Forever Pihlajalinna
Forever Pihlajalinna

Fustrasta apua ryhdin parantamiseen

Kaupallinen yhteistyö: Forever-blogi: Terveys & Hyvinvointi

Fustra on harjoittelumetodi joka sopii niin aloittelijoille kuin urheilijoillekin. Fustrasta moni on jo varmasti kuullut, mutta silti huomaan työssäni, että monet eivät vielä tiedä Fustran ideaa, ovat vain kuulleet siitä puhuttavan. Sen vuoksi päätin kirjoittaa aiheesta tarkemmin, jotta pääsisit ideaan kiinni.

Fustran päätarkoituksena on parantaa ryhtiä, vahvistaa erityisesti kehon heikkoja lihaksia, jotka sijaitsevat yleensä kehon takaosassa, niska-hartiaseudulla. Selkä, keskivartalo, syvät vatsalihakset sekä pakarat ovat usein niitä alueita, joihin tarvitaan eniten vahvistusta. Usein myös kireät lonkankoukistajat vaivaavat, sillä työasennot, kuten pitkään istuminen pitää lantion asennon lyhyenä ja jalka ei suoristu tai saa ojennusta tarpeeksi, joten lonkat kireytyvät.

Fustrassa harjoitellaan kuitenkin kokonaisvaltaisesti, joten voit olla varma siitä, että koko kehoa vahvistetaan, mutta niin, että myös ne kehon heikoimmat lihakset joutuvat oikeasti töihin. Esimerkiksi kyykyssä on tarkoitus aktivoida ja vahvistaa pakaran lihaksistoa, mutta jos ei sitä osata käyttää, ei pakara vahvistu ja kyykky menee harakoille.

Fustran vaikeustasot vaihtelee kuntotasosi ja liikkuvuutesi parantuessa. Kun harjoittelu 1. tasolla alkaa sujumaan, voidaan siirtyä 2. tasolle ja pidemmälle. Harjoittelu on siis kehittävää ja nousujohteista järkevästi. Onkin tärkeää, että kaikessa harjoittelussamme on punainen lanka, jotta kehitys ei jää junnaa maan paikallaan.

huono ryhti

Fustrasta apua työ- ja arjen asentojen parantamiseen

Nykyajan työasennot, puhelimella ja päätteellä olo ovat valitettavasti epäergonomisia ja kehollemme niin sanotusti myrkyllisiä asentoja.

Istuminen huonossa ryhdissä, olkapäät eteenpäin kääntyneinä ja keskivartalo lysyssä, vetää väkisinkin niska-hartiaseutua kireäksi ja aiheuttaa mahdollisesti jopa pääkipuja.

Jos tämä kuulostaa tutulta, olet varmasti kokeillut erilaisia tapoja lievittää kipuja, käynyt ehkä hierojalla silloin tällöin?

Se, mikä näihin vaivoihin oikeasti auttaa, on liike. Hieronta lievittää kipuja toki hetkeksi, mutta ei poista vaivaa. Lihaksille pitää itse tehdä konkreettisesti asioita.

  • Liikkuvuuden parantaminen
  • Kireyksien avaaminen liikkuvuusharjoitteiden avulla
  • Erityisesti kehon heikoimpia lihaksien vahvistaminen, jotta jaksat pysyä ryhdikkäässä asennossa

Tärkeintä on, että asennot siirtyvät arkeesi, jokapäiväiseen elämääsi, silloin ongelmat kehossasi eivät uusiudu.

Apua urheilijoille ja kuntoliikkujille

Fustrasta on hyötyä myös paljon liikkuville ja urheilijoille lajiharjoittelun tueksi. Jos treenaa kovaa salitreeniä, tarvitaan ohelle myös muuta. Tähän Fustra toimii loistavasti. Kova treeni vetää lihaksia myös jumiin ja kireäksi, joten on erittäin tärkeää, että ohella tehdään myös liikkuvuusharjoitteita, kehoa avaavia liikkeitä sekä vahvistavia liikkeitä. Ilman näitä, kehosi menee yhtälailla jumiin ja lihaskireyksiä syntyy sekä liikkuvuus huononee, jos harjoittelusta puuttuu vastapaino.

Fustra sopii kaikille treenaamisen aloittamisen tueksi tai pidempään treenanneiden oheisharjoitteluun

Treenaaminen tulee aloittaa eri liikkeissä sellaisilla variaatioilla, jotka onnistuvat hyvällä tekniikalla, täydellä liikeradalla ja ilman kipua. Valitettavan usein treenaamisessa mennään ”pää edellä asfalttiin” eli aloitetaan liikkeistä, joihin ei olla vielä valmiita.

Käytännön esimerkkeinä toimii maastaveto ilman, että keskivartalossa on pitoa. Tai kyykky ilman, että liikkuvuus riittää. Tai punnerrus- ja vetoliikkeet ilman, että lavanhallinta on kunnossa.

Pelkkä kuntosalilla riuhtominen ei auta ja epäpuhtailla tekniikoilla saat kehoasi vain lisää jumiin.

Se, että kehon nivelet eivät liiku riittävästi tai ovat liikkuvuudeltaan pahasti epäsymmetriset johtaa ennen pitkää jumituksiin ja kolotuksiin siellä täällä ja kehittyminen hidastuu, jos ei yksinkertaisesti taivu sellaisiin asentoihin, että voimaa pystyisi tuottamaan optimaalisesti.

Liikkuvuuden parantamiseksi sinun ei tarvitse kuluttaa tuntikausia joka päivä venytellessä. Huolelliset dynaamiset alkulämmittelyt ja liikkeet täydellä liikeradalla auttavat jo paljon.

Kokeile Fustraa ohjaajan kanssa vain 10 €

Fustra on palkittu harjoitusmuoto, joka avaa lihaskireyksiä ja korjaa kehon virheasentoja. Fustra-tunti sisältää 60 minuutin yksilöohjauksen valmentajan kanssa Forever-liikuntakeskuksessa. Fustra-tunti nyt vain 10 € Pihlajalinnan Kauan eläköön elämä -ohjelmaan liittyneille.

Maksuton Kauan eläkön elämä -ohjelma tarjoaa sinulle ajankohtaisia taloudellisia etuja, kutsuja tapahtumiin ja asiantuntijatapaamisiin sekä ajankohtaista tietoa, joka auttaa sinua huolehtimaan terveydestäsi. Esittelemme uusia palveluita ensimmäisenä ohjelman jäsenille.

Hyödynnä Fustra-etu tästä » Voit liittyä ohjelmaan valitsemallasi Forever-kuntoklubilla.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutkimus: Hyvä ihmissuhde auttaa painonhallinnassa

Kaupallinen yhteistyö: Forever-blogi: Terveys & Hyvinvointi

Vuosien varrella liikakiloja kertyy helposti, mutta tuoreiden tulosten perusteella puolison tai muun läheisen ihmisen sosiaalisella tuella tai sen puutteella voi olla vaikutusta lihomiseen. Lämmin ihmissuhde ja hyväksyvä, kannustava ilmapiiri voivat auttaa painonhallinnassa, brittitutkimus osoittaa. Tulosten…

Pilatesvälineet: mitä olisi hyvä olla, mikä on vapaaehtoista?

Kaupallinen yhteistyö: Forever-blogi: Terveys & Hyvinvointi

Miltä kuulostaisi rauhallinen, rentouttava, ryhtiä korjaava, mutta kuitenkin lihaskuntoa kasvattava laji? Hektisen arjen ja aikataulujen keskellä todella hyvältä! Mutta rentouttava ja lihaskuntoa kasvattava, voiko sellaista lajia ollakaan? Yhdysvalloissa 1900-luvun alussa tunnetuksi tullut, Joseph Pilateksen kehittämä…

Ammattigolffarin off season

Kaupallinen yhteistyö: Forever-blogi: Terveys & Hyvinvointi

Krista Bakker, Ladies European Tour Player. Krista treenaa Forever-kuntoklubeilla. Itselläni on vielä yksi kilpailu edessä tällä kaudella. Se koittaa 22.-25. marraskuuta Espanjassa. Pidän siellä yhden treeniviikon ennen kilpailua. Kilpailun jälkeen on hyvä istahtaa hetkeksi alas ja…

Uusi Forever-liikuntakeskus Tampereelle joulukuussa

Kaupallinen yhteistyö: Forever-blogi: Terveys & Hyvinvointi

Pihlajalinna avaa uuden Forever Lite -liikuntakeskuksen Tampereen ydinkeskustan välittömään läheisyyteen, Tampellaan. Uusi liikuntakeskus aloittaa WFC Tampellan tiloissa 1.12.2018 osoitteessa Kihlmaninraitti 1. WFC Tampella sulkee ovensa marraskuun lopussa. “Tampere on Pihlajalinnalle tärkeä alue. Haluamme tarjota laadukkaita…

Yksinhuoltajana treenaaminen

Kaupallinen yhteistyö: Forever-blogi: Terveys & Hyvinvointi

Miten yksinhuoltajan ehtii treenata? Miten monia asioita tuleekaan ottaa huomioon, kun taloudessa on vain yksi aikuinen, yhdet käsiparit hoitamassa koko arkea, kotitöitä, lapsia ja paljon muuta. Riittämättömyyden tunteesta, sekä pitäisi -sanasta muodostuu usein mörkö – pitäisi…

Palaudutko ja lepäätkö riittävästi? Firstbeatista tietoa palautumisen tueksi.

Kaupallinen yhteistyö: Forever-blogi: Terveys & Hyvinvointi

Kehon palautuminen työstä ja liikunnasta on elintärkeää hyvinvoinnille ja sairauksien ennaltaehkäisylle. Joskus voi olla vaikeaa tunnistaa, saako riittävästi lepoa vai jääkö palautuminen kesken. Palautumisen seurantaan onkin kehitetty erilaisia menetelmiä, joista yksi on Firstbeat-analyysi. Pihlajalinnan työfysioterapeutit…

Liikutko oikein (eli peruskestävyysalueella)?

Kaupallinen yhteistyö: Forever-blogi: Terveys & Hyvinvointi

Noin 70 % liikunnasta tulisi tapahtua peruskestävyys- eli PK-alueella. Peruskestävyysalueella liikuttaessa syke on 60-70 % maksimisykkeestä, joka on puolestaan helppo laskea kaavalla 220- oma ikä. Peruskestävyysalueella liikuttaessa hengästyminen on vain lievää, ja pystyy hyvin juttelemaan…

Rajoittaako astma liikuntaa? Usein kysyttyä astmasta

Kaupallinen yhteistyö: Forever-blogi: Terveys & Hyvinvointi

Astma on keuhkoputkien limakalvojen tulehdussairaus, jonka oireita ovat esimerkiksi yskä ja hengenahdistus. Mistä astma johtuu, ja miten sitä hoidetaan? Rajoittaako astma liikuntaa, ja mitä tulee tehdä, jos astmaoireet alkavat liikunnan aikana? Pihlajalinnan keuhkosairauksien erikoislääkäri Toni…

Resepti: porkkanakakkupirtelö – juotava eväs

Kaupallinen yhteistyö: Forever-blogi: Terveys & Hyvinvointi

Terveellinen vaihtoehto aamupalaksi tai välipalaksi ei tarkoita sitä, että mausta täytyy tinkiä. Tiedät mikä on smoothie, eikö niin? Tiedät siis myös sen, että siihen voi laittaa mitä vaan, mutta et ehkä keksi mitä laittaisit. Oletko…

Rentoutumisvinkit helpompaan nukahtamiseen

Kaupallinen yhteistyö: Forever-blogi: Terveys & Hyvinvointi

Viekö iltaisin nukahtaminen kohtuuttoman paljon aikaa? Tiesithän, että voit itse vaikuttaa siihen, miten helposti saat illalla unenpäästä kiinni. Syksy on usein meille kiireistä aikaa ja mielen voi täyttää työkiireet ja muut arkiset asiat. Rentoutuminen on…

%d bloggaajaa tykkää tästä: