Fit you too
Fit you too

Yes Man.

Varmaan muistatte sen Jim Carreyn leffan nimeltään Yes Man. Siinä Carreyn esittämä päähenkilö Carl on melko negatiivinen tyyppi, joka pelkää kokeilla mitään uutta ja pysyttelee vahvasti mukavuusalueellaan. Sen takia hän yleensä kieltäytyy jo ihan varotoimenpiteenäkin, ettei vain tulisi koettua mitään uutta saati ikävää. Mutta samalla hän menettääkin monta hienoa juttua elämässä.
Mun mielestä tuo Carl on itseasiassa heijastus aika monesta tietämästäni ihmisestä.
”Sanon ei ihan varmuuden vuoksi”.
Nyt kun moni on päättänyt taas laittaa oikein rytinällä elämäntavat uusiksi, niin kannattaa aika paljon miettiä omaa asennetta ja sen vaikutusta omaan tekemisiin ja sitä kautta tuloksiin. Olenko kaikkea uutta kohtaan epäluuloinen ja skeptinen, etenkin jos minun pitäisi muuttaa omia vanhoja ”hyväksihavaittuja” tapoja…?
Sitten kannattaakin seuraavaksi miettiä, että oletko päässyt haluamiisi tavoitteisiisi? Nimittäin jos et, niin sehän tarkoittaa sitä, että jotain nykyisessä toiminnassa on muututtava.
Näkyykö siellä peilissä edelleen tyytymätön naama, joka tuskailee pudottamattomien kilojen takia tai odottaa edelleen sitä päivää, kun jaksaa juosta kolme kilomeriä ilman lisähappea?
PT:n työssä jos missä huomaa sen, miten paljon asenne ratkaisee! Joku voi olla varmasti eri mieltä, mutta ei ole minun tehtäväni heti ekalla tapaamisella alkaa suostuttelemaan aikuista ihmistä, että please please, etkö nyt voisi tehdä näin ja näin. Onneksi suurin osa on tehnyt ajatustyötä jo hyvin aikaa ennen aloitusta ja on valmis kokeilemaan ja yrittämään!
Kaikista haastavinta on, jos asiakas tulee heti sillä asenteella, että ehdotitpa mitä vain, niin kerron kyllä miksi se ei sovi. Usein taustalla on nimenomaan se, että ei haluaisi joutua tuntemaan epämukavuutta ja jopa pelkää sitä! Niinkin pienet asiat (vaikka lopulta merkitykselliset) kuin vaikka se, että heräisi aamulla 15min aikaisemmin tekemään aamupalaa voi olla todella iso myönnytys ihmiselle. Saati, että tekisi töihin omat eväät.
”Ei kyllä mitenkään pysty. Tuntuu kauhean vaivalloiselle.”
Niin, no ainahan voi jatkaa vanhalla taktiikalla ja taas vuoden päästä herätä siihen, että jotain tarttis nyt kyllä tehdä.
Moni varmasti teistäkin lukijoista haluaisi muuttaa jotain osa-aluetta elämästään, mutta pelkää joutuvansa kokemaan epämukavuutta. Ja oletteko huomanneet, että usein on myös aika turvallista olla siinä nykyisessä tilanteessa (esim ylipainoisena, huonossa parisuhteessa, ikävässä työpaikassa), kuin että menisi jotain tuntematonta (vaikkakin hyvää) kohti?
Tiedän tämän myös omasta kokemuksesta! Tuntui, että kaikki jäi aina vain haaveilun asteelle ja itse se duunin tekeminen tuntui hirveän työläälle. Ja tulee kylmä ja hiki ja nälkä ja kaikki ne yhdessä sitten varmaan seuraavat kolme vuotta. JA SITÄHÄN SE ON; TYÖTÄ! Ei mikään saavuttamisen arvoinen tule vain istuskelemalla! Mutta itse jokainen päättää tekeekö siitä matkastaan yhtä luopumisen tuskaa vai kokeileeko juttuja avoimella mielellä.
Vastassa voi olla isojakin juttuja, kuten vanhojen mörköjen kohtaaminen omalla tunnepuolella, josta ongelmat johtuvat.
Harva sillä hetkellä muistaa, että maalissa odottaa upea palkinto.
Entäs jos kuitenkin vain ajattelet, että kyllä, tartun nyt tähän haasteeseen ja katson mihin se johtaa? 

Kommentit (2)

  1. Tara

    Kiitos kivasta blogista! Voisitkohan joskus kirjoittaa siitä, että miten keho muuttuu kun tulee 30 mittariin. Olen itse huomannut, että esimerkiksi laihduttaminen ei ole enää läheskään niin helppoa kuin kaksikymppisenä ja kroppa alkaa roikkumaan vähän joka puolelta. Mitä pieniä asioita voisi kiireisessä arjessä tehdä joka auttaisi painonhallintaan ja terveyteen? Lisäksi iän myötä olen alkanut saamaan vähän selluliittiä joka on ollut kauhea shokki ja se on tehokkaasti antanut ajattelemisen aihetta, että nyt jos koskaan on oikea aika pitää terveydestään huolta vaikka normaalipainoinen olenkin. Olisiko siis jotain vinkkiä jolla saisi jo kaavoihin kangistuneen ihmisen tekemään sellaisia muutoksia joita voisi jatkaa koko loppuelämän ja muutenkin olisi kiva kuulla pohdintaa ammattilaiselta, että miten ikä vaikuttaa esimerkiksi treenaamiseen ja ruokavalioon :).

    • fityoutoo

      Kiitos kommentista ja juttuideasta! Oikein hyvä aihe, laitankin heti mietintään 🙂 !

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.