4 vähemmän tunnettua käsiliikettä – oletko koskaan treenannut näillä?

hauberikaanto

Mahtavaa maanantaita! Mikä meininki! Jouluviikkoa vietetään, mutta vielä ehtii treenata ennen varsinaista juhlaa! Tässäpä neljä vähemmän tunnettua käsiliikettä tuomaan piristystä treeniin. 

JM Press

jmpresss

Jos ei ole aiemmin kokeillut tätä ojentajaliikettä, niin saattaa olla paikallaan opetella ensin liikerataa kevyemmillä vastuksilla ennen varsinaisiin työsarjoihin siirtymistä, jotta tekniikka käy hieman tutummaksi ennen painojen lisäämistä. Nosta tanko telineistä neutraalilla oteleveydellä ja lähde laskemaan sitä alas kohti ylärintaa. Alhaalla olkavarsien asettuessa suurin piirtein samaan linjaan ylävartalon kanssa, lähde punnertamaan painoja takaisin ylös ojentajia käyttäen. Tämä liike eroaa tavallisesta kapeasta penkkipunnerruksesta muistuttaen tietyllä tavalla hieman sen ja ranskalaisen punnerruksen sekoitusta. Ranteet on hyvä muistaa pitää luonnollisen suorina liikkeen aikana.

 

Ojennus niskan takaa yhdellä kädellä

 

ojentaja-korvan-taa

Tämä liike sopii erityisesti treenin loppuun viimeisten ojentajamehujen tiristäjäksi. Tässä kädet työstetään yksi kerrallaan vuorotellen. Pidä olkavarsi paikallaan suorituksen ajan kyynärpää kohti kattoa. Liike eroaa suoraan niskan takaa pumpattavaan ojennukseen siten, että paino lasketaankin sivuun vastakkaisen korvan taakse. Suorituspainot ovat tässä eristävässä ojentelussa yleensä suhteellisen pienet, mutta polte sitäkin pippurisempi!

 

Hauisveto ylätaljassa

 

hauista-taljaveto

Ai että, tällä saa todella tulisen tuntuman hauiksiin! Asetu ylätaljaan istumaan ja nappaa tangosta kiinni vastaotteella noin hartioiden leveydeltä. Lähde vetämään painoa alas hauiksilla kiinnittäen samalla huomiota selän työskentelyn minimoimiseen (tässä onnistuakseen mm. selkävetoihin verraten hieman pienemmät vastukset ovat yleensä paikallaan). Tuo tanko suunnilleen leuan tasolle ja purista käsivarsilla kunnon supistus. Tämän jälkeen päästä tankoa jarruttaen takaisin ylös samalla hauiksia muikeasti venyttäen. Huom. Jos selkätreenit tuppaavat menemään perille kuin itsestään käsituntuman tuottaessa mahdollisesti päänvaivaa, saattaa tämä vaatia hieman toistoa, kunnes ahaa-elämys koittaa.

 

Keskitetty hauiskääntö seisten (Arnold hauiskääntö)

 

keskitetty-hauiskaanto-arska-arnold

Tämän mainion hauiskäännön bongasin vuosia takaperin Pumping Iron-dokkarista, jossa Arnold turvotteli hanskojaan Venicen maisemissa. Tässä työskentelevä käsi roikkuu vapaana, eikä sitä tueta esimerkiksi jalkaa vasten. Liikkeen aikana olkavarsi pysyy paikoillaan, johon kannattaa kiinnittää huomiota sen lähtiessä helposti liikkumaan kyynärpään noustessa ylöspäin. Tällöin paino liikkuu vain suoraan ylöspäin, kuten drag curlissa. Tässä liikkeessä onkin sen sijaan tavoitteena liikuttaa painoa mahdollisimman suuressa ja raskaassa kaaressa. Pidä siis olkavarsi paikallaan ja koukkaa paino näyttävässä kaaressa kunnon tuntumaa tavoitellen!

Energisiä treenejä!

Edellisessä postauksessa saa äänestää mistä kirjoitan seuraavassa kauneuslauantaipostauksessa. Valittavana on 3 herkullista vaihtoehtoa. Katso mitä muut ovat jo äänestäneet ja vaikuta tulokseen! -> 3 vaihtoehtoa – valitse mistä kirjoitan!

Kommentit (8)
 1. Hei,
  Hyviä vinkkejä taas kerran treeniin, kiitos! Pari oli tuttua, mutta hyvin unohtunutta;)
  Olisiko sulla vinkkejä, millainen ruokavalio kannattaisi liittää tuohon sun UBB:n? Tarkoitus olisi potkaista se käyntiin heti joulun jälkeen ja mietiskelin, teetkö hlökohtaisia ruokavalioita tai voisitko muuten vinkata, millaisella ruokavaliolla kannattaisi lähteä tuota treenikokonaisuutta työstämään? Tavoitteena olisi saada reisistä ja pepusta kiinteämmät, ne laahaa selvästi muuta kroppaa jäljessä, niin mihin kannattaisi ruokavaliossa erityisesti kiinnittää huomiota?.
  Oikein mukavaa joulua sulle ja hauskaa uutta vuotta!
  Niin ja muuten on tosi kiva ollut kattella sun videoita, vinkkaa ihmeessä niistä aina täällä blogissa, ainakaan minä en käytä muita kanavia kuin tätä, joten ne löytyy vain täältä;)

  1. Hei Miina! Kiva että pidit postauksesta! 🙂 Tällä hetkellä en valitettavasti pysty ottamaan ruokavalioasiakkaita, mutta mikäli tähän tulee muutoksia niin ilmoittelen siitä blogissa. Ruokavaliossa on tärkeää kiinnittää huomiota sopivan riittävän laadukkaan proteiinin saantiin. Ihan ensimmäiseksi syö riittävästi. Sitten katso, että saat varmasti tarpeeksi protskua ja rasvoja. Loput ota hiilihydraateista. Sitten kun nämä ovat kunnossa, on tarkemman makrojen&mikrojen lähteiden ja muiden yksityiskohtien tarkastelun aika. Tästä postauksesta voit lukea lisää ruokavalion muodostamisesta. Ihan huikeita treenejä sulle! 🙂

 2. Millä salilla treenaat? 🙂 Vai onko kuvissa vain joku rekvisiittasali? 😀
  starbox.fi/tuijastateofmind

  1. Nuo kuvat on yhdeltä pieneltä yksityissalilta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *