Ida Jemina
Ida Jemina

KUN AIKA EI RIITÄ – MITEN KANNATTAA TREENATA?

Kaupallinen yhteistyö: Daniel Wellington

Lähes kaikille tulee vastaan tilanteita ja ajanjaksoja, jolloin aika ei kertakaikkisesti tunnu riittävän mihinkään! Saatika sitten siihen päälle vielä treeniin! Mitä tällaisissa tilanteissa voi tehdä treenin suhteen? Miten kannattaa treenata ja mitkä kikat voi helpottaa?

– MONINIVELLIIKKEET

Monta kärpästä yhdellä iskulla BANG! Moninivelliikkeet ovat loistavia siinä suhteessa, että ne aktivoivat useampaa lihasta yhden liikkeen aikana. Pienien eristävien liikkeiden sijaan suosi moninivelliikkeitä. Tällaisia ovat esim. kyykyt, maastavedot, kulmasoutu, pystypunnerrus, penkkipunnerrus, hang clean and press jne.

– SIMPPELIT TREENIJAOT

Jos on tiukka jakso tiedossa koulussa tai muuten vain pitää kiirettä, voi 1- tai 2-jakoinen ohjelma olla paikallaan. Tällöin kaikki lihasryhmät pääsevät hommiin harvemminkin treenatessa tehokkaasti vaikka salilla ei tarvitse ravata yhtä usein kuin moneen osaan pilkotuilla ohjelmilla.

– VUOROSARJAT

Vuorosarjoilla voi nopeuttaa treenejä huomattavasti! Tällä keinolla treeneistä voi saada huomattavasti enemmän irti lyhyemmässä ajassa ilman, että tehot kärsivät. Vuorosarjoja voi käyttää muutamalla eri tavalla ja tässä postauksessa kerron tarkemmin miten, kuinka paljon pidetään taukoa jne.

– KOTITREENIT JA ULKOTREENIT

Kotitreenit kunniaan! Jos joku päivä aika ei kertakaikkisesti riitä salille lähtöön, pistä ranttaliksi kotona. Hyvin pienessäkin tilassa saa oikeasti äärettömän tehokkaita sessareita tehtyä. Tsekkaa esim: Metabolisella kuntopiirillä sykkeet kattoon ja läskit tirisemään.

Sama juttu ulkotreenien kanssa. Jos treeni alkaa suoraan kotiovelta, säästää samantien tiukassa olevaa aikaa. Hyviä vaihtoehtoja ovat esim. pyramidijuoksu, porrastreeni ja voimatreeni mäessä.

– PRIORISOINTI

Priorisoi niitä lihaksia, jotka ovat sinulle tärkeimpiä. Eli jos muu ei auta, niin tylysti skippaa ne vähemmän tärkeät osa-alueet ja käytä aikasi olennaisimpiin lihasryhmiin.

Tuleeko sulla mieleen jotain muita hyviä vinkkejä? Kerro ihmeessä kommenteissa! Itselläni on tällä hetkellä hyvin hyvin hyvin täydet aikataulut ja joskus on niin, että se aika ei vain meinaa riittää kaikkeen. Silloin filosofianani on, että kaikki on kotiin päin! Pyrin olemaan ottamatta stressiä siitä mitä jäi tekemättä ja sen sijaan olemaan iloinen siitä mitä sai tehtyä. Se vähentää myös kynnystä itse treeniin. Tehdään se mitä ehditään ja otetaan siitä kaikki ilo irti!

Sain tämän kuvissa näkyvän kellon Daniel Wellingtonilta ja se sopiikin ihan nappiin päivän aiheen kanssa. Olen kuolannut näiden perään jo pitkään ja ihastellut kuinka yksinkertaisen kauniita ne ovat.

Yllätyin positiivisesti tämän kyseisen kellon koosta, sillä luulin sen olevan paljon jykevämpi ja isompi. Se on kuitenkin ihanan siro ja onkin ilmeisesti uutta juuri julkaistua Classic Petite-sarjaa. Ihan superkaunis! Kelloissa olen aina tykännyt minimalistisuudesta ja simppeliydestä. Niissä less is definitely more.

Tämän kellon voi valita joko ruusukultaisena tai hopeana ja joko valkoisella tai mustalla taustalla. Omani on ruusukultaa ja tuolla vaalealla kellotaululla.

Saankin antaa lukijoilleni ihan kaikkiin Daniel Wellingtonin tuotteisiin -15% alekoodin koskien myös tätä uutta mallistoa. He myös tarjoavat ilmaiset postikulut kaikkialle maailmaan mikä on ihan superhyvä juttu! Eli jos sinäkin olet kuolannut näiden perään tai tiedät jonkun joka on aina halunnut DW:n kellon lahjaksi, käytä koodia IDAJEMINA. Se antaa mukavan alennuksen huhtikuun loppuun asti kaikista tuotteista www.danielwellington.com :ssa.

Mukavaa ja stressitöntä sunnuntaita!

EDELLISESSÄ POSTAUKSESSA: 1 TUNNIN RUSKETUS – TOIMIIKO?!

👻 Seuraa snapchatissa: idajemina
YouTubessa: Ida Jemina
Instagramissa: @idajemina
Facebookissa: Ida Jemina

Kommentit (4)

 1. ISKIKÖ MAKEANNÄLKÄ? NÄILLÄ LÄHTEE! – Ida Jemina

  […] KUN AIKA EI RIITÄ – MITEN KANNATTAA TREENATA? […]

  • Mape

   Apuva! Kahden pienen lapsen äiti löysi blogisi ja en malttaisi mennä nukkumaan, kun jäin koukkuun lukemaan…täälläpä juuri ongelmana aika. Ja väsy. Johon tulee lapattua kaksin käsin herkkuja🙄
   Mutta jospa saisin inspiraatiota blogistasi ja saisi itseään edes vähäsen kuntoon👍

 2. Ida Jemina

  Mahtavaa että löysit tänne Mape ja ihanaa jos postaukset maistuu! 🙂 Tervetuloa!! Ei kun hurjasti tsemppiä treeneihin! 🙂

 3. TEKNIIKKA JOKA NOPEUTTAA TREENEJÄSI – Ida Jemina

  […] KUN AIKA EI RIITÄ – MITEN KANNATTAA TREENATA? […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *