tiedät treenaamisesta selvästi paljon, joten ajattelin, että ehkä osaisit auttaa tässä pulmassa: en koe liikkuessani endorfiineja. Mistä se voisi johtua? Luonteeltanikin olen aika tasapainoinen, en suutu helposti enkä toisaalta myöskään liikutu herkästi. Voisiko näillä olla jotain yhteyttä? Tykkään kuitenkin salitreenistä muuten, mutta ”endorfiinipöllyjä” en koe ikinä.
    Kiitos hyvistä treenivinkeistä! Oot ihanan pirtsakka tapaus:)

    1. Moikka Annika! Tuo on käsittääkseni melko yksilöllinen asia, eikä kaikilla tasapuolisesti noita hyvänolontunteita nouse pintaan vaikka yritys olisikin kova. Liikunnan laadulla voi tässä myös olla väliä – mikäli syke pääsee välillä laskemaan verrattain alas, voi olla hankalampaa saavuttaa muikeimpia tunnetiloja. Tsemppiä ja hyvä, että salihommat maistuvat!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *