Miten Fustra eroaa personal trainingista?

Kaupallinen yhteistyö: Forever-blogi: Terveys & Hyvinvointi

Mitä se Fustra on ja miten se eroaa tavallisesta yksilöohjauksesta, Personal Trainingista?

Fustra on suomalaisen, Jarkko Kortelaisen kehittämä treenimetodi, jonka keskiössä on kehon lihaksiston tasapainottaminen, liikkuvuuden lisääminen, sekä keskivartalon vahvistaminen. Ensimmäiset Fustra-ohjaajat koulutettiin jo 2009.

Miksi sitten kannattaisi Fustrata? Ennen kaikkea juuri siksi, että lähes jokainen tuntee kehossaan erinäisiä kipu tai jumitiloja, erinäisistä syistä. Mitä nämä aiheuttaa keholle? Keho kompensoi muualta, mikäli ei pysty normaalisti käyttämään esimerkkinä vaikkapa oikeaa jalkaa. Tuolloin keho alkaa käyttämään enemmän vasenta jalkaa ja niin edelleen. Tämä toiminto taas aiheuttaa epätasapainoa lihaksistoon. Tämän seurauksena voi olla esimerkkinä kivut ja jumit.  

Pienikin virheasento taikka epätasapaino lihaksistossa on omiaan aiheuttamaan lisäongelmia. Tästä syystä olisi erittäin tärkeää pitää esimerkiksi ylläpitävänä treenimuotona juuri Fustra-harjoittelua. Ohjaaja näkee kehon virheasennot ja korjaa liikeradat oikeiksi. Tällöin harjoittelu on turvallista ja saa parhaimman vaikutuksen aikaiseksi. Yksin on mahdotonta nähdä itseä useasta eri kulmasta liikkeiden oikeaoppiseen suoritukseen.  

Kuinka harjoitukset toteutetaan ja missä voin Fustrata? Harjoitukset toteutetaan kolmella tavalla: 

  • Yksilöohjauksessa, jolloin ollaan kahdestaan ohjaajan kanssa. 
  • Duo-harjoitteluna vaikkapa kaverin kanssa, jolloin ohjaaja ohjaa sitten kahta yhtä aikaa. 
  • Pienryhmässä, jolloin treenaajia voi olla 5-8 henkeä samalla tunnilla. 

Fustra-ohjaaja ei ole perinteinen personal trainer, vaan hän noudattaa tarkkaan suunniteltua, mutta yksilöllisesti asiakkaan tarpeita vastaavaa ohjelmaa. Ohjaajaksi päästäkseen on ensin oltava liikunta- tai terveydenhoitoalan pohjakoulutus (esimerkiksi fysioterapeutin, hierojan tai sairaanhoitajan) tai erittäin vahva oma kilpaurheilutausta. Vasta sen jälkeen pääsee kouluttautumaan Fustra-ohjaajaksi. Koulutukseen valitaan siis intohimoisesti liikuntaan ja hyvinvointiin suhtautuvia henkilöitä.

Fustra-harjoittelu ei ole perinteinen personal training -muoto, vaan uuden ajan moderni tapa harjoitella. Fustra on tiukasti konseptoitu ohjelma, jota jokainen Fustra-ohjaaja noudattaa asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Asiakas saa henkilökohtaista ohjausta sekä tutkitusti toimivan valmennuksen samassa paketissa korkeasti koulutetulta ohjaajalta. Kaikki yksilövalmentajat ohjaavat harjoittelua yhtä hyvin eli kun valitset Fustran, tiedät mitä saat.

On tärkeää, että personal trainer on osaava, hyvin koulutettu ja turvallinen. Fustra-ohjaaja on juuri sellainen.

Etu sinulle: Fustra-ohjaus vain 10 €

Helmikuun erikoisetuna saat Fustra-ohjauksen vain 10 € (norm. 35-89 €). Tämä etu on Pihlajalinnan kanta-asiakasohjelmaan kuuluville. Täytä lomake ja liity ohjelmaan lähimmällä Foreverilla!

  • Kanta-asiakkuus on maksuton, eikä se edellytä ostoja Pihlajalinnasta.
  • Kanta-asiakkaana saat muutaman kerran vuodessa uutiskirjeen, jossa saat tietoa terveydestä, kutsuja tapahtumiin sekä etuja.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: