Ida Jemina
Ida Jemina

15 ASIAA JOTKA OLEN OPPINUT AIKUISENA

Sitä on huomannut yhden jos toisenkin asian aikuisiällä ja mitä vanhemmaksi kasvaa, sitä enemmän niitä huomaa! Osaatko samaistua johonkin näistä? Tässä 15 asiaa, jotka olen oppinut aikuisena.

Kahvi ei maistukaan enää myrkylle! Miten voikin olla, että nykyisin se on niin hyvää, kun aiemmin todella ihmetteli miten aikuiset ihan vapaaehtoisesti lipittävät tätä tervaa.

Ketään ei kiinnosta näytätkö kaupassa tai kaupungilla siltä, että olisit menossa haravoimaan. Nykyisin voi lähteä just sen näköisenä ulos on kun tuntuu ja mukavuus ennen kaikkea! Kumpparit, tuulitakki ja sitä rataa. Välillä naurattaa kun vilkaisee peiliin, että millaisissa lookissa sitä onkaan taas lähtenyt liikkeelle. Nuorena ei olisi tullut kuuloonkaan vaan sitä mieluummin viiletti vaikka ilman takkia kylmissään kuin joissain noloissa vermeissä. Tsekkaa myös: JUHANNUS-LOOKBOOK 😉

Kaikki eivät kasvakaan aikuisina viisaiksi! Ajattelin pienenä, että aikuisena kaikki on fiksuja ja lapsena tietysti opetettiin kunnioittamaan aina vanhempia ihmisiä. Myöhemmin on kuitenkin saanut huomata, että kyllä niistä aikuisistakin vaan löytyy aivan käsittämättömiä tapauksia, oli ikä mikä tahansa.

Mitä vanhemmaksi sitä kasvaa, sitä enemmän olen huomannut kuinka vain harvoilla asioilla on oikeasti merkitystä. Jotkut asiat muuttuvat jopa täysin mitättömiksi. Mitä isompia asioita käsittelet, olet nähnyt tai kokenut, sitä enemmän osaat arvostaa niitä asioita, joilla on oikeasti väliä. Pienemmistä asioista stressaaminen jää vähemmälle.

Asiat eivät olekaan niin yksinkertaisia! Ei ole vain pahoja, hyviä tai täydellisiä ihmisiä.

Voit pissata housuun myös aikuisena. Valitettavasti. Lue: PÄIVÄ JOLLOIN PISSASIN HOUSUUN!


Elokuun lopussa saattaa mökillä paukkua ja räjähdellä eikä se tarkoita sitä, että joku ampuu haulikolla. Tää ois kiva ollut tietää viime vuonna, kun pilkkopimeydessä alkoi yhtäkkiä kuulumaan jäätävää pauketta. Tätä päivää kutsutaan alueesta riippuen vähän eri nimillä, meidän mökillä päin Venetsialaisiksi.

Kallis ei aina tarkoita hyvää. Esim. Dysonin animal-imuri oli aivan sukka ja hajos samantien vaikka varmasti kallein varsi-imuri olikin kyseessä. Urhon karvaa se ei sietänyt ja huollotkaan eivät saaneet sitä toimimaan. Muitakin esimerkkejä keksii esim. meikeissä.

Kaiken maailman asioihin ei tarvitse sanoa kyllä. Eli on oppinut sanomaan ei. Joskus se tarkoittaa sitä, että siitä kieltävästä vastauksesta ei välttämättä pidetä, mutta omia arvoja kannattaa aina noudattaa ja omaa aikaansa arvostaa.

Se miten on aina tehty, ei tarkoita sitä, että niin välttämättä kannattaisi tehdä tai se olisi paras tapa tehdä asiat. Monia asioita tehdään vanhasta tottumuksesta tietyillä tavoilla vaikka parempiakin keinoja olisi.

Myöhään valvominen on kamalaa! Nykyisin ei enää tingi yöunista samalla tavalla kuin nuorempana. Miksi sitä ei vain voinut mennä aikaisemmin nukkumaan, vaan piti ihan viimeiseen asti aina valvoa ja vitkuttaa.


Se, että joku on jossain ammatissa ei ole sama kuin se on hyvä siinä ammatissa. Täysin alasta riippumatta. Sitä on muutamat kerrat tullut kampaajalta, letti aivan järkyttävänä tai opetusalalla huomannut, kuinka jotkut eivät sovi yhtään työskentelemään lasten kanssa. Toiset taas on just luotuja siihen hommaan mitä tekevät ja sen näkee heti.

Mikä susta tulee isona? on surkea kysymys! Yhdeksi asiaksi ei tarvitse kategorisoitua varhaisaikuisuudesta hautaan asti ja elämän aikana voi tehdä monia asiota. Ei ole pakko päättää X-ikäsenä, että minusta tulee se ja se ja se on sitä sitten päivästä toiseen aina loppuun saakka. Voi tottakai päättää, jos selkeästi jotain tiettyä haluaa, mutta yhtälailla voi ihan hyvin myöhemmin tavoitella jotain muuta jos alkaa siltä tuntumaan. Hirveät paineet nuorilla heti kättelyssä, kun pitäisi tietää mitä tehdä nyt sitten tästä eteenpäin.

Ennakkoasenteita on ihan turha muodostaa ulkonäön, habituksen tai edes ensivaikutelman perusteella. Tyyppi josta ensin ei ikimaailmassa uskoisi, että olisi samanhenkinen tyyppi, voi olla just sitä! Eli ennakkoasenteet voi samantien heittää romukoppaan!

Vierasta kieltä, esim. englantia, ei enää häpeä puhua ulkomailla. Lapsena siihen oli jäätävä kynnys, koska häpeili taitojaan, jotka todellisuudessa olivat varsin riittävät. Ravintolassa juomatilauksen yhteydessä pelkän ”Spriten” sanominen englanniksi lausuen oli jännittävää.

Ylipäätään muutkaan asiat eivät hävetä niin kuin ennen. Ja se on ihanaa. Mitä sitten jos sääret ovat karvaiset kesämekossa tai sulla on dallasit kainalossa treenatessa. Mitään pahaa ei tapahtunut!


Näitähän riittää kun vauhtiin pääsee! Tuleeko sulla jokin asia mieleen minkä olet huomannut tai oppinut aikuisiällä?

KATSO EDELLISESTÄ POSTAUKSESTA: MITÄ TÄÄLLÄ ON TAPAHTUNUT!

👻 Seuraa snapchatissa: idajemina 👻
ja Instagramissa: @idajemina 

<3

Kommentit (7)

 1. ansku

  Oii pakko kysyä mistä ensimmäisen kuvan reikäfarkut ovat? Olen etsinyt just tuollasia tuloksetta!!
  Kivaa viikonloppua! 🙂

 2. ansku

  Menin instan puolelta tsekkailemaan ja löysinkin vastauksen.. esitänkin sitten toisen kysymyksen: miten koot menee tuolla? Näyttäisi olevan että 36= 3 ja 3= 5. Vastaako koot ”normikokoja” eli jos olen s/36 niin koko 3 olisi kutakuinkin hyvä vaihtoehto? Kiitos jo etukäteen jos viitsit vastata 🙂

  • Ida Jemina

   Joo veikkaisin näin!😊 mulla koko 3😊 ihanaa viikonloppua sullekin!💋☀️

 3. ansku

  .. siis 36=3 ja 38=5

 4. Veera

  Oon samaa mieltä tosta miten nuorena joudutaan päättää mitä haluaa isona tehdä. Tietysti voi mennä lukioon, jos ei keksi ammattilinjaa mitä haluaa opiskella. Itseä ei yhtään lukio houkuttanut ja valitsin ammatin mikä kiinnosti eniten. Näinpä vietin sitten kolme vuotta ammattikoulun penkillä ”turhaan”, koska kyseisellä alalla työskentely ei ollutkaan sitä mitä odotin. Ja nyt kun haluaisin opiskella uuden ammatin, niin tuntuu, että se on ihan mahdotonta saada opiskelupaikkaa.
  Eikös sinulla ole personal trainer koulutus? Missä olet sen suorittanut? Liikunta kun on itsellä lähellä sydäntä, niin olisi mukava suorittaa kyseinen koulutus. Mutta kurssit ovat vain aika hintavia. En mielellään maksaisi niin paljoa, jos ei olekaan sitten takuuta siitä, että asiakkaita riittää.

 5. Ida

  Nyt, ollessani pian 29v., komppaan erityisesti sitä, että ennen nolottaneet asiat ei nolota enää ollenkaan tai ainakaan läheskään niin paljon kuin ennen. Mä myös kuljen ihan kamalan näkösenä tukka sekasin ihme vaatteissa kauppaan. 😂

  • Ida Jemina

   Hei me ollaan saman ikäisiä!💋☀ Se on niin totta! On oppinut selkästi ottamaan rennommin tällaisten asioiden kanssa 😀 sen on nimittäin huomannut, että harvaa kiinnostaa minkä näköisenä tuolla liikkuu ja jos jotain ulkoinen habitus hämmästyttää niin siinähän pällistelee sitten 😂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *