5 PARASTA ASIAA KOTONA – TÄMÄ VIELÄ UUPUU!

Kaupallinen yhteistyö: Lumo-kodit

Miksi se on niin, että vaikka olisi kuinka tyytyväinen siihen omaan kotiin, löytyy kuitenkin aina jokin juttu mikä voisi olla vieeeeläkin vähän paremmin. Ootteko huomanneet samaa? Vai liittyykö tää mun rakkaseen harrastukseen – asuntojen katselemiseen netissä ja pohjapiirrustusten fiilistelyyn? 😀

Me asutaan nykyisessä kämpässä nyt toista kesää ja muistan edelleen, kuinka fiiliksissä oltiin, kun Urhon ja Sisun kanssa tultiin tänne ennen muuttokuormaa ja riehuttiin tyhjissä huoneissa. Oltiin kaikki ihan innoissaan. Edelleen (kun oon ensin siivonnut ne notkuvat pyykkitelineet olkkarista pois) tää koti saa mut tyytäväiseksi ja rauhalliseksi. Täällä on tilaa hengittää vaikka mikään megaluokan kokoinen asunto ei olekaan. Niinpä mulle tulikin mieleen jakaa parhaat asiat täältä meidän kodista ja sellaiset hetket mistä täällä pidän eniten. Säkin voit miettiä mihin asoihin oot tyytäväinen siellä missä asut ja kattoa osuuko mikään sama juttu kohdalle. Ja ainiin! Jaan myös sen asian, mitä tänne vielä kuitenkin ehkä vähän kaipaisin!

1. ILLAT KOTONA


Ei pelkästään viikonloppuillat vaan just ne tavalliset arki-illat. Tää oli ihan ensimmäinen asia mikä mulla tuli mieleen, kun aloin miettimään mikä kotona on parasta. Se hetki kun kaikki nelistään istahdetaan tuohon sohvalle ja ei enää tarvitse tehdä yhtään mitään. Pojat on ruokittu ja lenkitetty. Ite on käynyt suihkussa ja kantanut iltiksen olkkariin, jossa sitten syödään ja katotaan jotain sarjaa. Tällä hetkellä meillä on dokkarivaihe menossa. Niitä uppoaa verkkokalvoille melkein joka ilta ja huh ne on koukuttavia, etenkin sellaiset sarjadokkarit.

2. KOTIIN ON AINA KIVA TULLA


Aina! Vaikka jossain muualla olisikin ollut mukavaa, niin hima on aina hima. Sinne on ihana palata. Etenkin jos pojat odottaa täällä vastassa, mua alkaa jo tuossa rapussa hymyilyttämään kun mietin, että täällä ne vetää ihan tuhnussa päikkäreitä.

3. SIJAINNILLA ON SIKANA VÄLIÄ


Ja taas mummi naurais, kun kuulis tuon ”sikana”. Se ei voi ymmärtää sitä. Mutta sijainnilla totta tosiaan on todella paljon väliä. Me kuljetaan tuolla ulkona monta kertaa päivässä koirien kanssa, joten meille tärkeintä on sellainen alue, jossa on helppo ja kiva lenkittää koiria. Elämäntilanne kuitenkin vaikuttaa tähän aika paljon. Voisin yhtä hyvin viihtyä myös muualla tai enemmän kaupunkimaisemmissakin maisemissa. Me asutaan itseasiassa nyt mun lapsuushuudeilla, joka on aika nostalgista. Täällä törmään koko ajan paikkoihin ja kohtiin, joissa on tapahtunut milloin mitäkin. Tuosta kalliolta hyppäsin kerran alas ja lasinsiru viilsi melkein pikkuvarpaani irti..tuohon jokeen veljeni bludasi…tässä alamäessä kaaduin pyörällä.. tuon mummon omenapuusta pöllittiin omenoita.. ja tätä tietä ajettiin pyörillä ihan paniikissa pakoon roska-autoa joka keskiviikko..

4. POHJA

Pohja! Niitä piirtelin aina pienenä ja suunnittelin unelmieni asuntoa. Ennen tänne muuttoa haaveilin pitkään sellaisesta pohjaratkaisusta, missä olkkari ja keittiö olisivat yhtenäistä tilaa. Nyt meillä on sellainen! Oon supertyytyväinen. Tuntuu niin avaralta. Toinen spesiaali juttu, jota täällä arvostan on huoneiden korkeus. Wou ne ovat korkeat! Korkeutta en edes osannut kaivata etukäteen, mutta vitsit diggaan siitä ehkä eniten täällä kämpässä tällaisista konkreettisista asioista.

Se mistä kuitenkin vielä haaveilen, olisi yksi lisähuone. Koska teen töitä paljon kotoa, olisi ihana, kun voisi erottaa vapaa-ajan-tilan ja työtilan selkeämmin toisistaan. Nyt ne kaikki miksautuvat aikalailla yhteen ja ajatuksia ei niin helposti saa pois työasioista. Niinpä fiilistelen erityisesti tällä hetkellä kolmioita. Ooh oon löytänyt muutaman superhoukuttelevan jo.. Eniten houkuttaa nämä ihan vasta valmistuneet kämpät (tsekkaa uusista esim. Kivenlahti tai Tapiola). Vaihtaminen Lumo-kotien sisällä ei olis ilmeisesti mikään vaikea juttu. Mutta saa nähdä. Aina on voi fiilistellä vaikka ei muuttaiskaan. Myös oma sauna olis aika jees.

5. KOKO AJAN TAPAHTUU JOTAIN KIVAA

Musta tuntuu, että täällä on oikeasti käynnissä koko ajan jotain kivaa. Ei ainoastaan meidän kämpässä vaan kaikissa Lumo-kodeissa. On lintsipäiviä, särkkäpäiviä, konsertteja, pihakoutseja, talvella rusettiluistelua ja nyt festarilippuarvontoja. Arvostan! Superkivaa kun kaikkea tollaista piristävää ja ihan ylimääräistä kivaa järjestetään. Ei meillä vanhassa kämpässä mitään extraa ollut, mutta täällä on kaikenlaista. Mun broidikin vähän aika sitten laittoi viestiä ja kysäs, että niin mistä niitä Flow-lipukkeita voi löytää? Ne todellakin on arvonnassa KAIKILLE olit sitten Lumo-asukas tai et, joten kannattaa ehdottomasti osallistua. Hyvässä lykyssä pääset frendin kanssa Flow:hon riehumaan kolmeksi päiväksi! Eti lippu TÄÄLTÄ kotien joukosta (vinkki: älä skrollaa liian äkkiä niin kun minä ensi kerran, se löytyy tosi äkkiä!) ja pääset osallistumaan! Onnea!! Ois niin siistiä päästä tuonne!


Tällaisia hetkiä ja asioita arvostan. Pian alkaakin olemaan tuon ykköskohdan ja mun lempparihetken aika, joten ei kun superrentoa iltaa karvapäät! Me lähdetään heittää poikia ulos – moro!

Kommentit (8)
  1. Kaunis koti! Saako kysyä mistä tuo kotitoimiston vaalea pitkä hyllykkö mahtaa olla?

    1. Kiitti Saraseni!<3 Tottakai saa! Se löytyy täältä! Mustana ja valkoisena 🙂 me ei porattu sitä seinään eli pysyy siinä ihan vain seinään nojailemalla 🙂

  2. Moikka! Ihana koti 🙂 Minkä rotuinen tuo teidän isompi koira on? Aivan ihanan oloinen <3

    1. Moikka!😊 voi kiitos!❤️ Hän on kyllä ihan maailman paras! Urho on sekarotuinen. Sen äiti on saksanpaimenkoira ja isä tanskandoggi-bernhardinkoira-labbis-mix 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *