Fit you too
Fit you too

Voiko tämä pieni muutos vaikuttaa elämään radikaalisti??

Mä oon tässä koko alkuvuoden ollu aikamoisissa muutoksen tuulissa! Oon täynnä innostusta, sekä satoja ideoita ja sen on huomanneet mun miehen lisäksi myös ystävät ja työkaverit! Oon päättänyt, että tästä vuodesta tulee yksi mun elämäni hienoimmista ja miksi ei tulisi?! 


New year, new me tulee mun kohdallani pitämään ihan konkreettisesti paikkaansa, kun aloitan yrittäjänä ja toteutan ison unelmani. Haluan tehdä myös muita muutoksia hyvinvointiini liittyen ja miettinyt, mitkä on ne pienimmät muutokset, joilla on suurin vaikutus??
Koska sehän on koko oman hyvinvoinnin lisäämisen ydin: Pienillä muutoksilla maksimaalinen hyöty! Ei kannata laittaa koko elämää mullin mallin, vaan keskittyä muutamaan tärkeään asiaan. Isojen muutosten keskellä yleensä väsyy ja ennenpitkää luisuu vanhoihin tapoihin takaisin, koska jatkuvan epämukavuuden sietäminen on vaikeaa. Toki elämästä on kannattaa karsia ne suurimmat stressin ja mielipahan aiheuttajat, jos se on mahdollista. Kannattaa muistaa, että mikään ei muutu valittamalla. Oman elämän muuttamisesta ei voi jättää vastuuta muille, se on tehtävä itse. Ei kannata jäädä vellomaan sellaiseen ikuiseen tyytymättömyyden tilaan.
Itse oon kokenut turhautumista monissa jutuissa ja yksi niistä on ollut se, etten koe saavani päivittäin rauhallista aikaa tarpeeksi. Kuulostaa varmaan monesta äidistä siltä, että joojoo, ei sitä muutkaan saa! Mutta mä oikeasti tarvitsen sitä: Haluan hetken yksinäni, syödä rauhassa, juoda kupin kahvia rauhassa, lukea rauhassa, mitä vain! Kun lapset ovat hereillä ja kotona, niin meillä ei sellaista seesteistä hetkeä oikeastaan ikinä ole. Ja selvähän se: 2-vuotias ja kohta 5-vuotias ovat vielä hyvin pieniä ja vaativat jatkuvaa huomiota ja apua. Jo pelkästään äänet on aika stressaavia. Siksi varmaan niin monet äidit ja isät rakastaa olla vessassa ja autossa 😀 .

 
En tiedä onko tää joku ”trendi”, mutta monissa youtube-videoissa on alkanut toistua sama vinkki hyvinvoinnin lisäämiseen! Nimittäin aikainen herääminen!
Nyt kun kirjoitan tätä, kello on 06:05. Menin nukkumaan hieman kymmenen jälkeen. Aikaisin herääminen tarkoittaa siis sitä, että nukkumaan on mentävä ajoissa. Ja tässä tuleekin aikamoinen uutinen: Kun menee ajoissa nukkumaan, ei aamulla väsytä niin paljon! Kannattaa muuten muistaa, että jos olet kroonisesti väsynyt, tai esimerkiksi vuorotyössä, niin tämä juttu tuskin on sulle. Silloin kannattaa vaan nukkua, kun pystyy. Etenkin jos ei tiedä milloin seuraavan kerran saa taas kokonaiset yöunet.
Aikaisin heräämisen etuina on siis 

 • IHANA, rauhallinen ja hiljainen talo!
 • Illalla ”oma aika” menee lähinnä puolitehoilla, mutta aamulla saa aikaan jopa jotain hyödyllistä kun energiavarastot on taas täynnä!
 • ”Lisää” tunteja päivään! Tuntuu, että päivällä saa tosi paljon aikaan kun herää ajoissa. Vaikka heräisi vain tunninkin aiemmin kuin normaalisti, ehtii siinä jo lukemaan kirjaa, käymään kävelyllä tai vaikka vaan syömään rauhassa.
 • Aamulla ainakin itsestäni tuntuu, että asioita on helpompi jäsennellä päässä. Usein illalla siellä on jo aikamoinen sekasorto 😀 …
 • En tiedä pitääkö tämä kaikkien kohdalla paikkansa, mutta sanotaan, että menestyjät heräävät aikaisin! Menestystä siis odotellessa!

Onko siellä muita jotka ovat harjoitelleet aikaisin heräämistä?

 
 

Kommentit (11)

 1. henna

  herään aina 05:45, aamuvuoroina on pakko, mutta iltavuoroina ja vapaapäivinäkin herään mieluusti samaan aikaan. Crossfit treenit alkaa seiskalta aamulla ja se on mitä mahtavin päivän aloitus, ei väsytä enää 😀 Välillä mua pilkataan kun meen ysiltä nukkumaan, mutta se on vaan mun rytmi ja minkäs sitä aamuihminen itelleen voi 🙂

  • fityoutoo

   Mä suunnittelen, että kun lopetan työt liikunnanohjaajana, niin pääsisin joogaan aamuisin klo.7. Se olis loistava aika joogata ja ylipäätään venytellä!

 2. ina

  Mä olen aina ollut aika aamuvirkku, ja vaikkei lapsia vielä olekaan, niin rakastan rauhallisia aikaisia aamuja. Viime vuonna työrytmini muuttui vähän ”myöhemmäksi” eli heräilin yleensä 6 aikaan. Nyt tänä vuonna olen alkanut taas välillä heräämään jo klo 5, silloin käyn aamulla salilla tekemässä pk-treenin, ja ehdin töihin noin klo 7. Mikä tarkoittaa sitä, että pääsen myös suht ajoissa pois ja mahdollisesti takaisin salille ja vielä ajoissa kotiinkin. 🙂 Mä olen illalla ihan turhake, en jaksa tehdä kauheasti mitään hyödyllistä yleensä. 😀 Vaikka ei olisikaan edes kova treenipäivä takana… Saan just ja just itseni vähän venyttelemään ja suihkuun illalla. Parempi siis mennä ajoissa nukkumaan (20-22 välillä) ja herätä ajoissa, koska aamuisin on energiaa!
  inaylis.blogspot.fi

 3. ninna

  aamuvirkku jo entuudestaan herään kuudelta aina nukkumaan 23tulee7h unet mut olen virkeä joten eiköhän se riitä?miel olisi 8mut jotenkin riittää myös tuo7kun ei väsytä ja pomppaan suoraan sängystä ylös.kiitos kirkas valo lampun suosittelenonko sulla?ehdottomasti tyulee sun vuosi kun uskot panostaa ja päätät niin miksei tulisi?ja takapakkeja jos tulee niistä oppii selviää kuuluu elämään.ei olisi kiva olla aina happy?valittaminen ja murehtiminen on kyl niin turhaa!jos asialle ei voi mitään älä valita jos voi älä valita ja muuta.muutoksissa toimii mielestäni muuttaa yksi asia kerralla kun se toimii niinsit toinen.ei liikaa kerralla ellei kyse pienestä asiasta

  • fityoutoo

   Oon suunnitellut sen kirkasvalolampun ostoa! Moni on sitä suositellut 🙂 . Sulla on kyllä loistava asenne – ja sehän ratkaisee! Aamuheräämistäkin kannattaa kokeilla avoimin mielin ja antaa sille mahdollisuus.

 4. Suski

  Hei tästä mulle inspiraatiota, voisin nyt harkita tätä aikaisin heräämistä! Nyt kun saatiin kuopus unikoulutettua aika hyvin ja yöt ovat eheämpiä kuin viimeiseen 10kuukauteen, heh, voisinkin alkaa heräämään aikaisemmin päivään, juoda kahvia rauhassa ja esimerkiksi lukea. Mä rakastan aamun rauhaa, yksin oloa ja sitä tunnetta kun energiat ja voimavarat saa virtaa kun saa hetken olla yksin omien ajatusten kanssa!

  • fityoutoo

   Alussa se voi olla hankalaa, mutta ainakin itse kun saan sängystä vain itseni ylös, niin siitä se lähtee! Jos lapset ovat valvottaneet, niin silloin en kyllä herää vaan nukun ihan suosiolla. Eli kyllä se vaatii sen, että on saanut ehjän yön.

 5. Tiina

  Oon herännyt jo yli 4 vuotta tuntia aikaisemmin kuin muu perhe ja se tuntuu niiin hyvältä. Otan oman ajan silloin ja päivä jää töille ja kotihommille, ja illalla voi käyä lenkillä ajoissa ja laittaa nukkumaan tarvittaessa jo kahdeksalta. Suosittelen kaikille jotka eivät saa omaa aikaa illalla tai muulloin. Ja näin talvella kirkasvalolamppu on must.

  • fityoutoo

   Siis tiedätkö, tähän jää koukkuun! Kuulostaa jo aivan hullulta! Mut nautin niin paljon rauhallisesta talosta.. Voin tehdä mitä vaan (paitsi pitää meteliä, heh). En muista milloin olisin esimerkiksi ehtinyt lukemaan rauhassa!

 6. Kielo

  Syksyllä opettelin laittamaan ajoissa nukkumaan, viimeistään kymmeneltä. Aivan mieletön Ahaa-elämys oli herätä aamulla virkeänä, jopa ennen kellonsoittoa. Koskaan ei syksy ole mennyt niin helposti. Joululomalla rytmi pääsi lipsahtamaan vanhoille urille (puolen yön maissa, tai myöhemminkin nukkumaan). Nyt yritän päästä taas syksyn rytmiin kiinni. Olisi kyllä ihana herätä aamulla vielä entistäkin aikaisemmin niin töihin ei tarvitsisi juosta aina kieli vyön alla.

  • fityoutoo

   Eikö olekkin! Mä sain juurikin ton saman ahaa-elämyksen ja mulla toi aikaisin nukkumaan meneminen on ollut aivan hirvittävän vaikeaa! En vaan oo saanut itseeni tarpeeksi ajoissa sänkyyn – tai siis saan ja tuijottelen jotain youtube-videoita puoleen yöhön. Nyt oon onnistunut olemaan unessa jo paljon ennen yhtätoista 🙂 !!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.