3 VIRHETTÄ OLKAPÄÄTREENISSÄ – EI NÄIN!

Kolme simppeliä korjausta ja johan alkaa olkapäätreeni menemään paremmin perille! Olkapääliikkeiden tekeminen nimenomaan just sillä olkapäällä saattaa joskus olla pienestä kiinni. Toiset voi heiluttaa painoja vaikka millä tekniikalla ja olkapäät ottaa hyvin vastaan, kun taas toiset saattavat joutua miettimään vähän enemmän, että mites sen työn saisi tuntumaan just niissä lihaksissa missä haluaa. Ja aina on varaa parantaa, viilata ja saada niitä ihania ahaa-elämyksiä, kun huomaa, että hei näinhän tää menee!

Tässä tuleekin kolme virhettä vipareissa, jotka korjaamalla saa aika äkkiä homman pelittämään sata kertaa paremmin!

OLKAPÄÄT KORVISSA

Hartiat ylös, niskat jäykäks ja menoks! Ei sittenkään. Tätä kannattaa itseasiassa ajatella melkeinpä niin, että painaa hartioita alas, niin koko työ ei mene epäkkäille. Pyri pitämään niskat rentoina samalla painaen olkapäitä alas. Ero on huomattava, joten kannattaa kiinnittää tähän huomiota.

KÄMMENET EDELLÄ

Kääks kääks kääks! Tämä on myös helppo juttu korjata, jos liike on vahingossa alkanut muistuttaa yllä olevaa suoritusta. Liike lähteekin kyynärpäästä, ei kämmenistä. Kuvittele, että olisit sätkynukke, jonka käsiä liikuteltaisiin kyynärpäihin kiinnitetyillä naruilla. Nyt joku lähtee nostamaan naruja, jotka ovat kiinni kyynärpäissäsi.

Bonusvinkkinä tähän voisi vielä lisätä, että käsivarsien avaamista kannattaa välttää, pitäen olka- ja kyynärvarret luonnollisessa linjassa samalla kämmenten ollessa kevyesti kallellaan (pikkurillit sormista ylimpänä) huippusupistuksen aikana. Tällä tavalla sivuolkapäitä saa työstettyä tehokkaasti työn karkaamatta liikaa etuolkapäille.

KAIKKIEN MAHDOLLISTEN LIHASTEN JÄNNITTÄMINEN

Koko kroppa jäätävään kipsiin, jännitykseen ja pusertamiseen. Näin ei kannata tehdä jos haluaa varmistaa olkapään tehokkaan työskentelyn ja oppia tekemään liikkeet rasittamalla ensisijaisesti haluttuja paikkoja. Älä jännitä forkkuja tai hauiksia turhaan puristamalla painoja tai pidä niskaa jäykkänä liikkeen aikana. Kuvittele vaikka, että ne ovat toimintakyvyttömiä ja olkavarret on saatava koholle vain olkapäillä puristaen.

Nyt tee vipunosto ilman painoja siellä kotona

1) pitäen olkapäät alhaalla,

2) nostaen kyynärpäitä

3) pitäen kaikki muut paikat mahdollisimman rentoina.

Älä laske käsiä alas vielä, vaan pidä pito ylhäällä. Miltä tuntuu? Toista tätä ja pyri keskittymään edellisiin kohtiin, kunnes tunnet kevyttä poltetta olkapäissä. Kokeile eri liikeratoja ja huomaa, missä kohtaa olkapäiden avuksi rientää selvästi muita lihaksia nostotyöhön. Ahaa! Taisitkin jo hoksata! Käsiä ei voi nostaa liian ylös tai se rikkoo jonkun näistä tipseistä.

Toppi TÄÄLTÄ / Trikoot TÄÄLTÄ / Kengät TÄÄLTÄ / Verkkotakki TÄÄLTÄ

Harjoitus tekee mestarin, joten jos et saanut tuntumaa heti, älä huolestu. Jatka harjoittelua ja pidä ajatus koko ajan mukana. Kun olkapäät saa tulille näillä keinoin ihan ilman painoja, on opittuja taitoja hyvä lähteä kokeilemaan myös painojen kanssa salilla. Päheitä treenejä karvapäät!

EDELLISESSÄ POSTAUKSESSA: KESÄN 2018 BUCKET LIST NÄYTTÄÄ TÄLTÄ!

👻 Seuraa snapchatissa: idajemina 👻
ja Instagramissa: @idajemina 

<3

Kommentit (6)
  1. vinkit tulevat aina tarpeeseen olkapäätreeni taitaa olla yleisin jossa virheitä tai sit pelätään liikaa koska on alttiimpi vammoille? kumpi lämmittelys parempi kuminauha vai pienet painot. itse teen näin mitä mieltä seuraavasta lämmittelystä: 3kierrosta n20toistoa kepillä niskan takaa pystypunnerrus, kuminauhalla vipunnostot sivulle ja pystysoutu vuorotellen. siitä suoraan varsinaisiin sarjapainoihin vai pitäisikö vielä kevyellä painoilla tehdä yksi sarja ennen varsinaista?

    1. Jep olkapäät ovat vähän sellainen, että osalla treeni menee kuin itsestään perille ja toiset joutuvat pähkäilemään senkin edestä tuntuman saamista. Kepillä ja kuminauhalla voi lämmitellä erinomaisesti 🙂 Itse teen yleisen lämmittelyn lisäksi oikeastaan aina ennen työsarjoja hieman pienemmillä painoilla suoritettavaa liikettä, jotta saa tuntumaa ja varmuutta itse suoritukseen.

  2. Moi! Se käyttämäsi rusketuslaite – netistän luin että siinä on kolme nopeusastetta jolla väri tulee ruiskusta. Millä niistä tulee mielestäsi tasaisin? Pähkäilen sen ja toisen laitteen välillä jossa vain yksi nopeus.

    1. Moikka Laura,
      omien kokemusteni perusteella maksiminopeudella on paras suihkutella, koska sillä tavalla tulee hienointa suihkua 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *