5 KEINOA JOILLA VIET TREENIT UUDELLE TASOLLE!

Kyllä näillä lähtee! 5 erilaista keinoa, jotka kannattaa pistää kokeiluun vaikka samantien! Erityisesti jos on jo treenitaustaa alla, ovat nämä keinot poikaa! Tässä tulee suosikkejani, joilla pääset viemään treenit astetta kovemmalle tasolle. 

1. PYRAMIDILLA PAIKAT PUMPPIIN!

Yleensä pyramidiharjoituksessa painoja lisätään sarja kerrallaan samalla toistoja vähentäen ja huipulta käännytään takaisin eli lasketaan painoja sarja kerrallaan mutta lisätään taas toistoja. Tämä on kuitenkin vain yksi monista eri variaatioista ja niitä voi tehdä monella eri tapaa – tässä yksi kettumaisimmista ja mielestäni parhaimmista -> EDESTAKAISELLA PYRAMIDILLA JALAT TUUTTIIN!

2. VUOROSARJAT – LISÄÄ TEHOA JA VÄHEMMÄN AIKAA TREENIIN?

Kyllä kiitos! Vuorosarjat nimensä mukaisesti tarkoittavat kahden liikkeen tekemistä vuorotellen. Heeeeetkinen..eikös nämä ole niitä supersettejä? Ei aivan. Toisin kuin superseteissä, vuorosarjoissa pidetään taukoa liikkeiden välillä. Käytännössä tehdään liike 1 – pidetään taukoa – tehdään liike 2 – pidetään taukoa ja aloitetaan taas alusta.

Vuorosarjoja voi käyttää muutamalla eri tavalla. Esimerkiksi:

– Vastakkaiset eli antagonistiset lihasryhmät. Vuorosarjat toimivat loistavasti vastakkaisia lihasryhmiä treenatessa. Esimerkkinä voidaan käyttää vaikkapa hauista ja ojentajaa tai esimerkiksi etureisiä ja takareisiä. Tällöin tehdään ensin yksi sarja etureisiä, pidetään hieman taukoa ja tehdään sarja takareisiä. Tällöin vastakkaiden lihasryhmä jatkaa palautumista toisen sarjankin aikana.

– Toisistaan erilliset lihasryhmät. Vuorosarjat ovat oivallisia myös toiminnaltaan erillään oleville lihaksille. Esimerkiksi ojentajat ja takareidet voivat toimia tällaisena vuorosarjaparina. Kuten vastakkaistenkin lihasryhmien kohdalla, ensimmäinen lihasryhmä palautuu myös toisen sarjan aikana.

– Sama lihasryhmä. Saman lihasryhmän treenaaminen tällä tavoin on toki myös mahdollista. Esimerkiksi yksi toimiva tapa hyödyntää tällöin vuorosarjoja on tehdä ensin eristävä liike ja siirtyä tämän jälkeen isompaan perusliikkeeseen. Tällöin ensin tehtävä eristävä liike toimii etukäteisväsyttäjänä ennen jokaista perusliikesarjaa. Etuna voi olla tällöin mm. paremman tuntuman saaminen hankalasti aktivoituviin lihasryhmiin.


3. TREENITIKKAAT – UUTTA POTKUA JA VAIHTELUA TREENIIN!

Tämän tyyppisellä harjoituksella voi saada taas uutta nousua treeneihin ja ennen kaikkea piristystä tekemiseen. Tikkaissa nimensä mukaisesti edetään ylöspäin tehden ensin esim. 3 toistoa, sitten samalla painolla 5 toistoa, sen jälleen samalla painolla 8 toistoa ja lopuksi 12 toistoa. Setit tehdään sellaisella vastuksella, jolla saa tehtyä tikkaiden pisimmän sarjan – lyhyempien sarjojen kuuluu siis tuntua suht helpoilta. Mikä parasta, tätä harjoitusta voi kokeilla melkeinpä missä liikkeessä vain.

4. HIISSAUS – PIINAAVAA MEHUSTELUA LIHAKSILLE!

Tee liikkeitä hiissaus-tyylillä. Tässä erityisesti kyykyt ovat omia suosikkejani. Mene kyykkyyn ja tee pieniä toistoja liikeradan keskivaiheilla niin, ettet nouse kokonaan ylös tai laskeudu täydellisen alas. Näitä voi tehdä lisäpainoilla tai ilman sen mukaan, kuinka tiltissä lihakset siinä vaiheessa treeniä ovat. Tätä voi myös soveltaa moniin liikkeisiin ja tehdä kyykyn sijaan vaikkapa prässissä.


5. 1,5 TOISTOT – AI AI AI TÖRKEEN HYVÄ!

Vaihtoehtoisesti voit myös kokeilla 1,5 toistoja, jotka lisäävät mehukkaasti haastetta liikkeeseen. Pistä testiin ja katso kaksi eri tapaa toteuttaa ne postauksesta: Tehokas treenivinkki jakoon – Kokeile tätä!

Onko sulla joku näistä viidestä jo käytössä? Minkä aiot laittaa testiin?

Ja hei mimmit, 3 päivää enää valmennuksen julkaisuun!! Kohta mennäääääääään!!😱🔥💪 Lue lisää tästä postauksesta.

Mainos uudesta treenivalmennuksesta!

EDELLISESSÄ POSTAUKSESSA: BLOGISSA ENNEN JULKAISEMATTOMAT TREENIVIDEOT

👻 Seuraa snapchatissa: idajemina 👻
YouTubessa: Ida Jemina 
Instagramissa: @idajemina 
Facebookissa: Ida Jemina

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *