Ida Jemina
Ida Jemina

3 tipsiä parempaan olkapäätreeniin

Biancaneve alennuskoodi

Noniin! Tänään puhutaan olkapäistä ja siitä miten niihin ihan oikeasti voi saada paremmin tuntuman.

Juttelin tuossa yksi päivä ystäväni kanssa puhelimessa ja jotenkin keskustelu päätyi siihen, että treenasimme peiliemme edessä olkapäiden aktivointia. Minä täällä ja hän siellä reippaan sadan kilometrin päässä. Vinkkejä, neuvoja ja pieniä tipsejä on mitä parhainta jakaa ja hyvä on aina kiva laittaa eteenpäin.

”Haluuks sä tietää pari hyvää vinkkiä olkapäätreeniin?”
”JOO!!”

Siitä se sitten lähti. Nyt kerron nuo samat tipsit myös täällä.

Homma lähtee liikkeelle ajattelemisesta, funtsimisesta ja lopulta hoksaamisesta. Olkapäiden treenaamiseen on olemassa useita hyviä vinkkejä, joista monet ovat yhtälailla käyttökelpoisia ja toimivia. Ihmiset kokevatkin ahaa-elämyksiä hieman eri tavoin aihetta lähestyttäessä. Tässä yhteydessä keskitytään nyt kolmeen omalla kohdallani parhaiten toimineeseen kikkaan.

Milloin olkapää työskentelee? Milloin se ei työskentele? Miten se työskentelisi vielä tehokkaammin? Näihin kysymyksiin vastauksia etsiessä on hyvä kokeilla liikettä ihan käytännössä ja ensin vaikka ilman painoja. Peili toimii suurena apuna, jolloin voi katsoa milloin lihas työskentelee ja miltä liike näyttää. Otetaan esimerkiksi vipunostot sivulle.

TIPSI NRO 1: Pidä olkapäät alhaalla samalla hyvässä ryhdissä seisten / istuen. Ajattele, että ”painaisit” olkapäitäsi alas samalla pitäen niskat mahdollisimman rentoina. Mikäli olkapäätreenit ovat haasteellisia saada menemään perille, kannattaa kiinnittää huomiota tähän. Epäkkäät osallistuvat vahvasti liikkeeseen, mikäli kädet nousevat olkapäät korvissa kovin korkealle lateraalisia nostoja tehtäessä ja tämä voi asettaa haasteita treenin mahdollisimman tehokkaalle kohdistamiselle olkapäille.

pida-alhaalla

TIPSI NRO 2: Liike lähtee kyynärpäästä, ei kämmenistä. Kuvittele, että olisit sätkynukke, jonka käsiä liikuteltaisiin kyynärpäihin kiinnitetyillä naruilla. Nyt joku lähtee nostamaan naruja, jotka ovat kiinni kyynärpäissäsi. Kokeile. Bonusvinkkinä tähän voisi vielä lisätä, että käsivarsien avaamista kannattaa välttää, pitäen olka- ja kyynärvarret luonnollisessa linjassa samalla kämmenten ollessa kevyesti kallellaan (pikkurillit sormista ylimpänä) huippusupistuksen aikana. Tällä tavalla sivuolkapäitä saa työstettyä tehokkaasti työn karkaamatta liikaa etuolkapäille.

TIPSI NRO 3: Pidä muut paikat rentoina. Näin voit varmistaa olkapään tehokkaan työskentelyn ja oppia tekemään liikkeet rasittamalla haluttuja paikkoja. Älä jännitä forkkuja tai hauiksia turhaan puristamalla painoja tai pidä niskaa jäykkänä liikkeen aikana. Kuvittele vaikka, että ne ovat toimintakyvyttömiä ja olkavarret on saatava koholle vain olkapäillä puristaen.

Nyt tee vipunosto ilman painoja siellä kotona 1) pitäen olkapäät alhaalla, 2) nostaen kyynärpäitä 3) pitäen kaikki muut paikat mahdollisimman rentoina. Älä laske käsiä alas vielä, vaan pidä pito ylhäällä. Miltä tuntuu? Toista tätä ja pyri keskittymään edellisiin kohtiin, kunnes tunnet kevyttä poltetta olkapäissä. Kokeile eri liikeratoja ja huomaa, missä kohtaa olkapäiden avuksi rientää selvästi muita lihaksia nostotyöhön. Ahaa! Taisitkin jo hoksata! Käsiä ei voi nostaa liian ylös tai se rikkoo jonkun näistä tipseistä.

Harjoitus tekee mestarin, joten jos et saanut tuntumaa heti, älä huolestu. Jatka harjoittelua ja pidä ajatus koko ajan mukana. Kun olkapäät saa tulille näillä keinoin ihan ilman painoja, on opittuja taitoja hyvä lähteä viemään myös painojen kanssa harjoitteluun.

bfit
B Delicious-housut TÄÄLTÄ / B Strong-paita TÄÄLTÄ

Mahtavaa alkavaa viikkoa ja potkua treeneihin!

Edellisessä postauksessa: Ei niin huonoa, ettei jotain myönteistäkin

Kommentit (11)

 1. jenka

  Hei! Mulla menee pääjo aivan sekasin kaikista maailman lisäravinteista treenin suhteen. haluaisin pysyä mahd. paljon poissa kalliista lisäravinteista. Treenaan 4 krt. viikossa salilla ja kerran viikossa sählyä, ja treenien jälkeen olen tottunut aina palautusjuoman ottamaan (whey80). Päivittäin tulee myös d-vitamiinia otettua purkista. haluaisin kysyä mitkä on sun mielestä ne urheilevalle kaikista tärkeimmät vitamiinit ja lisäravinteet? olen kuullut monien käyttävän esim monivitamiineja, magnesiumia sekä omega 3 , osaatko suositella juuri minulle sopivia, jotakin hyvin imeytyvää? 🙂 Aina kun luen jonkun postauksen aiheeseen liittyen, huomaan että kirjoittaja käyttää n. 20 eri purkkia ja purnukkaa. haluaisin vain ne tärkeimmät 😀

  • Ida Jemina

   Moikka! Loistava kysymys ja voisin tästä kirjoitella oman postauksensa. Hera ja D-vitamiini kuuluvat juurikin sinne kärkiosastoon, joten niistä on hyvä lähteä liikkeelle 🙂

 2. emma

  Hei, kiitos vinkeistä! Olen melko uusi lukija ja selaillut postauksia taaksepäin jonkun verran. Muistelisin, että kerroit käyttäväsi lemon yoghurtia palkkarina, mutta meneekö se maidon vai veden kanssa? 🙂 Haluaisin löytää uusia makuja sen ikuisen minttusuklaan tilalle mutta sen pitäisi olla hyvä veteen sekoitettuna.

  • Ida Jemina

   Anytime emma! Yep se on tällä hetkellä käytössä. Veden kanssa sitä aina käytän vaikka maidon kanssa olisi varmasti myös herkullista 🙂

 3. Opas täydelliseen rusketukseen | Ida Jemina

  […] Edellisessä postauksessa: 3 tipsiä parempaan olkapäätreeniin […]

 4. Lisko

  Kiitos, tällaiset treenipostaukset ovat todella kiinnostavia 🙂
  Kaikki treeniin liittyvä – vinkit ja parhaat liikkeet, ruokavaliosta omiin treeneihisi – ovat ihan parasta antia!
  Mielenkiintoinen ja inspiroiva blogi.

  • Ida Jemina

   Kiitos! Kiva kuulla että nämä asiat kiinnostavat! 🙂 Niitä on nimittäin varmasti tulossa jatkossakin lisää 🙂

 5. Sari

  Kiitos mahtavista vinkeistä jälleen, heti sain paremman tuntuman! Nää vinkkipostaukset varsinkin on ihan parhaita, muun muassa siksi kävinkin antamassa sun blogille ääneni blog awards- kilpailussa! 🙂

  • Ida Jemina

   Hei mahtavaa kuulla että olkapäissä tuntuu jes! 🙂 Ihanaa kiitos<3

 6. Tsekkaa tämä killeri olkapääliikesarja!! | Ida Jemina

  […] 3 tipsiä parempaan olkapäätreeniin […]

 7. Mainio liikevinkki olkapäille! Oletko koskaan testannut tätä? | Ida Jemina

  […] On tärkeää, että liikettä ei lähde tekemään selällä. Tarkoituksena on pyrkiä eristämään suoritus olkapäälle mahdollisimman tehokkaasti. Tähän auttaa, jos ala-asennossa ei lähde kääntämään rintaa kohti penkkiä vaan pitää asennon koko ajan kyljellään. Paino tarvitsee laskea vain siihen asti, että olkapään liikerata päättyy ja takaolka venyy. Ei enää siitä pidemmälle. Sama juttu vastaavasti ylhäällä, nosta painoa vain olkapään huippusupistukseen asti. Vältä siis yläkropan turhaa kiertämistä ja painon liikuttelua näin selän sekä keskivartalon lihaksilla. Alkuun kannattaa valita kevyet painot, jotta liikkeen oppii tekemään kohdelihaksella. Sitten vain testailemaan ja nautiskelemaan! Mikäli kaipaat vinkkejä paremman tuntuman saamiseen olkapäätreeneissäsi, tsekkaa: 3 tipsiä parempaan olkapäätreeniin! […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *