Ida Jemina
Ida Jemina

300 EURON RIPULI

Huh.. täällä on ollut sellaisia päiviä, että kohta alkaa tuntua jo vähän epätodelliselta. Odottaa vaan, että mikäs kompastuskivi sieltä seuraavaksi tulee.

Kerroinkin tuossa viime viikolla, että Sisulla oli tulossa leikkaus. Jätkä pelkää tosi paljon lääkärikäyntejä ja aloittaa alun hännän heiluttelun sekä nuuhkuttelun jälkeen mielettömän kapinan siinä vaiheessa, kun tuntematon henkilö nappaa stetoskoopin käteen. Noh leikkaukseen joka tapauksessa päästiin ja se meni onneksi hyvin. Pieni ressukka oli noudettaessa ihan tillin tallin ja viimeisillä voimillaan yritti kovalla tsempillä kävellä pois asemalta sivulta toiselle huojuen ja kieli ulkona roikkuen. Kadunpätkän mittainen matka autolle osoittautui lopulta liian väsyttäväksi ja puolesta välistä eteenpäin matka sujui silmät ummessa isännän käsivarsilla. Ensimmäinen ilta meni uikuttaessa ja kivuissa, joka oli sydäntä raastavaa, kun ei itse voi paljon muuta tehdä, kuin antaa hoivaa.

Siitä ollaan kuitenkin tultu paljon eteenpäin ja paraneminen on mennyt tosi hyvin. Töttöröä joutuu pitämään päässä 12 päivää, ettei se pääse nuolemaan haavaa ja sitä kautta aiheutumaan tulehdusta. Tuon töttörönkin pitäminen stressasi etukäteen aika paljon. Mitä jos se ei millään voi sietää sitä ja yrittää koko ajan ottaa sitä pois päästä.. Miten se pystyy juomaan vettä? Jne. Tötsän pitäminen on kuitenkin mennyt yllättävän kivuttomasti! Ei se tietenkään mikään kiva juttu ole, mutta toisaalta Sisu ei myöskään ole siitä moksiskaan, kun asiasta ei ole tehty mitään numeroa. Seiniin ja kaappeihin tuo pieni torvipää toki törmäilee tuon tuosta, mutta se ei onneksi tunnu kuin hieman hidastavan menoa. Juominen onnistuu ja syödessä otan sen aina pois. Ulkona suojusta on näillä keleillä ollut melkein mahdotonta pitää, kun tötsä jämähtää liikkuessa aina lumeen Sisun auratessa hankia pitkin eteenpäin. Anyway! Tämän halusin kertoa lähinnä siksi, ettei siellä joku stressaa samalla tavalla kuin minä, jos teidänkin koira joutuu joskus pitämään tuollaista suojakauluria.

Kaikki alkoi jo mennä selvästi paremmin ja poika saamaan voimia takaisin, mutta sitten yhtäkkiä ihan puskista alkoi äkillinen ripuli ja oksentelu. Niin huono tuuri. Oltiin tietenkin huolissamme, ettei se vaan jotenkin liittyisi leikkaukseen ja soiteltiinkin heti asiasta lääkärille. Suosituksena oli vielä tarkkailla tilannetta ja pyrkiä parantelemaan pojan oloa kotihoito-ohjein, mutta myös tulla melko pian vastaanotolle mikäli tilanne päivän aikana pahentuu. Siinä sitten pidettiin potilasta silmällä, kunnes illemmalla aika nopeasti tilanne kääntyi aiempaa huonommaksi. Mikään ei enää pysynyt sisällä ja molemmista päistä ruiskusi kaikki ulos. Vedenkin oksensi. Hankeen jäädessä vain verisen suihkun jälki, lähdimme päivystykseen.

Voi sitä huudon määrää, kun Sisulle työnnettiin kuumemittari pyllyyn ja annettiin pahoinvointilääke pistoksena. Kuulemma eräs non-stoppina koko illan ajan haukkunut yöpotilaskoirakin hiljeni ensimmäistä kertaa ihmetellen pää kallellaan, kun meidän Sisu karjui.

Onneksi saatiin pikaisesti toimivat hoitokeinot käyttöön ja tällä hetkellä toipilaan olo on jo huomattavasti parempi. Nopeasti vaikuttaneiden lääkkeiden myötä kaikki alkaa nyt taas olemaan parempaan päin. On niin helpottava nähdä kuinka vielä äsken niin surkeasti voineen pienen ämpäripään olo kohentuu silmissä. Nyt kuuluu taas ympäri kämppää sitä tuttua kolinaa ja tohinaa, kun Sisu viilettää sinne tänne ylpeästi vikisevä kalkkunalelu suussaan.

