Fit you too
Fit you too

Vinkkejä kesähäihin pukeutumiseen!

Ihanaa, kesä ja häät! 
Mulla on tulossa heinäkuussa ystäväni häät, joita odotan todella kovasti, koska rakastan häitä! Tuoreessa muistissa on vielä omat hääni, joiden järjestelyissä sai mukavasti kulutettua koko kevään ja alkukesän. Häät saattavat aiheuttaa myös pientä päänvaivaa… Mitä pukea päälle häävieraan roolissa? Omissa häissäni pukukoodi oli ”smart casual”, joka antaa vapaammat kädet kuin ”tumma puku”. Miesten ei ole esimerkiksi pakko laittaa pikkutakkia tai solmiota, toki häävierailta odotetaan juhlavaa pukeutumista, ettei kukaan talsi paikalle Addun verkkareissa.

Mekko* / Kengät* / Tupsukorvikset* / Korvikset strassikivillä*  / Pikkulaukku*

 
Mun mielestä sellainen asenne, että ”puen mitä haluan, enkä välitä mitä muut ajattelee” on anteeksi vain, vähän lapsellista. Häät on luultavasti parin elämän yksi tärkeimmistä päivistä ja minusta sitä tulee kunnioittaa. Kotonaan voi pukea päälleen mitä vaan, mutta juhlat on juhlat. Jos itsellään ei satu olemaan sopivaa asua, niin nykyään ainakin tällä Helsingissä on vaatelainaamoita ja ainahan voi kysyä kavereilta, olisiko jollain lainata sopivaa mekkoa?
Kokosin myös tähän teille blogiin mielestäni kesähäissä toimivia kokonaisuuksia! Kaikki mekot ovat edullisia.
Mekko* / Roosan värinen laukku* / Tupsukorvikset*/ Mokkapintaiset kengät* / Rannerengas* / Luumun värinen laukku* / Korkkarit nilkkaremmillä*

Kun miettii asun tyyliä, niin eka kannattaa pohtia minkälainen asu sopii omalle varrelle. Valitettavasti moni lyhyt asu näyttää upealta netissä mallin päällä, mutta voi olla todellisuudessa aina liian lyhyt tai makkarankuori arvokkaaseen juhlaan. Etenkin jos on yhtään persevä ja reitevä, niin kannattaa jättää suosiolla minimekot kauppaan (ja uskallan sanoa tän, koska olen itsekin kunnon reisillä varustettu!).
Aika mitäänsanomaton mekko tai housupuku voi olla tosi tyylikäs, kun sitä asustaa kivasti! Ihan en H&M:n trikoomekossa häihin lähtisi, mutta kalliskin mekko kyllä kaipaa kylkeen yleensä koristetta. Kesään sopii hyvin isot korvikset, rannekorut ja kaiken kruunaa tietysti söpö käsilaukku (tai clutch). Kesähäihin liian bling bling ei ehkä mielestäni edes sovi, etenkin jos juhla on ulkona. Pikkumusta on myös ehdoton no no.
Huom! Muista tarkistaa että juhla-asusi on puhdas (etenkin kaula-aukko) ja rypytön!!
Mekko* / Kultaiset korvikset* / Nudet kiilakorkokengät* / Siniset kiilakorkokengät* / Siniset korvikset* / Vaaleansininen pikkulaukku*

Mielestäni naisten hääpukeutumisessa on kolme sääntöä (olettaen, että haluaa pukeutumisessaan kunnioittaa juhlaparia ja muita vieraita).

 1. Älä pue mustaa eikä valkoista/todella vaaleaa vaatetta. ”Tumma puku” pukukoodina EI tarkoita naiselle mustaa pukua.
 2. Älä pue punaista, jos morsian pitää perinteistä! Punainen on tunnetusti rakastajattaren väri. Itse en tosin tähän kiinnittänyt omissa häissäni huomiota.
 3. Älä laita liian antavaa tai lyhyttä mekkoa. On tyylikkäämpää yleensä peittää enemmän, kuin paljastaa molemmista päistä.

Kannattaa myös selvittää etukäteen, millaisella alustalla juhlat pidetään. Esimerkiksi satiinipäällysteiset piikkikorot on nopeasti tuhottu pehmeällä nurmikentällä! Kiilakorot on siinä mielessä turvallinen valinta, että ne eivät uppoa turpeeseen, vaikka juhlat pidettäisiin kokonaan ulkona. Ei kannata myöskään stressata, jos korkkarit eivät ole oma juttu. Nykyään on upeita flättejäkin tarjolla! Mukaan voi ottaa myös varakengät, joissa tanssia yön pikkutunneilla.

Mekko* / Tupsukorvikset* / Kultainen laukku* / Flätit* / Lehtikorvikset* / Kiilakorkokengät*

Tässä vielä Spartoon* alennuskoodi teille:
Saat 15% alennusta kun ostat vähintään 15 eurolla. Ei koske alennettuja tuotteita eikä kumppanituotteita.
Koodi KESALLA1815 on voimassa 31.7 asti
Mikä asu oli näistä kokoamistani suosikkinne? Onko teillä kesähäitä ohjelmassa?

Lue myös:  Menneen morsiamen vinkit tuleville kaasoille!

Kommentit (6)

 1. Eve

  Mä tykkäsin tokasta, kauniit värit 🙂

  • fityoutoo

   Kiva kuulla! Se ja eka on mun suosikit! 🙂

 2. Katri

  Moikka, ihan puhtaasta uteliaisuudesta kysyn, että miksei naisvieraalle häihin mustaa päälle? 😊

  • fityoutoo

   Musta on perinteisesti hautajaisväri, eli surun väri. Sen takia musta on etiketin mukaan kielletty väri häissä.

 3. Emma

  Nättejä asuja 🙂 Mä puen huomisiin ystävän häihin mustat leveät juhlahousut korkealla vyötäröllä ja valkoisen juhlapuseron, jossa on mustia kuvioita. Eli mustaa JA valkoista :’D mutta tulin siihen tulokseen, että koska puen housut niin musta väri on niissä ok, ja paita voi olla valkoinen koska siinä on kuvioita.. Mustaa/valkoista mekkoa en olisi pukenut.

  • fityoutoo

   Munkin mielestä tuo yhdistelmä on ihan ok. Eli ei siis kokomustaa tai -valkoista. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.