Fit you too
Fit you too

Voiko vihersmoothie maistua hyvälle?

vihersmoothie3Vihersmoothien hörppiminen on varmaan yksi vahvimmista stereotypioista, mitä terveydestään kiinnostuneisiin ihmisiin liitetään! Itsekin tykkään smoothieista, mutta yleensä teen niistä ”vähemmän terveellisiä”, eli en tunge sinne kymmenestä pussista jauheita, koska haluan marjojen ja hedelmien maistuvan. Käytän kyllä viherjauhetta, mutta en missään nimessä smoothiessa! Ai miksi? Koska se mielestäni totaalisesti pilaa smoothien maun! Vielä suurempi virhe on laittaa siihen spirulina-leväjauhetta, jonka maku on… No erittäin omaperäinen 😀 !vihersmoothie
Olen kuitenkin löytänyt oman (no oman ja oman) reseptin, jolla tulos on hyvänmakuinen! Tällä reseptillä smoothieen saa piilotettua vihreää ilman että se alkaa maistua AIV-rehulle (kyllä, olen maistanut sitä!). Salaisuus piilee jäisessä pinaatissa, jota löysin ihan sattumalta luomuna lähikaupan pakastealtaasta!
Pinaatti on hyvin neutraalinmakuinen verrattuna esimerkiksi viherjauheeseen ja pinaatti on mielestäni superruokaa jos mikä! Siksi se sopii erinomaisesti smoothieen ja pakastettuna vielä paremmin. Pinaattiin yhdistin banaanin (makeus), päärynää ja pakastemustikoita. Proteiinilisänä toimi maustamaton heraproteiini (Foodinin, paras maustamaton hera koskaan!).vihersmoothie2
Tässä teille kaikille ”viherkammoisille” siis vinkki vitonen, kuinka viedä smoothie seuraavalle (terveys) levelille! Etenkin jos salaatin puputtaminen tuntuu työläältä, niin smoothien joukkoon sen voi kätkeä huomaamatta.
Mutta mites se viherajauhe sitten…?
No, siihen FF:n bloggaaja Outi Karita on keksinyt aivan maailmaa mullistavan ratkaisun!!! Nimittäin lusikallinen poretabletin sekaan ja avot! Itse olen nykyään aivan koukussa viherjauheen käyttöön – siis siinä mielessä, että siitä on tullut osa päivittäistä rutiiniani, eikä aamu enää edes käynnisty ilman sitä. Se saa jopa hyvinvalvoneen kotiäidin päivään ihmeellistä potkua!foodin_viherjauhe
Kuulutko itse siihen ryhmään, joka heittelee blenderiin kaiken viherjauheesta varsiselleriin ja parsakaalista punajuureen (eikä pidä makua edes pahana)???

Kommentit (3)

 1. Venla

  Mulla meni älyttömän kauan että keksin smoothiereseptin johon käytän viherjauhetta. Monta kertaa oon kaatanu sen viemäristä alas kun ei vaan uponnu… Tän aamun smoothien meni banaani, pakastemango, babypinaatti, kiivi, lime, hera, kookosmaito ja spiruliina(tosin vain puoli teelusikallista) ja oli kyllä hyvän makunen. Tota beroccaa ja viherjauhetta pitää ehdottomasti testata!!

 2. Laura K.

  Laitan smoothien sekaan välillä viherjauhetta ja läpihän se maistuu mutta ei onneksi kuitenkaan kamalan pahasti :D. Pinaatti on hyvä lisä myös, pakasteesta helppo aina pari palaa ottaa.

  • fityoutoo

   Ja mun mielestä tää pakasteversio on vieläkin neutraalimman makuinen!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.