Näissä vielä ihan tillin tallin. Ostettiin myös tuollainen puhallettava kauluri sitä varten jos se olisi ollut mukavampi. Se kuitenkin ylettää nuolemaan tuolla, joten ollaan pidetty muovikauluria.

Niin moneen asiaan elämässä, myös lemmikkien pitämiseen, sisältyy aina riskejä äkillisistä tilanteista, jotka vaativat pikaista toimintaa. Ja vaikka sitä ei tilanteen ollessa päällä ajattelisikaan, se tietää myös yleensä yllättäviä kustannuksia. Mielenkiinnosta laskinkin, millaista hintalappua tuollainen koiran yhden päivän raju suolistotulehdus sai tässä tapauksessa aikaan. Tähän on laskettu meidän olohuoneen matot, jotka joutuivat oksennuksen kohteeksi ja päätyivät pesulaan. Jostain syystä Sisu erikseen riensi juuri mattojen päälle puklaamaan ja sai vajaassa minuutissa useamman kerralla käyttökelvottomiksi. Saman kohtalon koki myös keittiön matto sekä eteisen matto. Niitä en kuitenkaan pesulaan lähde viemään, koska siitä tulisi kalliimpi nakki kuin mitä itse matot maksoivat. Lasku sisältää myös lääkärikäynnin, joka oli tuplasti kalliimpi yöliksojen juostessa.

Pesula 80 e
Lääkäri ja lääkkeet 179,97 e
Keittiön matto 29,95 e
Eteisen matto 10 e
Yhteensä: 299,92e

Ei mikään pikkupotti. Tällaisiin vastoinkäymisiin voikin yllättäen mennä tosi suuria summia ja tuntuu, että nuo koirien vakuutukset on aika ovelasti tehty, eikä niistä useissa tilanteissa kovin ruhtinaallisesti apuja heru. Onko teillä vakuutusta koiralle ja ootko huomannut samaa?

EDELLISESSÄ POSTAUKSESSA: ASIAT JOITA KAIKKI TOIVOO ETTET TEE SALILLA!

👻 Seuraa snapchatissa: idajemina 👻
YouTubessa: Ida Jemina 
Instagramissa: @idajemina 
Facebookissa: Ida Jemina

Kommentit (22)

 1. Karo

  Hep! Kokemusta on juurikin suolistotulehduksesta koiralla. Pariinki kertaan… pari kertaa onneks alkanut yöstä/aamusta,joten päästy päiväaikaan omalle eläinlääkärille eikä nämä reissut ole pahemmin lompakkoa rasittaneet koska vakuutus. No sit se kerta kun lompakko kärsi.
  Koira oksenteli ja ripuloi,kotihoidolla yritettiin hoitaa ilta (alkoi siis illasta),aateltiin että jos ei ole ohi aamusta niin mies vie sitten aamupäivästä eläinlääkäriin. Lähdettiinkin sitten päivystykseen aamuyöstä ja koira jäi eläinten teho-osastolle suolistotulehduksen ja alkavan verenmyrkytyksen takia. Teholla oli melkeen 2päivää (tietenkin viikonloppua vasten, la iltana saatiin koira takaisin kotiin), lasku oli joku reipas 400e vakuutuksen korvauksen jälkeen.
  Joten onnelisena olen maksanut vakuutusta koska on ollut erittäin tarpeellinen. 😀

  • Ida Jemina

   Oi! Nuo teho-osastot ovat varmasti kalliita, mutta ihanaa jos vakuutuksesta oli niin hyvä apu ja mikä tärkeintä, koira toipui <3

 2. Anni

  Koiravakuutukset on valitettavasti erittäin hintavia ja pieniä vakuutusmääriltään ja sen lisäksi eivät korvaa tietenkään kaikkea. Itelläkin koira niin ollaan miehen kanssa sovittu, että säästetään mielummin vuotuinen vakuutusraha ja sitten kun tulee pommi niin on säästettynä rahaa jo valmiina 🙂 Monet vakuutukset vielä päättyvät kun koira täyttää esim 10-vuotta ja ainakin omilla koirilla sen jälkeen kaikko syövät ja muut superpommit vasta tuleekin😭 Minkä takia leikkautitte Sisun, onko jotain syitä?😊 Mielenkiinnosta kyselen kun omaa urosta ei ole leikattu.

  • Ida Jemina

   Moikka Anni! Se on ihan totta! Tuntuu, että vakuutuksista on erityisesti apua vasta siinä kohtaa kun isommista summista on kyse. Pienemmissä summissa mm. omavastuu on sen verran korkea, että puhutaan vain muutamista kympeistä. Meilläkään Urhoakaan ei ole leikattu, kun ei ole ollut tarvetta. Sisun kanssa myös katsottiin jos ei tarvitsisi leikata, mutta temperamentti on osoittautunut sen verran tuliseksi, että kahden uroksen kanssa leikkaus oli paras vaihtoehto 🙂

 3. Ninja-kissa

  Kiva kuulla että koiruli voi jo paremmin! Mikään ei ole niin kamalaa kuin pienen lapsen tai lemmikin sairastaminen. Kun eivät ne osaa kertoa että mihin sattuu!
  Onneksi kaamealta tuntuva tilanne usein helpottaa yhtä nopeasti kuin on alkanutkin.
  Hyvä kuitenkin että muistutit kuinka kalliiksi lemmikin sairastelu saattaa tulla.
  Meillä meni alkuvuodesta lähes 2000€ kissan hammaslääkäriin. Kyllä, kissan hammaslääkäriin.
  Löytökissa-ressukkamme kärsi niin pahasta juvinaali-gingiviitista (ikenien tulehdus joka työntää hampaat suusta) että kaikki paitsi kisun kulmahampaat piti poistaa. Nyt se on taas virtaa täynnä ja ruokailee ja leikkii täyttä häkää.
  Money well spent, vaikka sitä visa-laskua hetki maksellaankin…

  • Ida Jemina

   Sanos muuta! Sydän väärällään on saanut kyllä olla, mutta onneksi kaikki kääntyi aika nopeasti parempaan vaikka rajulta hetken vaikuttikin.
   Oho! No siinä on kyllä hammaslääkärillä hintaa! Ihana kuitenkin kuulla, että teidän kisuli voi nyt niin hyvin ja onnellisesti 😊<3

 4. ama

  moikka,
  eikö sisu voisi olla ilman tuota varjostinta silloin, kun olette ulkoilemassa tai kotona vahtimassa. harvemmin koira lenkillä alkaa nuolemaan ja olette heti sitä kuitenkin kieltämässä, jos niin käy. voisi olla kaikille mukavampi ratkaisu pitää tuota vain silloin, kun ette ole valvomassa:)

  • Ida Jemina

   Moikka! Itseasiassa lenkeillä ei pidetä tuota tötsää, vähän epäselvästi ilmaisin. Siellä Sisu ei onneksi muista koko haavaa 🙂 Sisällä sen sijaan ollaan pidetty, kun kaveri on sen verran vikkelä että nuoleminen pääsee tapahtumaan ihan sekunneissa.

 5. Rita

  Onneksi pieni potilas voi jo paremmin!
  Mulla on kanssa kaksi koiraa, toinen jo 12 eli vakuutusta ei enää oo ja toisella se on vielä hetken ja hyvä niin. Nuoremmalla oli 5 viikkoa suolistotulehdus, kyllä 5 viikkoa. Se tuli kalliiks ja se on myös juossu kiveä päin ja semmonen reilu 1000e meni hammasremonttiin sen jälkeen 😬 Nyt on jääkiekkoilijan hymy ja onneks sillon oli vakuutus! Kallishan se on mutta tän toisen kanssa ihan hyödyllinen 😂

  • Ida Jemina

   Hui 5 viikkoa! Voi rassukkaa! Ja voi toista!! 😀 voin vain kuvitella sen jääkiekkoilijan hymyn <333 ihan varmasti tosi kalliita juttuja tuollaiset, joten hyvä että vakuutuksesta on ollut apua!

 6. Tuuli

  Me maksettiin vakuutusta kolme vuotta ja sitten päätin luopua siitä. Kun tosiaan vuosimaksu on satoja euroja ja jos koira elää vaikka 10v tulee maksettua lähes 10 000e… Sitten se ei kuitenkaan korvaa jos on vähänkin syytä epäillä perinnöllistä vaivaa tms. On onneksi pärjätty ilman ja säästetty jo pari tonnia niissä maksuissa.
  Noi lemmikkivakuutukset on aivan älyttömän hintaisia kun vertaa mihinkään muuhun vakuutukseen.

  • Ida Jemina

   Toi on niin totta, että lemmikkieläinvakuutukset on ihan hurjan kalliita. Ja ne kattavat vuodessa niin pienen summan. Ja vaikka haluaisikin paremman vakuutuksen, joka kattaisi enemmän, ei sellaista ole tarjolla.

 7. HM

  Hei! Vakuutukset on tosiaan huikean hintaisia ja joka vuosi tulee satavarmasti hinnankorotusta. Meillä on 11-vuotias pitkäkarvainen chihuahua ja vakuutusta maksetaan n. 50 euroa kuussa. Omavastuu aina 150 euroa plus 15%. Onneksi omavastuupätkä on 90 päivää 🙂 Ekaan 9 vuoteen ei vakuutusta käytetty kertaakaan (!!!) mutta viimeisen parin vuoden aikana sitäkin tiheämpään. Maksan mielelläni, tämä kun on voimassakin aina lemmikin poisnukkumiseen saakka.
  Tsemppiä potilaalle!

