Psykologi Anu Kangasniemen vinkit elämäntapamuutosta tavoitteleville

Kaupallinen yhteistyö: Forever-blogi: Terveys & Hyvinvointi

Onko uusi vuosi herättänyt ajatuksia uusista, terveellisemmistä elämäntavoista? Lenkki tai dieetti ei ole välttämättä se ensimmäinen asia, josta kannattaa aloittaa. Pihlajalinnan terveyspsykologian erikoispsykologi Anu Kangasniemen mukaan ihan aluksi kannattaa pohdiskella, millaista on itselle hyvä elämä ja mitä asioita arvostaa. Lue Anun vinkit elämäntapamuutoksia tavoitteleville! 

Aloita syventymällä omaan elämäntilanteeseesi.

Sen sijaan, että valitsisit netistä ensimmäisenä vastaantulevan dieetin tai treeniohjelman, pohdiskele, millainen elämäntilanteesi aidosti on. Kun on silmätysten oman elämän kanssa, saattaa huomata asioita, joiden tiedostaminen ei tunnu kivalta. Nämä tuntemukset ovat kuitenkin avain siihen, että pääsee tekemään muutoksia.

Pohdiskele myös, mitkä asiat ovat juuri sinulle tärkeitä. Kun tunnistaa omat arvonsa, omaa elämää on helpompi muuttaa niiden mukaiseksi.

Pohdi, miten elämänmuutokset vaikuttavat arkeesi.

Kun valitset asioita, joita haluat muuttaa elämässäsi tai elintavoissasi, mieti, mitä muutokset tarkoittavat jokapäiväisessä arjessa. Onko muutoksiin esimerkiksi riittävästi aikaa, ja pitäisikö ajankäyttöä priorisoida toisin? Mitä muuta arjesta voisi jättää pois?

Etene askel kerrallaan sen sijaan, että muuttaisit elintapasi kertarysäyksellä.

Muuta elämässäsi kerralla vain sellainen määrä, joka tuntuu sopivalta. Ota huomioon omat voimavarasi muutoksen hetkellä: jos elämässäsi on paljon kuormitusta esimerkiksi työn tai perheasioiden vuoksi, siihen ei välttämättä mahdu kamalan isoja muutoksia. Elämäntapamuutosta ei pidä suorittaa – jos niin tekee, seinä tulee vastaan melko pian.

Muista myös, että pienet muutokset eivät välttämättä näy heti vaa’alla, mutta ne voivat parantaa hyvinvointiasi hyvinkin nopeasti. Anna muutokselle aikaa.

***

Lue Anu Kangasniemen haastattelu Pihlajalinnan sivuilta, ja tutustu Anun vetämiin hyvinvointivalmennuksiin Jyväskylässä.

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: