Ida Jemina
Ida Jemina

ÄÄRIMMÄISEN TEHOKAS TREENI JOKA MONELTA JÄÄ HYÖDYNTÄMÄTTÄ

metsalainens

Tätä treeniä ei monesti nää tehtävän vaikka se äärimmäisen tehokas onkin. Oletko sinä vielä kokeillut tätä tai kuuluuko se kenties joka talven treenirutiineihisi?

Kyseessä on mäen ja hangen hyödyntäminen kovassa, mutta varsin piristävässä treenissä. Mäkijuoksut itsessään ovat jo rankkoja ja kun niihin vielä yhdistää olosuhteiden salliessa lumen, on kova vastus taattu. Koita siis valita paikka, jossa lunta ei ole aurattu – mitä syvempi hanki, sitä enemmän haastetta.

Viime vuonna rämmin menemään metsässä näitä treenejä ja nyt kun viimein tänne Etelä-Suomeen on saatu taas lunta, ovat mäkijuoksut luonnon helmassa taas päässeet spontaaneihin sporttihetkiin. Postauksen lopussa annan esimerkin voimapainotteiseen harjoitukseen.

Tällaisessa treenissä eritoten takareidet, pakarat ja pohkeet pääsevät työskentelemään oikein kunnolla, jotta mäen huipulle asti kipuaminen onnistuu. Treeni on voimapainotteinen erityisesti, kun mäki on suht jyrkkä ja vedot lyhyehköjä sekä rivakoita sprinttejä.

lumisprintti

Seuraavana päivänä treenistä voi tuntea kuinka lihakset ja mahdollisesti ihan uudet paikat ovat hellinä. Ennen harjoituksen aloittamista onkin tärkeää muistaa lämmitellä hyvin ja alkuun voi tehdä myös muutaman kevyemmän sekä hitaamman nousun. Alla esimerkki harjoituksesta.

VOIMATREENI (LUMISESSA) MÄESSÄ

– Suht jyrkkä mäki
– 10-20 sekunnin sprinttejä
– 8-10 vetoa

Jos kaipailet lisää vaihtelua treeneihin, tsekkaa myös: Ohjeet pyramidijuoksuun! Raitista ilmaa, energiaa ja jäätävän hyvää treenifiilistä! 

Edellisessä postauksessa: NÄIN KOOSTAT RUOKAVALION ITSE

  

Kommentit (13)

 1. Soile

  Mistä nuo ihanat treenivaatteet?

  • Ida Jemina

   Pöksyt on Women’s Bestiltä ja fleece on saatu joululahjaksi, joten siitä en tiedä 🙂

 2. Mari

  Saako tulla pulkalla alas 🙂

  • Ida Jemina

   Ehdottomasti! 😀 paljon hauskempaa!😄

 3. Mari

  Mitä tuo ”vetoa” tarkoittaa? Onko se ns toistoja ylös-alas vai mitä😀

  • Ida Jemina

   Kyllä 🙂

 4. Ninnu

  Kyllä sun blogi on vaan paras! Kymmeniä vinkkejä oon täältä näpistänyt ja mikä parasta, hauskuus ja monipuolisuus kulkee aina mukana. Rakastan treenata luonnossa ja myös kehon painolla. Sksi on kiva, että kaikki ei vanno pelkän sali-/punttitreenin nimeen vaan näkee vaihtelun virkistävänä ja myös RASKAANA. Kyllä on monet kolotukset saatu aikaan ihan vaan kehonpainoa ja luovuutta käyttäen. 😉 Toki perus salitreeni on kivaa, mutta vaihteluksi kaikenlaiset sykettä nostavat ja luovat treenit tekevät terää. Monipuolinen liikunta on avain liikunnalliseen elämäntapaan (minun mielestäni).
  Kai pointtina tässä oli siis kiittää postauksista, positiivisesta meiningistä ja ennen kaikkea huipuista vinkeistä! Jatka samaan malliin. 🙂

  • Ida Jemina

   Voi kiitos! Ihan samaa mieltä – vaihtelu virkistää ja ilo säilyy mukana tekemisessä, kun treenaa monipuolisesti ja toisinaan ihan spontaanisti! 🙂 ja ehdottomasti älyttömän kovia treenejä voi tehdä myös salin ulkopuolella! Mahtavia treenejä sulle Ninnu! 🙂

 5. ReeLee

  Heippa! Täällä lukija, joka on käynyt ennen vain piipahtamassa silloin tällöin.. nyt ajattelin aloittaa treenamisen ihan kunnolla, joten tsemppiä, motivaatiota ja iseoita olen etsimässä.. luin ehkä sun kymmenen viimeisintä postausta ja katoin kaikki sun youtube videot!!! Ja mää niin tykkään susta!! Videoista saa ihanan ja energisen kuvan susta, että ihan harmittaa kun videoita oli niin vähän. Eli suosittelen suurella sydämellä vloggaamista! Tilasin jo heti sun kanavan ja lisäsin sut snäppiin. Ja hei, tummat hiukset todellakin sopii sullemeille miljoona kertaa paremmin!! Sää oot ihana, sanavalmis, rempseä, hauska ja ihan paras höpöttelijä! Aito, todella kaunis ja sun artikulointi on ihanan selkeää joten videoita on kiva katsoa!! Että tämmönen kommentti, nyt alan lukeen sun blogia säännöllisesti! Jatka samaan malliin plus paljooon vlgoin päivitystä!! Ihanaa viikonloppua 😘
  Terkuin Reetta

  • Ida Jemina

   Ihana!! Kiitos tuhannesti! Kylläpäs sai taas lisäpotkua tekemiseen! 🙂 Videot on alkanut juuri vasta pyörimään, joten lisää on aivan varmasti luvassa 🙂 tosi kiva kuulla, että ne maistuu! 🙂 Supereita treenejä Reetta ja huikeeta uuden vuoden alkua!

 6. TÄYDELLINEN MEIKKIPOHJA – NÄITÄ TUOTTEITA KÄYTÄN! – Ida Jemina

  […] ÄÄRIMMÄISEN TEHOKAS TREENI JOKA MONELTA JÄÄ HYÖDYNTÄMÄTTÄ […]

 7. Sali täynnä? Näin selviät tammikuun ruuhkista! – Ida Jemina

  […] ÄÄRIMMÄISEN TEHOKAS TREENI JOKA MONELTA JÄÄ… […]

 8. KUN AIKA EI RIITÄ – MITEN KANNATTAA TREENATA? – Ida Jemina

  […] ÄÄRIMMÄISEN TEHOKAS TREENI JOKA MONELTA JÄÄ HYÖDYNTÄMÄTTÄ […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *