AHDISTAAKO SYKSY? ET OLE YKSIN!

Huh. Syksy ei oo mulle helppo. Ei oo koskaan ollut. Se ahdistaa ihan huomattavasti ja näin on ollut ihan tuolta teini-iästä asti. Kylmyys ei haittaa yhtään niin paljon kuin pimeys. Ja se, että sitä pimeyttä kestää niin pitkään.

Oon tässä heti syyskuun alusta löytänyt itseni monesta tilanteesta, joissa ahdistus on nostanut oikein kunnolla päätään. Vaikka aurinko olisi paistanut ja kaikki olisi ollut hyvin, nousee tuska rintaan. Tuleva rupeama ahdistaa ja sitä on vaikea päästä pakoon.

Pakeneminen onkin ehkä vähän huono keino valmistautua tulevaan. Syksyn ja sitä kautta talven tuloa ei voi estää. Pimeys tulee, kylmyys tulee, sateet tulee, räntä tulee, ihmiset häviää katukuvasta jne. Nää on niitä ajatuksia, mitä mulla pyörii ensimmäisenä syksystä päässä. 

Sen on ihan pakko muuttua. En ole luonteeltani sellainen, että jäisin tuleen makaamaan. Pyrin myös aina ajattelemaan asiat positiivisen kautta. Tää syksy onkin todellinen haaste. En osaa ajatella siitä positiivisesti, mutta tiedän, ettei siinä ole mitään järkeä. Ei siitä hyödy kukaan ja vähiten minä. Tuo ahdistus on kuitenkin hyväksyttävä ja käsiteltävä tietyllä tapaa. 

Nyt yritänkin alkaa muuttamaan ajattelutapaani. Tarttumaan niihin pieniin hyviin asioihin, joita syksy ja talvi tuovat. Rehellisyyden nimissä tätä kirjoittaessani mulla ei etukäteen ole yhtäkään asiaa vielä mielessä.

Toiset rakastaa just syksyä. Kyllä mäkin voisin, mutta otan sen vain merkkinä tulevasta talvesta. En elä hetkessä. Sinälläänhän syksy on nimittäin vielä ihan jees ja talvi on se todellinen syypää.

Syysiloa! Tsekkaa: KUVAT JOITA EI KOSKAAN JULKAISTU

Okei. Haaste käyntiin! Syksyssä ja talvessa ihanaa on:

kynttilät. Oon laittanut niitä nyt iltaisin palamaan ja ne rentouttaa sekä rauhoittaa mieltä.

Kuumat juomat. Pumpkin spice latte kahvilasta tai illalla tee sohvalla istuskellessa. Niitä ei kesällä kaipaa samalla tavalla, mutta pimeissä ja kylmissä illoissa niissä on fiilistä. Talvisin musta kuoriutuu aina kunnon teehullu.

Voit kulkea ulkona minkä näköisenä tahansa ja harva edes näkee mitään tarkkoja piirteitä. On niin pimeää hah! Ei mutta tää on ihan totta. Pimeydessä on paljon yksityisempää.

Luistelu. Viime talvena pääsin ulkojäälle ja se oli ihan sika hauskaa. Pakko tehdä useammin tänä vuonna!


Joulu! Joulu on parasta ja sitä voi onneksi fiilata ihan sinne loppuvuoteen saakka. Oi!! Lahjojen miettiminen ja joulukorttien koristelu on kultaa!

Takit! Rakastan takkeja. Muuta asua ei tarvitse edes miettiä, jos takin alle voi piiloitua. Myös yöpuku piiloutuu mukavasti sen alle, kun illalla lähdet heittämään koiria 😀

Treenit. Salilla treenaaminen nyt vaan on parasta talvella ja siitä saa aina kiksejä. Ja me suomalaiset ollaan kyllä yhtä hullua treenikansaa. Sen oon huomannut! Täällä on oikeesti niin urheilullista ja ahkeraa jengiä, että siitä voi kyllä moni maa ottaa oppia. Pimeys saa meidät vaan huhkimaan entistä motivoituneemmin.

Tuntuu jo oikeasti vähän paremmalta ihan vaan ajatella yksittäisiä asioista, jotka tuottaa iloa. Ahdistaako sua pimeys tai tuleva talvi? Uskon, että siellä saattaa olla muitakin asian kanssa kamppailevia. Vai olenko ainoa? Mikä teitä auttaa jaksamaan? Heitä yks positiivinen asia syksyssä tai talvessa kommentteihin! Fiilataan niitä yhdessä!

Paita TÄÄLTÄ / Housut TÄÄLTÄ

EDELLISESSÄ POSTAUKSESSA: NÄIN TREENAAT KÄDET KOKONAAN TALJASSA!

👻 Seuraa snapchatissa: idajemina 👻
ja Instagramissa: @idajemina 

<3

Kommentit (18)
  1. Tämä kesä oli aivan ihana ja hieman haikein mielin otan kanssa syksyä vastaan mutta eri vuodenajoissa on musta kaikissa hyviä puolia joita syksyssä mielestäni sen pimeyden tunnelmoiminen kynttilöin mutta myös uni tulee paremmin:D ja kun on viileää voi käyttää erilaisia vaatteita ja sisällä on kanssa mukavampi kun mitä helteellä oli. Ihanaa syksyä ja kiitos kivasta blogista<3

    1. Huh! Tänä kesänä sai kyllä naama olla jatkuvassa soijassa! Eli ihan totta! 😊 Kiitti itelles hyvistä lisäyksista ja leppoisaa syksyä sullekin 🤗♥️

  2. Kiitos tästä, tuli tarpeeseen. Jostain syystä ahdistuspäiviä on nyt ollut hurjan paljon, vaikka sisimmässäni rakastan tätä syksyn tunnelmaa ja raikkautta. Mutta kuten sullakin, myös mulla, nuoresta asti syksy on tuonut kummallisen ahditusken rintaan: vaikka tavallaan odottaa uusia juttuja innolla, samalla haluaisi vain vältellä velvollisuuksia ja ne kivat asiat alkaa yhtäkkiä muuttua lähes ylitsepääsemättömän ahdistavaksi. Harmi, koska kaikestahan selviää ja tavallaanhan sen koko ajan tietää, vaikka mieli yrittää tehdä tepposet. 🙂 Tsemppiä syksyn pimeisiin, kyllä tähän totutaan, varmasti!

    1. Anytime girl<3 kyllä tää tästä ja etenkin porukalla! Suurin apu on mun mielestä samanhenkiset ihmiset. Tietää ettei tässä yksin olla <3 Tsemppiä sullekin! Hengähdetään syvään ja mennään eteenpäin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *