Ida Jemina
Ida Jemina

3 YLLÄTTÄVÄÄ ASIAA KOIRASSA

Kaksi vuotta Urho on nyt kuulunut perheeseen ja on joitakin asioita, jotka ovat tulleet yllätyksenä. Pojan kuulumisia on moneen otteeseen toivottu, joten annetaan paukkua! Pyysin myös snapissa (lisää: idajemina) porukkaa lähettämään kysymyksiä ja vastailen niihin tässä postauksessa. 

MIKÄ ON OLLUT YLLÄTTÄVÄÄ?

Ajattelin, että pentuaika menee ohi tosi nopeasti. No meneehän se tietyssä mielessä. Ei sitä pissarallia ikuisuuksiin kestä, mutta toisaalta taas pentumaisuus ja lapsenomaisuus sen sijaan ei menekään ohi niin nopeasti. Kehitys vie aikaa ja etenkin isompien koirien kasvu ihan fyysisestikin voi jatkua siihen kolmen vuoden tietämille.

Kokonaisen vuoden Urho oli täysin pentu. Aivan paukapää, tosi leikkisä, ujo ja lapsellinen. Vaikka se oli aina kaikista isoin leikkikaveri puistossa, se ei todellakaan ymmärtänyt sitä vaan häntä luimussa paineli menemään jännimmissä tilanteissa. Vasta noin puolentoista vuoden iässä alkoi itsevarmuus pikkuhiljaa kasvamaan eikä pakoon tarvinnut aina luikkia vaikka leikit yltyivätkin vauhdikkaiksi.

Päälle kahden vuoden iässä en sanoisi vieläkään Urhon olevan aikuinen. Ennemminkin sellainen leikkisä nuori, jolla on vielä kasvettavaa, opittavaa ja tietyssä mielessä rauhoituttavaa vaikka hän suht rauhallinen onkin. Uskonkin, että kehittymistä aikuiseksi tulee edelleen tapahtumaan.

Toisena yllättävänä seikkana tuli pojan puheliaisuus. Hän on tosi jutteleva yksilö ja ääntelee milloin minkäkin kuuloisilla äänillä. Oli sitten kivaa tai tylsää – hän kyllä kertoo!

Kolmas yllättävä asia oli se, ettei Urho ole niin ruoan tai herkkujen perään. Vesi on parasta!

MINKÄ KOKOINEN URHO ON?

Urho 8kk

Urho on aina ollut suht iso poika. Muistan kuinka jo neljän kuukauden iässä ohi kulkevat alkoivat sanomaan lapsilleen ”kato iso koira” vaikka poika oli vasta ihan pentu.

Selkeänä muistona on myös pentukoulun ensimmäinen päivä, kun kauhuissamme katsoimme kuinka muut pennut olivat ihania sinisilmäisiä palleroita ja me tulimme paikalle ylisuuren häirikön kanssa. Ikä oli sama, mutta hän oli kuin iso ruma ankanpoikanen muiden pentujen joukossa 😀

Pentukoulussa

Nyt Urho on säkä on noin 72cm. Hieman poika on saanut nyt rotevuutta lisää ja pääkin alkaa pikkuhiljaa kasvamaan kroppaan sopivaksi.

KAUAN URHO ON OLLUT SULLA?

Urho on ollut mulla kohta kaksi vuotta.

MIKÄ ON URHON LEMPIHERKKU?

Urhon lempiherkkua ovat jäiset rustot.

KUINKA PALJON URHOA LIIKUTETAAN PÄIVITTÄIN? KUINKA PITKIÄ LENKKEJÄ YLEENSÄ TEETTE?

Urhoa liikutetaan yleensä kolme-neljä kertaa päivässä, joista yksi on urheilua. Muut kävelyä ja haistelua. Lenkit vaihtelee puolesta tunnista reiluun tuntiin.

ONKO URHO KOKONAAN SUN KOIRA VAI ESIM. SINUN JA MIESYSTÄVÄSI YHTEINEN? 🙂

Urho on meidän yhteinen koira 🙂

VOITKO LAITTAA JOTAIN PENTUKUVIA URHOSTA? <3

Ekoja päiviä kotona.

ONKO URHO USEIN YKSIN KOTONA? KUINKA PALJON VIETÄT AIKAA SEN KANSSA?

Urho on hyvin harvoin yksin ja käytännössä melkein aina kanssani.

MINKÄLAINEN URHO OLISI JOS SE OLISI IHMINEN?

Hauska kysymys! Urho olisi sellainen 10 vuotias poika, joka on innoissaan kaikesta. Juoksisi pitkin ojia ja metsiä kun oltaisiin kävelyllä. Keräisi jos jonkinnäköisiä löytämiään aarteita kotiin ja harrastaisi jotakin urheilulajia. Kenties tennistä, koska niiden pallojen perässä juokseminen on niin mukavaa. Toisaalta sitten ihmisenä Urho olisi sellainen mietiskelevä, ehkäpä jopa avaruusaiheisten kirjojen lueskelija.

Kiitos mahtavista kysymyksistä ja lisäilehän snäpissä idajemina, siellä pääsee kurkkimaan meidän touhuja lisää! 🙂 

EDELLISESSÄ POSTAUKSESSA: VALITSIN MIESTEN TUOTTEEN BLOGGAAJABOXIIN?

♥ YouTube: Ida Jemina
 ♥ Snapchat: idajemina
♥ Instagram: @idajemina
♥ Facebook: Ida Jemina

Kommentit (19)

 1. Nimetön

  Urho on ihana!

  • Ida Jemina

   💜💜💜

 2. Mummoilijatar

  Ihana Urho, onnea kauniista koirastasi. Rakastan koiria mutten enää ota koska hyvästijättö on kamalaa ja itkin aina kun koiramme piti nukuttaa, kuukauden. Toinen koiramme oli jo 16 vuotias ja toinen 2 vuotias.

  • Ida Jemina

   Voi..💝💝 koirat on kyllä niin rakkaita💗

 3. :)

  Urho on todella ihana (ja Urhon pikkuveli myös)!❤ oli kiva nähdä omia lähettämiäkin kysymyksiä tuolla postauksen joukossa 🙂 Muuten mitä vinkkejä antaisit reisi”läskin” poistoon (myös postaus aiheesta voisi olla kiva ja myös ajankohtainen kesän tulossa kovaa vauhtia)?
  Kiitos kivasta blogista!

 4. WWW

  Ihana hyvänmielenpostaus 💛

  • Ida Jemina

   💋😊

 5. salla

  Urho on kyllä aivan valloittava nuori herra!:) Olet varmaan jossain kertonutkin, mutta mitä rotuja Urhossa on?:) On nimittäin juuri sen näköinen ja oloinen mistä olen itse haaveillut<3
  Kiitos kivasta postauksesta!

  • Ida Jemina

   Kiitos salla💗 Urhon on äiti on saksanpaimenkoira ja isä tanskandoggy-bernhardinkoira-labbismix 🙂

 6. Sanna

  Hei! Katoin ristiotteen videon missä sä olit mukana, ihan pakko kysyä että mistä se paita on mikä sulla on siinä päällä!!😍

  • Ida Jemina

   Heippa Sanna! 🙂 Se on House of Brandonilta. Se on tämä paita mutta eri värisenä 🙂

 7. anni

  Kiitos postauksesta ja ihanista kuvista. Urholla on selvästi paras mahdollinen koti!

  • Ida Jemina

   Voi olipa kivasti sanottu, kiitos😊❤

 8. pejpe

  Hei ihana postaus!
  Minulla itselläni on pian kaksi vuotta täyttävä puhdas pitkäkarvainen saksanpaimenkoirauros. Hauskaa huomata, kuinka pystyin aivan täysin samaistumaan näihin kirjoituksessa esiintyviin seikkoihin! Pentuvaihe todellakin kestää enemmän kuin muutaman kuukauden, lapsellista leikkisyyttä löytyy vaikka muille jakaa edelleen. Ja toi ääntely! Ei apua, nauran aina vedet silmissä, kun tosiaan kaveri saattaa päästää ihan uskomattomia äänähtelyjä milloin missäkin tilanteissa, on vikinää, tuhinaa, huokauksia, dinosaurus-mylvintää, …. *loputon lista* :’D Ja ruoka ei meilläkään niin kiinnosta. Esimerkiksi opetustilanteissa leikki on huomattavasti motivoivampi palkinto kuin jokin nami.
  Ihan mielenkiinnosta kysyisin, miten Urho suhtautuu muihin koiriin? Vetääkö se lenkillä toisten koirien, autojen tai pyörien perään? Meillä nimittäin tää saalistusvietti on aika vahva, ja myös älytön veto moikkaamaan muita koiria on suuri. Muilta osin on kyllä ollut erittäin oppivainen ja kiltti.
  Rudolf lähettää terkkuja Urholle, vuh! 🙂

  • Ida Jemina

   Kiitos! Voi että hauskaa 😀 Tuo ääntely on kyllä niin huvittavaa 😂 selvästi ihan oma kieli näillä kavereilla 😀 varmaan ymmärtäisivät toisiaan hyvin!
   Urholla ei ole niin vahva saalistusvietti, mutta haluais kyllä aina päästä moikkaamaan ohikulkevia koiria. On myös ollut sellaisia kausia, että se on jännittänyt isoja koiria ja saattanut niille haukahtaa. Etenkin jos sellainen on jäänyt paikoilleen tuijottamaan, niin kokee uhkana. Autoista ja pyöristä ei ole niin kiinnostunut. Joskin Urhon kanssa kun ollaan itse pyöräilty niin siitä se on mennyt aivan sekaisin ja ylikierroksille.
   Voi näitä 😀 hauskoja kavereita! Terkut myös Urholta Rudolfille! 😊

 9. PARHAAT LIIKKEET DIEETILLE – Ida Jemina

  […] 3 YLLÄTTÄVÄÄ ASIAA KOIRASSA […]

 10. tuik

  Ihana kirjoitus! Lisää kertomuksia Urhosta, koirista yleisesti sekä niiden pidosta ja yhdistämisestä aktiiviseen elämään toiveissa 🙂

  • Ida Jemina

   Tosi kiva kuulla että pidit! 🙂 Pidetään toive mielessä! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *