Aamu-, päivä- vai iltatreeni?

Olen treenaillut eri vuorokaudenaikoina ja huomaan niissä suuria eroja niin energia- kuin voimatasoissakin. Toiset tykkäävät treenata aamulla kukonlaulun aikaan, kun taas toiset suuntaavat salille kun monet ovat jo nukkumassa. Mikä on sitten paras aika treenata? Oman kokemuksen mukaan tämä riippuu täysin ihmisestä sekä hänen tottumuksistaan ja vuorokausirytmistään.

iltatreeni
Perjantai-illan haukkapumppia


Itselleni huonoimmat ajat treenata ovat heti aamulla. Vaikka yrittäisin saada itseni ja kroppani hereille lämmittelemällä erityisen hyvin, ovat energia- ja voimatasot paljon alhaisemmat kuin myöhemmin treenatessa. Aamutreeneissä on kyllä se mukavaa, että ne antavat hyvän buustin loppupäivään eikä treenejä täydy enää sen päivän osalta mietiskellä. 

aamusaliParas aika treenata voima- ja energiatasojen kannalta itselleni on päivällä, kun olen ehtinyt kunnolla herätä ja kun päivä on jo käynnistynyt. Silloin tulee usein parhaimmat jumpat vedettyä. Joskus kuitenkin treenaan myös aika myöhään ja jos salini ei menisi kiinni, hyppelehtisin siellä varmasti vielä puolenyön aikaan. Iltatreeneissä on ehdottomasti se huono puoli, että kroppa käy kierroksilla vielä jonkin aikaa treenin jälkeen ja uni ei välttämättä maistu niin nopeasti. Jos aamulla on aikainen herätys pyrin välttämään myöhäisillan saleja. 

päivä treeni
Ja hiki virtasi


Kohta alkaakin olemaan itselleni juuri se optimaalisin aika suunnata kohti salia. Oletko sinä huomannut eroja eri treeniaikojen välillä? Mikä on sinusta paras aika treenata?

Kommentit (6)
  1. Iltapäivällä/alkuillasta kulkee parhaiten. Huippublogi ja ihanan oloinen persoona 🙂

    1. Silloin on ainakin ehtinyt herätä kunnolla! Kiitos paljon ihana 🙂

  2. Oon kyllä huomannut selkeesti mitkä ajat on parhaita omille treeneille. Lenkki kulkee parhaiten aamulla (tyhjällä vatsalla) ja salitreeni iltapäivällä 🙂

    1. Se on kyllä jännä miten suuria eroja eri ajankohdissa saattaa olla, mutta parasta jos on löytänyt omat suosikkinsa niin voi suunnitella treenit niiden mukaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *