Fit you too
Fit you too

Voit kutsua mua hikariksi!

En ole koskaan ollut mikään himo-opiskelija, vaikka lukion kävinkin. En tosin millään kovin hurraa arvosanoilla, mutta C:tä ja M:ää sieltä lopulta tuli. En oikein jaksanut päntätä, kun elämässä oli niin paljon muka tärkeämpääkin. Ainoa asia mitä lukion jälkeisistä uravalinnoista jäi vähän hampaankoloon on se, etten päässyt lukemaan yliopistoon logopediaa eli puheterapiaa. Olisi hauska tietää missä olisin nyt, jos olisin päässyt sisään.
hikari1 (1 of 1)
Nyt tuntuu taas tosi kivalta opiskella, kun edellisestä kerrasta on kulunut jo melkein neljä vuotta! Toteutankin parhaillaan haavettani liikuntalääketieteen opinnoista ja mulla on tavoitteena suorittaa perusopinnot tämän syksyn ja ensi kevään aikana. Pidän siitä, että kesäyliopiston luennot ovat aina yhteen putkeen, koska vaikkka päivät ovat pitkiä (6h luentoja) niin mulle systeemi toimii paremmin! Tällä hetkellä kun Theo on vielä niin pieni ja mieheni joutuu matkustelemaan työn takia joka kuukausi olisi vaikea sitoutua jokaviikkoisiin iltaluentoihin. On ihan eri asia viedä yksi omatoiminen lapsi hoitoon esimerkiksi iäkkäille isovanhemmille, kuin viedä yksi omatoiminen ja yksi taapero hoitoon! Mieluummin mä otan ne luennot sitten yhdessä rytäkässä ja sulattelen niitä sitten kotona jälkikäteen. Ei ehkä helpoin systeemin, mutta tällä hetkellä hyvin yhdistettävissä lapsiperhearkeen!
Mua tietysti stressasi etukäteen, että kuinka saan luettua ekaan tenttiin, etenkin kun aihealue
oli niin laaja (elimistön rakenne ja toiminta). Onneksi mun mies vei aina välillä lapset pariksi tunniksi jonnekin että sain lukea rauhassa. Sen lisäksi koitan päntätä kun pojat oli nukkumassa (tosin en tiedä jääkö siihen aikaan enää mitään päähän, luultavasti ei).
Välillä vaan tuntuu, että mun muistiin ei meinaa millään tarttua luettu tieto!! Siis mä tankkaan ja tankkaan jotain asiaa ja silti illalla en enää välttämättä muista sitä. Välillä piti tehdä ties mitä laulu- ja tanssiesityksiä, jotta jotain jäi kovalevylle. Mulla onkin niin tehokas valkosolutanssi nyt opeteltuna, että monosyytit, leukosyytit ja granylosyytit ei unohdu varmaan ikinä 😀 ! hikari2 (1 of 1)
Harmittaa hieman sekin, että nämä anatomian jututkin mä olen opiskellut jo kaksi kertaa aiemmin (tosin liikunnanohjauksen peruskurssilla ei näin laajasti toki) ja aiemmista tenteistä taisin saada molemmista 4/5 – eli ihan oikeasti muistin jotain kokeessa! Silti ei TODELLAKAAN riittänyt, että olisin tällä kertaa vain kerrannut aiemmin oppimaani, vaan ihan piti taas painaa nenä kiinni tuohon tiiliskiveen ja tankata samoja asioita uudelleen ja uudelleen. Sitten jotkut todella ”oleelliset” asiat (kuten että lyhenne ATP tulee sanasta adenosiinitrifosfaatti) – ne kyllä istuvat päässäni kuin tatti! En tiedä johtuuko se vain siitä, että opiskelemisen taito on jotenkin ruosteessa.
Ensi viikolla kesäyliopisto jatkuu biomekaniikan kurssilla, joka on varmasti mielenkiintoinen. Eniten odotan kuitenkin ravitsemuksen kurssia, koska olen vähän salaisesti kiinnostunut kemiasta. Kurssi on tosin vasta ensi keväänä.
Ensi kuussa pääsen sitten opiskelemaan jotain aivan muuta. Eli sellaista, joka etenkin personal trainerin työssä on avainasemassa – mentaalivalmennusta! Teen blogiyhteistyön True Hearts NPL Finlandin kanssa, eli pääsen osallistumaan heidän Next Generation NLPersonal Trainer koulutusohjelmaan*. Olen kuullut paljon positiivista NPL:stä ja etenkin siitä, kuinka se toimii personal training työssä. Itse koen, että asiakkaan kuunteleminen ja ymmärtäminen on tärkeää, jotta koko valmennussuhde voi ylipäätään toimia. Lisäksi moni kamppailee nykyään erilaisten ”henkisten hidasteiden” kanssa ja juuri tästä puolesta mä haluan oppia lisää. Nykyään asiakas haluaa usein nimeomaan sitä, että joku kuuntelee. Ei riitä että huutaa kitarisat heiluen vieressä kun asiakas vääntää treeniä pelonsekaisin tuntein.
Jos olet itse PT tai tarvitset työssäsi henkisen valmennuksen työkaluja, niin kannattaa tsekata tuo True Heartsin koulutustarjonta! Odotan mielenkiinnolla tuota NLPersonal Trainer -kurssia ja kirjoittelen siitä sitten aikanaan myös blogiin!
hikari3 (1 of 1)
 

Kommentit (2)

  1. emmakaisa

    Ihan mahtavat kuvat Katri 🙂

    • fityoutoo

      Haha kiitos 😀 !

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.