  • Ida Jemina

   Kiitos paljon! <3 Ne on kyllä niin kalliita, mutta varmasti iän myötä todennäköisyys vakuutuksen käytölle kasvaa.

 8. Jenna

  Onneksi on jo paranemaan päin. Itse en ottanut vakuutusta koiralle aikanaan, kun katselin hintoja jotka oli ihan älyttömiä. Osa oli lähenteli oman kattavan tapaturmavakuutuksen hintaa.
  Nyt on kyllä pakko sanoa, että olispa ollut tuollainen puhallettava kauluri silloin kun omani sitä tarvitsi. Mä sain eläinlääkäriltä 3 kauluria mukaan, ja ne oli kaikki hajalla 5h sisällä. Oma koira ei sitä sietänyt lainkaan, ja loppujen lopuksi oli paljon helpompaa olla ilman. Aluksi piti vahtia nuolemista haukkana, mutta oppi nopeasti ettei saa koskea. Onneksi.

  • Ida Jemina

   Sepä se! Kallista lystiä.. Tuo puhallettava kauluri on ollut muuten ihan huippu mutta tosissaan Sisun ruumiinrakenteella ylettyi sillä haavaan. Mutta ehdottomasti mukavampi kuin muovitötterö ja sen saa kaulapannalla laitettua kiinni niin hankala koiran ottaa pois.

 9. Salla

  Eläinlääkärikulut voi olla hurjia. Mun koira on nyt 5 vuotta ja sillä on vakuutus. Takana on harmittoman kasvaimen leikkaus, loukkaantuminen, pienempiä vaivoja ja kohtutulehdus ja sen takia sterkka. Vakuutusyhtiö on maksanu tähän mennessä hoitokuluja yhteensä noin 5000 euroa eli meillä vakuutus on ollut pelastus. Hurjiahan nuo summat on, kun alkaa laskemaan omavastuita ja siihen päälle rokotukset ym. Meillä on Tapiolan vakuutus, joka on voimassa koko koiran eliniän.
  Toivottavasti Sisu paranee pian! Koirilla tuntuu olevan tapana oksentaa aina matolle. Pestään kesällä kaikki matot aina ite ja on melkeinpä ihan vakio, että parin päivän päästä siitä, kun puhtaat matot on saatu lattiaan, koira oksentaa jollekin niistä.

  • Ida Jemina

   Oi! Suuria summia! Tuollaisissa tilanteissa saa kyllä varmasti olla iloinen, että on vakuutus.
   Kiitos, Sisu on saanut jo energiaa onneksi vähän takaisin. Tuo mattojuttu on kyllä niin totta! Täällä nää kaverit kanssa oikein rientää matolle, jos alkaa oksettamaan 😅

 10. Nina

  Kiva että Sisu voi jo paremmin. Matonpesuun löytyy vinkki: googlaa Pesula 24, ovat jenkkityyppisiä itsepalvelupesuloita joista kahdesta Helsingissä löytyy matoille tasopesukone. Räsymattotyyppisille on isot pesukoneet myös. Tasopesukoneessa 2×3 metrin nukkamatto maksoi 25€ ja pesu kesti 29 min. Matto tuli lähes kuivana ulos. Hinta ja pesuaika määräytyy maton koon mukaan ja tuo oli jo iso matto ja silti edullinen. Joutuu tietty odottelemaan vuoroaan jos joku on ensin, mutta oli tosi kätevä ja hinnan takia viitsi vähän odotellakin. 🙂

 11. Hemulensis

  Hei! Oon tuota miettiny et miks just sinne matolle pitää aina oksentaa ?! Mikä siinä matossa on 😮😄 ostin maton pesurinki ihan ja tasan kerran saanu ylläri matot pestyä sillä, nurkassa seki raukka pölyttyy 😄
  Mutta hyvä että sisulla on nyt kaikki hyvin 😊

 12. Anka

  Hei, on tullut mietittyä tuota matolle oksentamista kissan vuoksi. Meillä on puolipitkäkarvainen katti, joka tähtää kyllä aina matolle oksulle. Joskus jos olen paikalla niin kerkeän siirtämään kisun pois matolta ja samalla tukemaan kattia, oksureaktio kun kun tuntuu tulevan koko kropasta. Ehkä juuri tuon kouristelun vuoksi eläin haluaa tassujen alle kunnon pitoa, jos lattia tuntuu sillon liukkaalta ja kynnet osuu ilkeästi kovaan pohjaan eikä mistään saa tukea… en tiedä, tässähän olisi ihan tutkimuksen paikka!

 13. Riikka

  Koirat oksentaa matolle siks, kun tassut pitää siinä yökkiessä paremmin kuin paljaalla lattialla, niin kokevat sen mukampana vaihtoehtona.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *