Älä pelkää epäonnistua!

Don’t be afraid to fail – kuuluu Arnoldin kuuluisa menestyksen sääntö. Tämä sääntö on erityisen spesiaali, sillä jos sitä ei noudata, moni asia jää kokonaan tekemättä.

”Anything that I’ve ever attempted I was always willing to fail.” – Arnold Schwarzenegger

Noudatanko sitten itse tätä sääntöä? Yritän. Onko joitakin asioita, joita olen jättänyt tekemättä epäonnistumisen pelossa? Kyllä niitäkin löytyy. Olenko koskaan epäonnistunut? Tottakai olen!

älä-pelkää-epäonnistua

Parhaimmat asiat elämässä vaativat usein tietynlaista riskinottoa. Tämä pätee isompiin, mutta myös pienempiin asioihin. Urheilussa uutta ei voi oppia, jos ei uskalla myös epäonnistua. Luistelija ei opi hyppyjä, jos pelkää pyllähtävänsä. Saliharrastaja taas ei kehity, jos ei koskaan poistu omalta mukavuusalueeltaan. Entä jos ei osaakaan tehdä liikettä, jota ei ole aiemmin kokeillut? Entä jos ei jaksakaan tehdä lisäämällään painolla? Mitä jos muut näkevät, jos epäonnistuu? Tuttua ja turvallista on mukava tehdä, koska ainakaan silloin ei epäonnistu. Mutta jääkö silloin jostain paitsi? Mitä mahdollisuuksia nurkan takana voisikaan olla, jos uskaltaisi kokeilla?

Omassa elämässäni Losiin muutto oli yksi asia, jossa epäonnistumisen pelko olisi saattanut estää koko muuton. Siihen liittyi paljon riskejä ja se oli tietynlainen hyppy tuntemattomaan. Kokemus oli kuitenkin yksi arvokkaimmista sekä antoisimmista, mitä olen kokenut ja olen saanut tältä matkalta isot eväät elämääni. Seikkailustani voit käydä lukemassa täältä: City of Angels -muutto USA:han.

”Don’t worry about failure. Worry about the chances you miss when you don’t even try.”

Don't be afraid to fail

Jos haluaa saavuttaa jotakin, oli se sitten mitä tahansa, siihen liittyy aina riski epäonnistumisesta. Koulupaikan hakija ei pääsekään sisään kouluun, laihduttaja repsahtaa dieetistään, fitnesskisaaja ei voitakaan kisoja, malli kaatuu runwaylla, uusi työpaikka ei ollutkaan se unelmien duuni ja niin edelleen. Joskus onnistuu, joskus taas epäonnistuu. Epäonnistuminen ei kuitenkaan ole lopullista. Silloin on noustava takaisin jaloilleen, opittava virheistään ja koitettava taas uudelleen. Pahinta on jäädä tuleen makaamaan ja lopettaa yrittäminen. Koskaan ei voi tietää, kuinka lähellä onnistuminen olisikaan ollut. Epäonnistumisetkin, vaikka ne eivät kivoilta tunnukaan, ovat kullanarvoisia, jos niistä osaa ottaa opikseen. Ne ovat elämän oppitunteja ja ilman niitä moni ei olisi niin pitkällä kuin on nyt. Kun mokaa oikein kunnolla, ei varmasti tee samaa virhettä uudelleen.

Tärkeää on tehdä niitä asioita, mistä nauttii. Sillä epäonnistua voi myös asioissa, joista ei pidä. Silloin voi yhtä lailla tehdä juuri sitä, mitä oikeasti haluaa. Älä siis anna epäonnistumisen pelon olla esteenä millekään unelmallesi! Ken kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa, mutta se joka jatkaa kurkottamista pääseekin kohta jo koskettamaan kuuta taivaalta! So keep on going and don’t be afraid to fail!

kuvalähde
kuvalähde

Seuraava Arnoldin neuvo kuuluukin ”Don’t listen to the naysayers”, tästä aiheesta sitten myöhemmin. Aiemmat kirjoitussarjan teksit voit käydä lukemassa täältä: Trust Yourself ja Break the Rules.

Edit. Ainiin ihan meinasin jo unohtaa! Huomenna on tulossa kovasti toivottu postaus, nimittäin pepputreeni kotona! 🙂

Edellisessä kirjoituksessa aiheena oli aerobinen ja dieetti: Tavoitteena kireä kunto – paljonko aerobista tarvitaan?

 

Kommentit (7)
  1. Oiiiiii ihanaa kun löysin sut taas!!! Yks päivä kipeenä löysin sun blogin ja sit eilen tajusin et en kirjottanu ylös mihinkään blogin nimee ja apuaaaaaa ja sit muistin nimen Jemina ja aloin googletteleen, hahahah 😀 Ja nyt löysin sut jeeeeee! Oot uskomattoman maanläheinen ja Jotenki helposti lähestyttävän oloinen.. Plus oot törkeen hyvässä kunnossa huomioiden just että sun tavote ei oo mikään fitness kisat! Toi olis just se mun unelmakroppa ilman mitään isoja painonheittelyjä bulkilla ja dietillä! Hei asutko muuten Tampereella?

    1. Apua oot ihana! <3 ja kiva kun jätit superkivan kommentin Nanna! Tervetuloa takaisin! 😀 Kiitos paljon kaikista kehuista, ihan tässä häkeltyy! En asu Tampereella mutta et ole ensimmäinen joka on kysynyt samaa. Siellä päin taitaa ilmeisesti hiippailla joku mun kaksoisolento!

  2. Wou onneksi olkoon fitfashionille siirtymisestä!:) Sun blogi on kyllä niin kultaa, ja mimmi ite niin huikeessa kunnossa että oot oikeesti mun inspiraation lähde!
    Terkuin; sinua taannoin salilla moikannut muikkeli jonka kerroit olleen ensimmäinen joka blogin perusteella tunnisti x)

    1. Moiiiii sinä ihana muikkeli joka uskalsit tulla juttelemaan! <3 kiitos! Huikeeta toimia inspiraation lähteenä! Antaa itselle hurjasti lisämotivaatiota ja buustia treeniin! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *