Fit you too
Fit you too

Viikonloppu, joka sai aikaan ”ei vitsi täähän toimii”-fiiliksen!

*Postaus on toteutetty yhteistyössä Valmennusyhtiö True Hearts NPL Finlandin kanssa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Live what you love – todellakin!

Oletko PT tai mahdollisesti harkinnut PT:n ammattia tulevaisuudessa? Tai ohjaatko ammatiksesi ihmisiä? Jos vastasit kyllä, niin kannattaa lukea tämä postaus!
PT:n, eli henkilökohtaisen valmentajan koulutus koostuu yleensä monesta eri palasesta, koska oikeastaan mikään koulutus avaa ihan kaikkia puolia työstä. Varmasti maksulliselta PT-kurssilta saa jo jonkinlaiset eväät tähän ammattiin, mutta enemmän ne eväät painottuu sinne harjoituksen ohjelmointi- ja treenipuoleen sekä ravintoasioihin. Oma innostus ottaa asioita selville täytyy olla siis olemassa, vaikka toki meitä valmentajia riittää moneen eri koulukuntaan. Kuka hypettää ruokavaliojuttuja, kuka luottaa johonkin tiettyyn valmennusmetodiin ja joku kolmas on erikoistunut henkisiin asioihin. Kaikille on kuitenkin yhteistä se, että kaikki valmentajat tarvitsevat hyvät vuorovaikutustaidot.
Mulle sanottiin jo silloin 5 vuotta sitten kun aloin tekemään näitä hommia, että kannattaa käydä ammattia varten jonkinlainen mentaalipuoleen paneutuva koulutus. Ennen äitiyslomalle jäämistä harkitsin jopa lifecoach-koulutusta, mutta sen megalomaaninen hinta torppasi unelmani. Siinä vaiheessa mulla ei mitenkään ollut irroittaa yli 6000€:a koulutukseen, jota ilman _periaattessa_ tulin ja tulen toimeen. En silti epäile, etteikö tuostakin koulutuksesta olisi ollut kovasti hyötyä. Kaverini suositteli mulle NLP-koulutusta (Neuro-linguistic Programming), mutta sekin asia jäi hautumaan ja opettelin asioita jonkun verran omatoimisesti alan kirjallisuudesta.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Törmäsin toisen suomalaisen NLP-koulutustahon, eli True Hearts NLP Finlandin toimitusohjaan Reettaan jo joitakin vuosia sitten messuilla ja hänen positiivinen persoonansa jäi todella hyvin mun mieleen! Puhuimme jo silloin, millainen koulutuspolku NLP:ssä on. NLP:n ”peruskoulutus” jota myös präkkäriksi kutsutaan (Practioner) ei taas tässä elämäntilanteessa oikein ole mahdollinen, koska koulutus on kuitekin aika laaja ja aikaavievä ja mulla on samaan aikaan pyörimässä kesäyliopisto. Törmäsin kuitenkin ihan sattumalta Reettaan taas muutama kuukausi sitten ja hän kertoi, että heillä on alkamassa uusi, nimenmaan personal trainereille suunnattu NLPersonal Trainer -koulutus ja tarjosi mahdollisuutta yhteistyöhön! Koulutuksessa keskityttäisiin nimenomaan mentaalivalmennukseen ja saisin työkaluja asiakkaan kohtaamiseen ja kommunikointiin – mutta tiiviimmässä paketissa. Koulutuksessa on kolme osaa, jotka voi käydä omaan tahtiin. Olin heti todella innostunut!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
True Heartsin upeat tilat sijaitsevat Helsingissä Malmilla ja ovat myös vuokrattavissa!

Tauoilla ehti ottaa riippukeinussa leediä 🙂 !

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tiloissa oli ihanan rauhallinen ja levollinen tunnelma.

Mitä sitten opin viikonloppuna NLPT-kurssilla? 
Ehkä toisen ihmisen kohtaamista ja ohjaamistakin tärkeämpänä oppina pidin sitä, mitä opin itsestäni. Ymmärsin millainen ihminen olen itse ja kuinka se vaikuttaa sekä hyvässä ja pahassa omaan kommunikointiini. Opimme myös, miten erilaiset ihmiset kaipaavat erityyppisiä ohjausmetodeja ja kuinka niitä voi hyödyntää ihan päivittäisessä pt-työssä!
Sen lisäksi hyvänä juttuna koin etenkin tähän bloggaamiseen liittyen sen, että puhuimme henkisistä rajoista ja itsensä ”suojaamisesta” valmennustyössä. Se on oikeasti tosi tärkeä taito oman jaksamisen kannalta, kun käsitellään melko diippejäkin juttuja. Opin ymmärtämään kuinka rakentaa hyvälle henkiselle pohjalle asiakassuhde ja kuinka olla kuormittumatta nimenomaan psyykkisesti. Nyt siihen onneksi löytyy työkaluja! Voin lämpimästi suositella tätä koulutusta kaikille, jotka ohjaavat työssään ihmisiä ja ovat kiinnostuneita ihmisten käyttäytymisestä ja psykologiasta. Jatkan itse marraskuussa pidetävään kakkososioon ja odotan sitä jo kovasti!
Tässä osa NLPT-kurssin osallistujista! Oli mukavaa olla samanhenkisessä ja inspiroituneessa seurassa!
Tässä osa NLPT-kurssin osallistujista! Oli mukavaa olla samanhenkisessä ja inspiroituneessa seurassa!

Onko muita NLP:tä opiskelleita ja mitä piditte koulutuksesta?
LUE MYÖS:

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.