Ida Jemina
Ida Jemina

HERKULLINEN UUNIPELTIATERIA – ihanan yksinkertainen idea!

Kaupallinen yhteistyö: Becel

Arkiruokasuosikkeja kehiin! Tämän ruoan idea on ihanan yksinkertainen – kaikki kypsennetään yhdessä samalla pellillä. Lopputuloksesta tulee niin houkuttelevan näköinen, että tätä kehtaa tarjoilla vaikka vieraillekin!

Arkena kaipaa aina jotain helppoa karsien ylimääräisiä steppejä kyökin puolella, mutta ei sitä silti mausta halua tinkiä. Ehei! Tämä seuraava ateria on mielestäni aika täydellinen arjen pelastus. Simppeli, helposti muokattavissa, vähätiskinen ja ennen kaikkea maistuva sekä ravinteikas! Tee vaikka tuplasatsit, niin voit ottaa lounaaksi seuraavanakin päivänä mukaan tai töistä tullessa hyökätä valmiin annoksen kimppuun. Kuinka kätsyä!

Tässä ateriassa mikään ei ole niin justiinsa ja voit heitellä pellille mukaan kaikkea mitä kaapista löytyy. Voitkin päästää mielikuvituksesi vapaaksi tai hyödyntää vaihdellen sitä mitä milloinkin on saatavilla. Erityisesti kasvisten suhteen vain mielikuvitus on rajana. Pääasia on, että kaikki on kypsää. Myös ainesten määrää voi huoletta muokata syömäreiden mukaan ja jos tekee isomman satsin, valitsee vain isomman pellin. Itse tykkään pitää ainekset isohkoina palasina niin, ettei niitä silppua aivan pieneksi – kiva syödä ja säästää aikaa kokkailuvaiheessa.

Tämä uunipeltiateria on täysin vegaaninen. Siitä saa helposti muokattua myös lihaisan version, jos se on syömäreiden mieleen.

Perunasta ja kasviksista saa hiilihydraatteja ja kuituja. Hiilihydraatit toimivat aktiivisen lihaskuntotreenaajan pääasiallisena energianlähteenä treeneissä, joten niitä ei suotta kannata vältellä. Saat niistä lisätehoja suoraan treeniin.

Tofu tuo mukanaan runsaasti proteiineja. Maustamattomana siinä ei sellaisenaan ole paljon makua, mutta don’t you worry – meikäläisen mausteseoksella mauttomuus ei käväise mielessäkään. Kuivaa tofu pilkkomisen jälkeen talouspaperilla painellen, niin siihen pääsee paremmin makua ja rakennekin on rapsakampi.

Becel juoksevasta taas saa välttämättömiä rasvahappoja auringonkukka-, rypsi- ja pellavansiemenöljyistä. Omega-kolmoset ja -kutoset ovat pehmeitä, tyydyttämättömiä rasvoja, joita keho tarvitsee toimiakseen. Osan tarvitsemistaan rasvahapoista elimistö osaa valmistaa itse, mutta osaa ei ja siksi niitä on saatava safkasta. Vaikka nykyisin rasvoihin suhtaudutaan huomattavasti myönteisemmin kuin vähärasvaisuus-trendin aikoihin, saattaa silti rasvojen huomioiminen ruokavaliossa joskus jäädä taka-alalle. Monesti tämä saattaa tapahtua ihan huomaamatta, kun syömisiä on alettu viemään terveellisempään suuntaan. Tämä onkin kompastuskivi numero yksi, kun tarkastelen ruokavalioden parannuskohtia. Ruokavalion koostavat muut raaka-aineet ovatkin usein erinomaisia ja terveellisiä, mutta vahingossa ruokavalion siistimisen yhteydessä rasvansaanti on saattanut jäädä unholaan. Ja siitähän kroppa ei tykkää hyvää, joten tähän asiaan kannattaa kiinnittää huomiota ja sisällyttää hyviä rasvoja mukaan syömisiin.

Mausteista taas saa tottakai sitä makua. Sitä ei tule tästä puuttumaan! Ateria onkin mausteinen ja aavistuksen tujakka. Valkosipulin voi tottakai halutessaan jättää pois, jos seuraavana päivänä ei halua tapaamisessa hönkiä jonkun naamaan. Muussa tapauksessa, anna mennä vaan! Ihanan simppeliä ja hyvää arkiruokaa tiedossa!

UUNIPELTIATERIA KAHDELLE:

1 prk kirsikkatomaatteja
1 sipuli
10 perunaa
3 valkosipulin kynttä (Tai oman maun mukaan! Itse tykkään vetää valkosipulin aina vähän yläkanttiin, koska rakastan sitä.)
250 g maustamatonta tofua
2 rkl Becel Original juoksevaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
0,5-1 tl rosmariinia
0,5 tl cajun maustetta (Ei cajunpippuria vaan maustetta. Myös paprikamauste käy hyvin tämän tilalla.)
Fiiliksellä babypinaattia

Ennen paistoa komeus näyttää tältä

Ohjeet: Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Pilko perunat, sipuli sekä valkosipuli ja laita ne pellille. Pilko tofu, kuivaa se talouspaperilla ja heitä mukaan pellille. Lisää sinne myös huuhdellut kirsikkatomaatit. Sekoita mausteet keskenään erillisessä kupissa. Valuta pellillä olevien ainesten päälle Becel juoksevaa ja sekoita niin, että sitä tarttuu kaikkialle. Lisää sen jälkeen mausteseos ja pyörittele niin, että mausteet tarttuvat palojen pintaan. Paista uunissa 15 minuuttia ja lisää sen jälkeen mukaan babypinaattit. Sekoita samalla. Jatka tämän jälkeen kypsennystä 15 minuutin ajan tai kunnes kaikki on kypsää. Kannattaa testata haarukalla, miltä perunat tuntuvat.

Namskis ja näin helposti on uunipeltiateria valmis! Ei kun pötsi täyteen! Maistuvia hetkiä joka kotiin!

KATSO MYÖS: PARHAAT ITSETEHDYT HAMPURILAISET! NYT ONNISTUI!!

EDELLISESSÄ POSTAUKSESSA: PURJOT KURKUSSA SALILLA – TREENIKUULUMISIA!

Kommentit (1)

  1. Mintsku

    Tää menee ehdottomasti viikonloppuna testiin! Kuulostaa hyvältä reseptiltä ja niiiiiin helpolta!

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *

    PURJOT KURKUSSA SALILLA – TREENIKUULUMISIA!

    Tiedättekö tunteen, kun on lähtenyt tyytyväisenä maha täynnä ruokaa puntille ja pian löytääkin itsensä kieriskelemästä salin lattioilta purjot kurkussa? Kerrotaas tästä mieltä ylentävästä tunnetilasta lisää. Ensimmäinen askel on syödä mielellään sellainen hevosen kokoinen annos. Tämän…

    PARHAAT ITSETEHDYT HAMPURILAISET! NYT ONNISTUI!!

    Kaupallinen yhteistyö: Becel

    Saanen sanoa, että nyt onnistui itsetehdyt hampurilaiset aivan nappiin! Ei vähän sinne päin vaan tajunnan räjäyttävän hyvin! Omatekoinen hampurilaissämpylä, maukas omin kätösin väsätty levitekastike ja napakymppiin osuneet täytevalinnat. Siinä alkaa kuule mairea hymy nousta väkisinkin…

    GYM LOOKBOOK – VAATTEET NETISTÄ!

    Kaupallinen yhteistyö: Euroopan komissio

    Hei hei heiiii! Kuinka pitkään mun onkaan pitänyt tehdä gym lookbook, kun sitä aiemmissa lookbookeissa on pyydetty. No nyt on sellainen luvassa ja vielä vähän mausteisempana niin, että puolet asuista sopii pelkän salilla huhkimisen sijaan…

    TALIT POIS NAAMASTA! KEINO JOKA TOIMII JOKA KERTA!

    Kaupallinen yhteistyö: MayBeauty

    Hellurei ja hellät tunteet! Me pidettiin viikonloppuna pientä spessukivaa ystävän kanssa. Hän on mun pitkäaikainen kaveri ihan luisteluajoilta ja käytiin riparit sun muutkin yhdessä. Kaikkien näiden vuosien jälkeen jotkut kaverisuhteet ovat luonnollisesti jääneet taka-alalle, mutta…

    PONNARI-IDEOITA SALILLE – 5 HELPPOA TAPAA!

    Ponnari-ideoita! Ja nimenomaan helppoja sellaisia! Tässä tulee 5 eri tapaa laittaa ponnari vaikka peukalo olisikin keskellä kämmentä hiustenlaitossa. Itsehän olen maailman laiskin laittamaan tukkaa, mutta silti sen on oltava kiinni treenatessa. En kestä sitä tunnetta,…

    HELPPO PROTEIINIPATUKKA RESEPTI – 5 AINESTA!

    Aika kaivaa helppo proteiinipatukka resepti esiin! Siitä onkin aikaa kun viimeksi pyöräyttelin itse tehtyjä proteiinipatukoita ja täällä olenkin jakanut joskus vuoooosia sitten ohjeen, jossa patukat tehdään ihan uunia käyttäen hyödyntäen mm. vauvanruokaa. Tsekkaa se TÄSTÄ!…

    TURPOSIKO NAAMA KREATIINISTA?

    Käytänkö itse kreatiinia? Turpoaako siitä naama? Entä jos palkkari on jo kondiksessa, niin mitä muuta urheilijalle hyödyllistä on olemassa? Tänään vastataan teidän lisäravinnekyssäreihin! Tarjolla on nykyisin monia erilaisia lisäravinteita eikä ole ihme, että pää saattaa…

    LAIHDUTUSMYYTTEJÄ – ÄLÄ USKO NÄIHIN!

    Myyttejä riittää, se on selvä! Osa niistä kuolee pois nopeasti, kun taas toiset vain elävät sitkeästi omaa elämäänsä. Moni lausahdus on saattanut lähteä ihan hyvästä pointista alunperin liikkeelle, mutta on sitten mutkien kautta muodostunut sellaiseksi…

    TILANTEET JOISSA SKIPPAAN TREENIIN – SAATAT YLLÄTTYÄ!

    Nyt ei puhuta kipeydestä, vaan itseasiassa yllättävän monistakin aika tavallisista tilanteista, jolloin sanon hastalavistat treenille ja teen jotakin muuta. Mitä nämä esimerkiksi ovat? ENNEN LENTOMATKAA Aikoinaan ennen pitkää ulkomaan lentoa kävin edellisenä iltana kiskomassa alle…

    VÄLIPALA JOKA MAISTUU MUSTIKKAPIIRAKALTA! SUN ON PAKKO MAISTAA!

    Ai ai ai ai! Nyt on hyvää! Kuinka paljon multa tasaiseen tahtiin toivotaankaan välipalavinkkejä ja ymmärrän sen hyvin! Niille on aina tilausta, sillä monesti sitä tottumuksesta nauttii aina niitä samoja tuttuja välipaloja. Vaihtelu on kuitenkin…