Äidin jalanjäljissä

Kaupallinen yhteistyö: Asus Finland

tabletti nappaimistolla

Hypätään ajassa noin 15 vuotta taaksepäin – aikaan jolloin olin vielä lapsi. Äitini tullessa töistä kotiin, hän suuntasi aina heti ensimmäisenä keittöön perheelle ruokaa valmistamaan. Samaan aikaan kokkaillessaan äitini katsoi mini-tv:stä lempiohjelmaansa – sovitaanko vaikka Kauniita ja Rohkeita. Saa nähdä piriseekö kohta puhelin; ”apua eihän se nyt minun lempiohjelmani ole”.

Jokatapauksessa tuo mini-tv oli hieno juttu. Se oli pieni neliön muotoinen boksi, josta ohjelmia etsittiin samalla tavalla kuin radiossa taajuuksia vaihtelemalla. Muistaako kukaan näitä? Laatikosta sojotti metrin mittainen antenni ja mustavalkoinen kuva hävisi aina silloin tällöin. Eihän siitä paljon selvää saanut, mutta pysyi juonenkäänteissä mukana jos ei muuta!

Noin 15 vuotta myöhemmin huomaan löytäväni itseni ihan samanlaisesta tilanteesta ruokaa valmistaessani – erona se, että ruutuna toimii neliön muotoisen boksin sijaan tabletti. Sain nimittäin ASUS Finlandilta uuden upean ZenPad 10:n, joka on juuri hiljattain lanseerattu Suomessa. Vau, tuo tabletti on todella kaunis ja tyylikäs. Metallisen pinkihtävä kuori, ”aurora metallic”, sopii melkeinpä asusteeksi. Erityisesti pidän siitä, kuinka kevyt ja ohut tabletti on. Se lisää käyttömukavuutta huomattavasti ja siksi sitä onkin kätevää kuljettaa mukana – myös salilla aerobisten varalle tai vaikkapa työsarjojen muistiin merkitsemistä helpottamaan.

ASus

Zenpad-10

Edellisellä dieetillä katselin ohjelmia pienestä puhelimen ruudusta palauttelevaa aerobista crosstrainerilla tehdessäni. Voin kertoa, että kokemus oli hieman erilainen, kun nyt käytössä oli ZenPad. Kuvanlaatu oli aivan loistava ja iso ruutu täydellinen videoiden katsomiseen. Ennen käyttöönottoa en itseasiassa tiennyt, että ASUS:lla on tekniikka, joka parantaa kuvanlaatua automaattisesti terävöimällä kuvaa, lisäämällä sen kontrastia ja parantamalla väritasapainoa.

Ensimmäinen asia, joka aina uudella tabletilla tai esimerkiksi puhelimella on tietysti tehtävä, on valokuvan ottaminen. Nämä laitteen ihka ensimmäiset kuvat ovat mielestäni aina legendaarisia ja muistuttavat kivasta päivästä. Jatkoin tottakai perinnettä nytkin ja räpsäisin kuvan itsestäni. Oho, mites siitä nyt näin hyvä tuli? Värit tulevat hyvin esiin ja silmätkin näyttävät kirkkailta vaikka päivänvalosta ei ole tietoakaan. Mahtavaa!

asus zenpad-talbet

Oma ZenPadini on 10 tuumainen, mutta näitä saa myös 7- ja 8-tuumaisina. Lisäksi tablettiin on saatavilla näppäimistö, josta olen erityisen kiitollinen. Kiireisinä päivinä joskus niitä työasioita on hoidettava myös reissun päältä, joten näppäimistö nopeuttaa ja helpottaa hommaa huomattavasti. Lisäksi näppäimistö sisältää omat kaiuttimensa, joista lähtee ääntä ihan kunnolla. Onnistuu musiikin kuuntelu tai sarjojen katsominen vaikka pannut sihisisivätkin kuumina. ZenPadeihin voi tutustua tarkemmin osoitteessa: http://asusnordic.com/fi/#Z300

NÄPPÄIMISTÖ-kaiuttimilla-zenpad-asus-tabletti-10-ida-jemina

Sitten ei kun joululaulut soimaan ja kyökin puolelle! Ihanaa iltaa!

Kommentit (5)
  1. Kivat noi lasit 😀 Tuommonen laite ois kyllä aika kätevä. Itsellä on tosin samsung galaxy note 4, jossa aika mukavan kokoinen näyttö, ehkä jopa liian iso omaan käyttöön – ei nimittäin puhelin mahdu oikein taskuihin yms.

    1. Kiittis Tuija! On kyllä ollut kätsy, varsinkin kun itselläni taas on vähän pienempi puhelin 🙂

  2. Tehovalkaisu
    19.12.2015, 15:08

    Näppärän oloinen laite. Toimiiko se tosissaan noin hyvin salilla (crossarissa ja juoksumatolla). Ainakin kuvassa näyttää toimivan. 🙂 Jospa joulupukki tois jonkun tabletin tai iPadin…

    1. Loistavasti toimii 🙂 Toivotaan pukilta elektronista yllätystä teidän kuusen alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *