Fustrasta apua ryhdin parantamiseen

Kaupallinen yhteistyö: Forever-blogi: Terveys & Hyvinvointi

Fustra on harjoittelumetodi joka sopii niin aloittelijoille kuin urheilijoillekin. Fustrasta moni on jo varmasti kuullut, mutta silti huomaan työssäni, että monet eivät vielä tiedä Fustran ideaa, ovat vain kuulleet siitä puhuttavan. Sen vuoksi päätin kirjoittaa aiheesta tarkemmin, jotta pääsisit ideaan kiinni.

Fustran päätarkoituksena on parantaa ryhtiä, vahvistaa erityisesti kehon heikkoja lihaksia, jotka sijaitsevat yleensä kehon takaosassa, niska-hartiaseudulla. Selkä, keskivartalo, syvät vatsalihakset sekä pakarat ovat usein niitä alueita, joihin tarvitaan eniten vahvistusta. Usein myös kireät lonkankoukistajat vaivaavat, sillä työasennot, kuten pitkään istuminen pitää lantion asennon lyhyenä ja jalka ei suoristu tai saa ojennusta tarpeeksi, joten lonkat kireytyvät.

Fustrassa harjoitellaan kuitenkin kokonaisvaltaisesti, joten voit olla varma siitä, että koko kehoa vahvistetaan, mutta niin, että myös ne kehon heikoimmat lihakset joutuvat oikeasti töihin. Esimerkiksi kyykyssä on tarkoitus aktivoida ja vahvistaa pakaran lihaksistoa, mutta jos ei sitä osata käyttää, ei pakara vahvistu ja kyykky menee harakoille.

Fustran vaikeustasot vaihtelee kuntotasosi ja liikkuvuutesi parantuessa. Kun harjoittelu 1. tasolla alkaa sujumaan, voidaan siirtyä 2. tasolle ja pidemmälle. Harjoittelu on siis kehittävää ja nousujohteista järkevästi. Onkin tärkeää, että kaikessa harjoittelussamme on punainen lanka, jotta kehitys ei jää junnaa maan paikallaan.

huono ryhti

Fustrasta apua työ- ja arjen asentojen parantamiseen

Nykyajan työasennot, puhelimella ja päätteellä olo ovat valitettavasti epäergonomisia ja kehollemme niin sanotusti myrkyllisiä asentoja.

Istuminen huonossa ryhdissä, olkapäät eteenpäin kääntyneinä ja keskivartalo lysyssä, vetää väkisinkin niska-hartiaseutua kireäksi ja aiheuttaa mahdollisesti jopa pääkipuja.

Jos tämä kuulostaa tutulta, olet varmasti kokeillut erilaisia tapoja lievittää kipuja, käynyt ehkä hierojalla silloin tällöin?

Se, mikä näihin vaivoihin oikeasti auttaa, on liike. Hieronta lievittää kipuja toki hetkeksi, mutta ei poista vaivaa. Lihaksille pitää itse tehdä konkreettisesti asioita.

  • Liikkuvuuden parantaminen
  • Kireyksien avaaminen liikkuvuusharjoitteiden avulla
  • Erityisesti kehon heikoimpia lihaksien vahvistaminen, jotta jaksat pysyä ryhdikkäässä asennossa

Tärkeintä on, että asennot siirtyvät arkeesi, jokapäiväiseen elämääsi, silloin ongelmat kehossasi eivät uusiudu.

Apua urheilijoille ja kuntoliikkujille

Fustrasta on hyötyä myös paljon liikkuville ja urheilijoille lajiharjoittelun tueksi. Jos treenaa kovaa salitreeniä, tarvitaan ohelle myös muuta. Tähän Fustra toimii loistavasti. Kova treeni vetää lihaksia myös jumiin ja kireäksi, joten on erittäin tärkeää, että ohella tehdään myös liikkuvuusharjoitteita, kehoa avaavia liikkeitä sekä vahvistavia liikkeitä. Ilman näitä, kehosi menee yhtälailla jumiin ja lihaskireyksiä syntyy sekä liikkuvuus huononee, jos harjoittelusta puuttuu vastapaino.

Fustra sopii kaikille treenaamisen aloittamisen tueksi tai pidempään treenanneiden oheisharjoitteluun

Treenaaminen tulee aloittaa eri liikkeissä sellaisilla variaatioilla, jotka onnistuvat hyvällä tekniikalla, täydellä liikeradalla ja ilman kipua. Valitettavan usein treenaamisessa mennään ”pää edellä asfalttiin” eli aloitetaan liikkeistä, joihin ei olla vielä valmiita.

Käytännön esimerkkeinä toimii maastaveto ilman, että keskivartalossa on pitoa. Tai kyykky ilman, että liikkuvuus riittää. Tai punnerrus- ja vetoliikkeet ilman, että lavanhallinta on kunnossa.

Pelkkä kuntosalilla riuhtominen ei auta ja epäpuhtailla tekniikoilla saat kehoasi vain lisää jumiin.

Se, että kehon nivelet eivät liiku riittävästi tai ovat liikkuvuudeltaan pahasti epäsymmetriset johtaa ennen pitkää jumituksiin ja kolotuksiin siellä täällä ja kehittyminen hidastuu, jos ei yksinkertaisesti taivu sellaisiin asentoihin, että voimaa pystyisi tuottamaan optimaalisesti.

Liikkuvuuden parantamiseksi sinun ei tarvitse kuluttaa tuntikausia joka päivä venytellessä. Huolelliset dynaamiset alkulämmittelyt ja liikkeet täydellä liikeradalla auttavat jo paljon.

Kokeile Fustraa ohjaajan kanssa vain 10 €

Fustra on palkittu harjoitusmuoto, joka avaa lihaskireyksiä ja korjaa kehon virheasentoja. Fustra-tunti sisältää 60 minuutin yksilöohjauksen valmentajan kanssa Forever-liikuntakeskuksessa. Fustra-tunti nyt vain 10 € Pihlajalinnan Kauan eläköön elämä -ohjelmaan liittyneille.

Maksuton Kauan eläkön elämä -ohjelma tarjoaa sinulle ajankohtaisia taloudellisia etuja, kutsuja tapahtumiin ja asiantuntijatapaamisiin sekä ajankohtaista tietoa, joka auttaa sinua huolehtimaan terveydestäsi. Esittelemme uusia palveluita ensimmäisenä ohjelman jäsenille.

Hyödynnä Fustra-etu tästä » Voit liittyä ohjelmaan valitsemallasi Forever-kuntoklubilla.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: